Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Ismét tüntettek Romániában a kormány ellen

Románia több városában hétfőn este ismét tüntettek az emberek, akik az egészségügy privatizációja ellen tiltakozva Traian Basescu államfő lemondását követelték, és kormányellenes jelszavakat skandáltak, de incidensek egyelőre nem történtek.
Bukarestben már a délutáni órákban gyülekezni kezdtek az emberek a város központjában. A kora esti órákig az erős havazás ellenére mintegy 1500-an gyűltek össze, akik békésen adtak hangot elégedetlenségüknek. A Realitatea hírtelevízió szerint tizennégy embert előállítottak, mert köveket és szúrófegyvereket találtak náluk.

A bukaresti tiltakozással egy időben Románia számos más városában is utcára vonultak az emberek. A vidéki városokban jellemzően kevesebben tüntetnek, mint a fővárosban, a román média általában néhány száz résztvevőről számolt be.

Az erdélyi városok közül Aradon, Kolozsváron és Temesváron volt nagyobb tüntetés, ott a tiltakozók száma meghaladta a félezret.

Kisebb méretű tiltakozás volt mintegy tíz másik városban, egyebek között Marosvásárhelyen, Besztercén, Déván és Brassóban.

A mintegy öt napja kezdődött tüntetéssorozatot az egészségügy privatizációjáról folytatott politikai vita váltotta ki.

Olvasóink írták

 • 5. niagara 2012. január 17. 15:18
  „Én nyugaton kelet-európai biztosítóknak adták át a jogokat??”
 • 4. racionalitás? 2012. január 17. 13:23
  „azért reméljük meguszuk ezt....de azért ezt jó mondani...VIKTÁTOR TAKARODJ....ÁFA-KÖTELEZŐADÓ-MÁSFÉLSZERES BT ALAP-STB-STB....KEZD UNALMAS LENNI.”
 • 3. Qllancs 2012. január 17. 12:54
  „2. igazad van . De mikor ??
  Bukarest ===Budapest !!!!”
 • 2. szandokán 2012. január 17. 09:48
  „Nemsokára nálunk is ez lesz”
 • 1. mivaan? 2012. január 17. 09:12
  „Nyugon már mindenütt magánbiztosító van. Lassan a "keleti blokkban" is.. Tudomásul kellene venni, hogy a rendszerváltás nemcsak 1szó, hanem a rendszer változását is jelenti. ezt nálunk még nemsokan értik..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válságtanácskozás a leminősítés után Olaszországban

Válságtanácskozáshoz vezetett Rómában a Standard&Poor's pénteki leminősítése: Mario Monti kormányfő a három legnagyobb parlamenti párt vezetőjével tanácskozott a szükséges ellenlépésekről. Tovább olvasom