Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Nem bíznak a politikusokban a fiatalok

Hongkong - Nem bíznak a politikusokban, és nem tartják őszintének az emberek problémái iránti aggodalmukat a hongkongi fiatalok. A 15-29 évesek többsége úgy véli, a politikusok nem mondanak igazat.
Jelenleg mintegy 1,4 millió 15 és 29 év közötti fiatal él Hongkongban, akik a lakosságnak összesen 20 százalékát adják. A Hongkongi Egyetem szociális munka és szociálpolitikai kara által, kormányzati megbízásból készített felmérés szerint a fiatal generáció rendkívül szkeptikus a politikusokkal szemben. A korcsoport 70 százaléka véli úgy, hogy a politikusok nem mondanak igazat.

A kutatás több mint ezer válaszadó megkérdezésével készült, több mint háromszázan egy második, átfogóbb kérdőívet is kitöltöttek, amelyen kívül a kutatók egyéni interjúkat és fókuszcsoportokat is lebonyolítottak. Mindezek alapján megállapították, hogy a fiatalok elégedetlenek a kormányzati kommunikáció hagyományos formáival, ugyanakkor nem érdekeltek abban sem, hogy a kormány és köztük direkt kommunikáció valósuljon meg. A kutatók szerint a jelenleg alkalmazott fentről lefelé irányú kommunikáció helyett fordított irányú online kommunikációs csatornák kialakítására lenne szükség, amely megteremtené annak lehetőségét, hogy a fiatalokat bevonják a politikába.

A fiatalok aggódásukat fejezték ki a viszonylag csekély karrier kilátásaik tekintetében is. Ennek ellenére 90 százalékuk úgy látja, az oktatás segíthet az előrejutásban.

Olvasóink írták

  • 2. KolompárRómeó 2011. január 18. 06:54
    „Nálunk sem különb a helyzet. Sem a véleményt, sem a hazudozást illetően.”
  • 1. dodó 2011. január 17. 21:34
    „Hihetetlen! Milyen rosszhiszeműek ezek a hongkongi fiatalok. ...és talán még az idősebbek is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Európai Bizottság még elemzi a médiatörvényt

A magyar kormány álláspontja szerint a médiatörvény megfelel minden uniós előírásnak. Tovább olvasom