Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Robbantásos merénylet sok halottal Pakisztánban

Pakisztán - Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant fel Északnyugat-Pakisztán egyik városában kedden, és megölt legkevesebb húsz embert - közölte a rendőrség.
További 55-en megsebesültek a Pesavartól húsz kilométerre fekvő Csárszadda városában egy piac közelében elkövetett támadásban. A térségben a pakisztáni hadsereg súlyos harcokat vív az iszlamista lázadókkal, akik merényletekkel igyekeznek visszavágni veszteségeikért. Robbantásaikkal már több száz ember vesztét okozták. A keddi volt három nap alatt a harmadik merényletük, összesen 38 halálos áldozattal.

A hadsereg offenzívája október 17-én kezdődött. A katonák három irányból támadják a központi kormány ellenőrzése alól kikerült, Afganisztánnal határos, erdős hegyvidéket, és elfoglalták a tálibok több erődítményét, köztük egyik központukat, Makin települést is.

A tálibok szóvivője nem tulajdonít nagy jelentőséget a hadsereg dél-vazirisztáni sikereinek. "Csak utakat foglalnak el, miközben harcosaink a hegyekben, erdőkben vannak" - mondta kedden telefonon egy ismeretlen helyről. Azt állította, hogy súlyos veszteségeket okoznak a hadseregnek. A hivatalos adatok szerint az offenzíva kezdete óta 495 tálib fegyveres és 48 katona esett el. E számokat független forrásból nem lehet megerősíteni, mert a tudósítóknak tilos belépniük a háborús övezetbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kertész Imrével közöl újabb interjút a Die Welt

Németország - Magyarország a Die Weltben megjelent Kertész-interjúról vitázik címmel közölt újabb… Tovább olvasom