Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Saját kasztrálását kérte egy nemi erőszakkal vádolt francia férfi

Saját kasztrálását kérte egy fiú elleni nemi erőszakkal vádolt, korábban hasonló bűncselekményekért bebörtönzött francia férfi Nicolas Sarkozy elnökhöz intézett levelében, nyilvános vitát provokálva arról, hogyan büntessék a súlyos szexuális visszaélések elkövetőit.
Franciaország komolyan mérlegeli, hogy kémiai kasztrációnak veti alá egyes súlyos szexuális bűncselekmények vétkeseit, de a fizikai kasztrálás, amelyért a vádlott folyamodott, tilos. Francis Evrard ugyanis levelében azt kérte a francia elnöktől, hogy műtéti úton távolítsák el heréit.

A férfit azzal vádolják, hogy 2007-ben elrabolt és megerőszakolt egy fiút, miután 18 évet töltött börtönben két másik fiú megerőszakolásáért. Az áldozat apja úgy véli, hogy a vádlott kérése szemfényvesztés, így próbál magának enyhébb ítéletet kieszközölni.

"Miért most, tíz nappal a tárgyalás előtt? Megtehette volna két éve, vagy még mielőtt egyáltalán elkövette volna ezeket a bűnöket" - mondta a megerőszakolt fiú apja a francia televízióban.

A kényszerű kémiai kasztrációról szóló vita a hónap elején újult fel Franciaországban, miután egy feltételezett visszaeső bűnöző megerőszakolt és meggyilkolt egy nőt.

Franciaország - több más európai országgal, köztük Svédországgal és Dániával együtt - engedélyezi gyógyszerek használatát olyan visszaeső erőszaktevők kóros nemi vágyainak csökkentésére, akik ebbe beleegyeznek.

Olvasóink írták

  • 2. _palla_ 2009. október 18. 22:07
    „Nagyon helyes! Tévedés esetén ráadásul a kémiai kasztráció visszafordítható.”
  • 1. Johnson 2009. október 18. 19:29
    „Polanskit-is! Azt a <moderálva> pedofil .....,ő még nem kérte??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs válság - hetente váltott állást egy amerikai

Egy amerikai férfi azt akarta bizonyítani, hogy a gazdasági válság ellenére is lehet munkát szerezni. Tovább olvasom