Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Rugalmasabbá teszik a strukturális alapok felhasználását

A pénzügyi és gazdasági válság kihívására adott válaszként Danuta Hübner, regionális politikáért felelős biztos kedden az Európai Bizottságtól származó javaslatcsomagot jelentett be, amelynek célja, hogy nagyobb rugalmasságot adjon a tagállamoknak a strukturális alapok felhasználásában.
A változások révén meghosszabbodik az EU-országoknak a 2000-2006-os időszak kiutalásaira rendelkezésére álló határidő. A változások továbbá biztosítják azt is, hogy valamennyi rendelkezésre álló euró a legjobban hasznosuljon.

A Bizottság vizsgálja, még milyen eszközök felhasználásával lehetne növelni és felgyorsítani a közösségi beruházásokat, illetve megkönnyíteni a tagállamokba irányuló, következésképpen a strukturális alapok végső kedvezményezettjei részére történő kifizetéseket. Ezzel összefüggésben egy sor jogszabályi és nem jogszabályi intézkedést fogadtak el, vagy kezdeményeztek mind az előző, mind a mostani (2007-2013-as) programozási időszakról.

A 2000-2006-os költségvetési időszakban összesen 257 milliárd eurót különítettek el a tagállamok számára. Eddig 225 milliárdot, azaz a teljes összeg 87,5 százalékát fizették ki. A tagállamok az ezen időszakhoz kapcsolódó kifizetéseiket 2009. június 30-ig teljesíthetik.

A Kohéziós Alap terhére történő kifizetések határideje a 2000-2006-os időszakra vonatkozóan a legtöbb esetben 2010 vége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Euróhamisító bandát számolt föl az Europol

Az Európát valósággal elárasztó hamis 100 eurósok gyártóinak valószínű vezetőit vették őrizetbe… Tovább olvasom