Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

Kényszerleszállás egy patkány miatt

A rágcsáló szaladgálásával riadalmat keltett a kínai repülőgép utasterében és pilótafülkéjében egyaránt.
Patkány miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania a kínai Loong Air fapados légitársaságnak, mivel a rágcsáló szaladgálásával riadalmat keltett az utastérben és a pilótafülkében egyaránt.

A potyautast a GJ8823-as Hangcsou város és a Jünnan tartományi Hszisuangbanna között közlekedő járaton fedezték fel. Az érintett vállalat már elismerte, hogy nem egy házi kedvenc miatt kellett visszafordulnia a gépnek.

A Shanghai Daily című napilap online kiadásában emlékeztet arra, hogy a patkányok hírhedtek Kínában az elektromos kábelekben okozott károk miatt, ezért az utasszállító műszaki biztonsága védelmében feltétlenül indokolt volt az út kényszerű megszakítása.

Az illetékesek egyelőre keresik az okát és az útját annak, hogy miként kerülhetett az állat a repülőgépre. Az egyik feltételezés szerint követhette a fedélzeti ételszállítmányát, de lehet, hogy más csomag nyomába szegődött.

A Kínában több mint félszáz járatot üzemeltető Loong Air munkatársai állítólag már alaposan fertőtlenítették a repülőgépet, ám az állat sorsáról nem közöltek részleteket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A késes intifáda miatt újraszabályoznák a fegyverviselést Izraelben

Az ötödik hónapja tartó "spontán" vagy "késes" intifáda miatt ismét felmerült a fegyverviselés és… Tovább olvasom