Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Polanski csalódott, mert nem jelenhet meg a tárgyalásán

Csalódottságát fejezte ki ügyvédjén keresztül Roman Polanski filmrendező, miután a kaliforniai Fellebbviteli Bíróság hétfőn elutasította kérését, hogy Los Angelesbe mehessen ügyének újratárgyalására.
Az Oscar-díjas filmrendező azt akarja, hogy ejtsék ellene a 32 évvel ezelőtti vádat, ami miatt azóta nem léphet az Egyesült Államok területére. A filmrendezőt 1978-ban állították bíróság elé, mert "törvénytelen nemi érintkezést folytatott egy kiskorúval".

A lengyel származású rendező tavaly decemberben nyújtotta be keresetét Los Angeles-i ügyvédjén keresztül. Abban kérte, hogy ejtsék ellene a harminc évvel ezelőtti erőszak vádját. A lengyel-francia filmrendezőt 1978-ban állították bíróság elé a kiskorú Samantha Geimer-rel folytatott kapcsolat miatt.

Ügyvédje szerint bizonyíték van rá, hogy a most 75 éves Polanski "rosszhiszemű ügyészi magatartás" áldozata volt a három évtizeddel ezelőtti eljárás során, amelyben a rendező elismerte, hogy "törvénytelen nemi érintkezést folytatott egy kiskorúval". Az ügyészi magatartással kapcsolatos részletekre azonban nem tért ki a jogi képviselő 2008. decemberében.

A lengyel szülők gyermekeként Franciaországban született Polanskit azután tartóztatták le, hogy a 13 éves lány szülei feljelentést tettek ellene a rendőrségen. A rendező először elismerte az ellene felhozott vádakat, ám vallomása után elhagyta az Egyesült Államokat. A vádat azonban máig nem ejtették ellene, ezért Polanski azóta nem léphetett az Egyesült Államok területére. Így nem vehette át 2003-ban a "Zongorista" című filmjéért neki ítélt Oscar-díjat sem.

Az ügyben megszólalt Polanski oldalára állva az egykori "áldozat" is. A bíróságnak írt levelében a ma 45 éves Samantha Geimer azt állítja." ...az ügy részleteinek közzététele nagy károkat okoz nekem, szeretett férjemnek, anyámnak és három gyerekemnek. A kerületi ügyész ténykedésének áldozata lettem."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már áldozatai is vannak az ítéletidőnek Nagy-Britanniában

Már legalább két ember halálát okozták a hóviharok Nagy-Britanniában. A londoni Heathrow repülőtéren… Tovább olvasom