Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Lemond a holland királynő?

Hollandia - Holland lapértesülés szerint küszöbön áll a holland királynő lemondása. A Privé hetilap szerint április 30-án Beatrix lemond a trónról fia, Vilmos Sándor javára.
A Privé bulvárlap szerint több apró jel is a közelgő váltásra utal. Így például, hogy a királyi ház új, hatalmas limuzint rendelt. A lap szerint kizárt, hogy a tágas jármű egyedül Beatrix számára készült volna. Logikus a feltételezés - így a lap -, hogy az új gépkocsi már a jelenlegi trónörökös öttagú családját fogja fuvarozni.

Ugyancsak a trónon esedékes váltásra következtet a Privé az uralkodóról készült legfrissebb hivatalos fénykép alapján. A februári osztrák sívakáción fölvett fotón első alkalommal áll középen Vilmos Sándor és neje, Máxima, míg Beatrix mellettük, kissé oldalvást foglal helyet.

Egy másik részlet, amely megerősítheti a spekulációt, hogy sokévi késedelem után a napokban fejeződött be az amszterdami királyi palota felújítása, ahol - a De Standaard belga újság honlapja által idézett Privé szerint - sor kerül majd a lemondó okirat ünnepélyes aláírására.

Hollandiában évek óta folynak a találgatások, vajon meddig marad trónon a most 73 esztendős Beatrix, aki 1980-ban foglalta el a trónt. A Privé azzal büszkélkedhet, hogy annak idején ugyancsak elsőként, pontosan harangozta be, hogy Julianna királynő átadja jogarát Beatrixnak.

Beatrix múlt heti berlini látogatásakor német tv-adók szinte egybehangzóan "búcsúvizitet" emlegettek, annak a feltételezésnek adva hangot, hogy a holland királynő "a közeli jövőben" leköszön, és átadja a trónt elsőszülött fiának.

Olvasóink írták

  • 1. keiner 2011. április 25. 11:25
    „Hm, fúrcsa szokás, magyar nevet adni valakinek. Willem-Alexander-nak hívjak, nem Vilmos Sándor.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüntetőket lőttek agyon Szíriában

Legalább 30 tüntetőt agyonlőttek, többet pedig megsebesítettek a biztonsági erők Szíriában, amikor… Tovább olvasom