Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Rigai tetőomlás: korábban a kivitelező cég egy másik épülete is beomlott

2012 októberében leszakadt az Alfa bevásárlóközpont tetejének egy 90 négyzetméteres darabja. Akkor a szerencsétlenség zárás után történt, senki sem sérült meg.

Az 54 ember halálát okozó rigai tetőomlás nem az első ilyen baleset, amelybe a bevásárlóközpontot építő cég belekeveredett, mert egy hasonló tetőomlás történt egy évvel ezelőtt egy másik rigai szupermarketben is, szerencsére emberhalál nélkül.

A LETA lett hírügynökség saját oknyomozására hivatkozva kedden jelentette, hogy 2012 októberében leszakadt az Alfa bevásárlóközpont tetejének egy 90 négyzetméteres darabja. Minthogy a szerencsétlenség zárás után történt, senki sem sérült meg. Az Alfa egyik, nevét elhallgató alkalmazottja annak idején egy internetes bejegyzésben arról számolt be, hogy a munkaadó nyomást gyakorolt rájuk, nehogy az esetről bármilyen információ kiszivárogjon.

A múlt csütörtökön beomlott Maxima bevásárlóközpont építésében részt vevő cégek elhárítottak minden felelősséget. Ennek ellenére a tetőszerkezetet kivitelező Re and Re cég 100 ezer latot (425 millió forint) ajánlott fel az áldozatok családjainak. A LETA kiderítette azt is, hogy az - építészeti megoldásai miatt díjazott - Maxima építésében és üzemeltetésében több, áttekinthetetlen off-shore részesedésekkel rendelkező, egymással szövevényesen összefonódó cég és befektetési társaság vett részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvánosságra hozta a skót kormány a függetlenné válás terveit

A 670 oldalas Fehér Könyv 650 kérdésre ad választ, egyebek mellett Skócia majdani államformájáról,… Tovább olvasom