Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Kadhafi elfogását kéri az Interpol

Az Interpol a legmagasabb, "vörös szintű" szintű körözést adott ki tagországainak a háborús bűncselekményekkel vádolt Moammer Kadhafi megbuktatott líbiai vezető, valamint Szeif al-Iszlám nevű fia és sógora, a líbiai titkosszolgálatokat vezető Abdullah asz-Szenúszi ellen - jelentette be pénteken a nemzetközi rendőrségi szervezet.
A 188 tagországot tömörítő Interpol a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) csütörtöki kezdeményezésére bocsátotta ki a körözést.

Az ICC június 27-én adott ki elfogatóparancsot a három férfi ellen, azzal vádolva őket, hogy február második felében, a líbiai rendszer elleni tiltakozások első napjaiban a rendfenntartó erők az ő utasításaik nyomán öltek meg, illetve vetettek börtönbe és kínoztak meg több száz civilt. A líbiai kormányellenes felkelők katonai győzelme óta mindhárman szökésben vannak.

Az ICC-nek nincs saját rendőri ereje, amellyel elfoghatná a vádlottakat, ezért fordult az Interpolhoz.

Ronald K. Noble, az Interpol főtitkára a szervezet lyoni székhelyén kiadott közleményében úgy vélte, a körözés jelentősen csökkenti majd a három vádlott lehetőségét a határátlépésre, s fontos eszköz lesz ahhoz, hogy elősegítsék tartózkodási helyük felderítését és elfogásukat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptember 11. - senki sem látogathatja Bin Laden házát

A pakisztáni hatóságok nem engedélyezik sem újságíróknak, sem más látogatóknak, hogy Oszama bin… Tovább olvasom