Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Nyolcas gyilkosság: öt férfi és három nő az áldozat

Oroszország - Egy sztavropoli ház garázsában holtan találtak nyolc felnőttet - öt férfit és három nőt -, mindegyikükkel lőtt sebek végeztek - közölték a nyomozó hatóságok pénteken későn este.
Az áldozatok a villa 61 éves tulajdonosa, Vlagyimir Szlezajev, családja néhány tagja, valamint néhány alkalmazott, a kutyavezető, a gyerekek nevelőnője és a sofőr. Egy csecsemő és egy kilencéves kisfiú életben maradt az emeleten, feltehetően elkerülték a gyilkosok figyelmét. Szlezajev a sztavropoli Déli piac igazgatója, és egyben Han néven a helyi bűnöző körök ismert alakja volt, többszörösen büntetett előéletű, és 2004-2005-ben tagja volt egy etnikai alapon szerveződött bűnszövetkezetnek.

Nem ez volt ellene az első merénylet: 2003-ban már kísérletet tettek megölésére, de akkor csak felesége vesztette életét. Az orosz nyomozati bizottság vezetője több moszkvai nyomozóval szombaton reggel a helyszínre indult.

Oroszországban két hónapja egy 12-szeres gyilkosság keltett nagy feltűnést: a kubanyi Kuscsovszkajában egy módos házban 12 embert, köztük több gyereket öltek meg. A nyomozás során kiderült, hogy az egyik helyi vállalkozó egy általa szervezett, semmitől vissza nem rettenő bűnbanda segítségével sápolt mindenkit, megvesztegette a rendőröket és más illetékeseket egészen fel megyei szintig, és több gyilkosságot, valamint több nemi erőszakot követtek el az évek során, amelyek ügyében még csak nyomozás sem volt.

A sztavropoli illetékesek vasárnap reggel siettek hangsúlyozni: semmi ok arra, hogy az ott történteket Kuscsovszkajához hasonlítsák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Thaiföld bezárja búvárparadicsomait a korallszigetek pusztulása miatt

Bangkok - Meghatározatlan időre bezárták a hatóságok Thaiföld számos népszerű búvárparadicsomát,… Tovább olvasom