Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Megöltek egy magas beosztású rendőrt és több szélsőségest

Dagesztán - Mahacskalában, Dagesztán székhelyén megölték vasárnap Gapal Gadzsijevet, a belügyminisztérium szélsőségesség ellen küzdő regionális részlegének vezetőjét - közölte a dagesztáni belügyminisztérium sajtóosztálya.
Az ismeretlen tettesek kocsijukból nyitottak tüzet Gadzsijev autójára, s a rendőr a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Ugyancsak Mahacskalában egy különleges hadművelet során ártalmatlanná tették egy a köztársaság területén tevékenykedő terrorista csoport 9 tagját, köztük egy nőt - jelentették a hatóságok.

A csoport megtalálására az utóbbi idők terrorcselekményei kapcsán folytatott nyomozás során szerzett adatok és a lakosság segítsége járult hozzá a hivatalos közlés szerint, hogy a társaságot egy mahacskalai házban megtalálják. Az épületet nyomban körülvették, majd amikor a szélsőségesek felszólításra nem adták meg magukat, több órás tűzharc kezdődött, amelyben a csoport 8 tagját megölték.

Az Észak-Kaukázusban a szélsőségeseket szinte soha nem fogják el élve, egyrészt mivel mindig fegyveres ellenállást tanúsítanak, másrészt azonban szakértők szerint elfogásuk újabb kockázatokkal járna.

Pénteken este ugyancsak egy különleges hadművelet keretében a dagesztáni Derbentben is megöltek egy szélsőségest, akiről azonosítása nyomán kiderült, hogy a városi rendőrség bűnügyi nyomozó osztálya vezetőjének a fia volt.

Ez nem az első ilyen eset a térségben: augusztus elején megölték a belügyminisztérium dagesztáni részlege nyomozó osztályának helyettes vezetőjét, Gadzsimurad Hulatajevet. A nyomozás augusztus közepére kiderítette, hogy Hulatajev fia bérelt fel gyilkosokat apja megölésére, mert - mint kihallgatásán elmondta - az iszlamisták közé tartozik, és nem hagyta nyugodni apja foglalkozása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas magánadomány a British Múzeumnak

Nagy-Britannia - 25 millió fontot (8,5 milliárd forint) adományozott a British Múzeum számára a… Tovább olvasom