Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Nagykövetek a homoszexuálisok felvonulása mellett

Szlovákia - Közös nyilatkozatban biztosította támogatásáról a homoszexuálisok szombati pozsonyi felvonulását - Szivárvány Pride - a szlovák fővárosban akkreditált húsz nagykövet - közölte csütörtökön Martina Joriková, az amerikai nagykövetség képviselője.
"Mi, a nemzetközi közösség tagjai képletesen szólva a felvonulás résztvevői mellett vagyunk, akik békésen gyülekezve ki akarnak állni emberi jogaikért, hogy terjesszék a homoszexuális közösséget érintő ismereteket Szlovákiában" - olvasható a nagykövetek nyilatkozatában.

A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség szerint a nyilatkozatot Heizer Antal pozsonyi magyar nagykövet is aláírta.

A diplomaták szerint mindenkinek joga van arra, hogy szabadon élvezze azokat a szabadságjogokat, amelyeket az emberi jogok általános nyilatkozata tartalmaz.

A felvonulás mellett állt ki csütörtöki sajtónyilatkozatában Rudolf Chmel, szlovák emberi jogi és kisebbségügyi miniszterelnök-helyettes is. Chmel nyilatkozatában rendkívül fontosnak minősítette, hogy Szlovákiában betartsák bármilyen kisebbség emberi jogait.

A szlovák rendőrség közleményben jelentette be: felkészült az idei melegfelvonulásra, és meghozta azokat a biztonsági intézkedéseket, amelyekkel elkerülhetőek lesz a tavalyihoz hasonló összetűzések, amikor szélsőséges csoportok megtámadták, megdobálták a békésen vonulókat.

A megyei rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy a szombati felvonulás során több száz rendőr vigyáz a nem heteroszexuálisok jogaiért felvonulók biztonságára. A rendőrök a felvonulás előtt, alatt és után is védeni fogják az ott összegyűltek biztonságát. Ugyanakkor a hatóságok felszólították a lakosságot, hogy a felvonulás ideje alatt minden esetben tartsa be a rendőrség utasításait.

Olvasóink írták

 • 7. Jozsoci 2011. június 04. 02:33
  „Tudomásul kéne venniük, hogy az emberek jó része nem nézi jó szemmel ezt a nemi eltévelyedést. Igenis az, mert a természet törvényeivel ellentétes! Nem betegség, hanem állapot, aminek az okát az agykutatók még nem találták meg. DE MIÉRT KELL EHHEZ FELVONULNI??? Csináljanak otthon azt, amit akarnak de ne hozzanak hányingert a heterókra!”
 • 6. tdombos 2011. június 03. 11:36
  „Nem kell ahhoz valakinek melegnek lennie, hogy kiálljon a melegek alapvető emberi jogaiért.

  Igen, évszázadokon keresztül a törvény eszközeivel üldözték a melegeket, amióta ez nincs, a szégyenérzet keltésével próbálják őket korlátozni. Szerencsére ez a stratégia már nem működik, és egyre több ember rájön, hogy a melegség természetes, és hogy az azonos neműek közötti szerelem is lehet szép, mint a különneműek közötti.”
 • 5. 751510 2011. június 03. 08:41
  „A normális ember a "szélsőséges"?”
 • 4. thebest 2011. június 03. 00:14
  „Hát, ha én b*zi lennék, annyira szégyellném magam, hogy inkább ki se mennék a házból, nemhogy felvonulnék...!
  Az 50-60-as években még verték (a fejét) a buzikat, most meg engedélyezik, hogy akár házasodhatnak is! pfffffffffffffff”
 • 3. AgnusDei 2011. június 02. 22:42
  „Lassan mondom, mindenki értse: U-N-D-O-R-I-TÓ-!!!!”
 • 2. bánki 2011. június 02. 22:32
  „Anyámékat meg kitelepítették a tótok 1947-ben!

  Kárpótlás, holohungary, nobel-dinamit díj, kettős nyelvhasználat - Eulopa ezért seretunk! PAKÓ után szabadon !”
 • 1. dodó 2011. június 02. 21:27
  „Szép új világ.
  Már a diplomaták is langyosak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokolgépes túszejtő egy London környéki bankban

Nagy-Britannia - Órákon át fogva tartotta egy London környéki bank személyzetét csütörtökön egy… Tovább olvasom