Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán Még több cikk.

Húszcentis rés tátong a fukusimai erőmű reaktorának falán

Japán - Húsz centiméter széles rés támadt a fukusimai atomerőmű 2. számú reaktorának védőfalán, a résen át sugárszennyezett víz ömlik a tengerbe - jelentette szombaton az NHK televízió.
A radioaktív sugárzás értéke eléri az óránkénti 1000 millisievertet. Az erőművet üzemeltető Tepco vállalat megkísérli betonnal elzárni a reaktorfalon tátongó rést.

Az NHK szerint a víz egy két méter mély akna falából szivárog a reaktor közelében. Az aknában, amelyben elektromos kábelek futnak, 10-20 centiméternyi víz gyülemlett fel.

A Tepco kivizsgálja, hogy a sugárszennyezett víz milyen kapcsolatban áll az aknában összegyűlt, vízzel és miként szivárgott ki a tengerbe.

A japán atomenergetikai és ipari létesítmények biztonsága felett őrködő hatóság szóvivője, Nisijama Hidehiko közölte, hogy egy szerelőakna falán fedezték fel a húsz centiméteres rést. Megjegyezte, hogy ez lehet a tenger sugárszennyezésének egyik oka, de még további hasonló repedések is létezhetnek, ezért a lehető leggyorsabban meg kell találni őket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia: legalább 20 halottja van a buszbalesetnek

Peru - Legalább húszan meghaltak, s további 25 utas megsebesült, amikor egy zsúfolt autóbusz egy… Tovább olvasom