Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Sólyom részt vett Janukovics beiktatásán

Sólyom László magyar köztársasági elnök csütörtökön számos államfő és magas rangú vendég társaságában Kijevben részt vett az új ukrán elnök, Viktor Janukovics ünnepélyes beiktatásán.
Az ukrán parlamentben megtartott eskütétel után a magyar államfő virágot helyezett el Petőfi Sándor tavaly év végén felállított Vorovszkij utcai mellszobránál.

Sólyom László kora délután részt vesz az új ukrán elnök tiszteletére rendezett fogadáson, majd kétoldalú tárgyalást folytatott Viktor Janukoviccsal.

Mint a magyar államfő a sajtónak nyilatkozva elmondta, a négyszemközti tárgyalásnak két témája volt: megegyeztek abban, hogy a magas szintű személyes kapcsolatokat továbbra is fenn kell tartani, különös tekintettel Magyarország 2011 első felében esedékes európai uniós elnökségére, és részletesen megbeszélték a kárpátaljai magyar közösség problémáit, elsősorban az iskolaügyet. Sólyom László elmondta, hogy Janukovics igen tájékozottnak mutatkozott ebben a kérdésben, és minden remény megvan arra, hogy a problémát meg fogják oldani.

Janukovics elviekben teljesen az európai normák szerint nyilatkozott a kisebbségek helyzetéről - mondta Sólyom László -, és azt is megértette: ott arra van szükség, hogy a magyar nyelvű érettségik problémáját rendezzék. Az ukrán elnök ígéretet tett arra, hogy igen gyorsan intézkedni fognak - mondta a magyar államfő.

Kijevből csütörtökön délután Sólyom László a lengyelországi Katowicébe utazott, ahol részt vesz a Magyar Nap rendezvénysorozatán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dzsihádot hirdettek Svájc ellen

Szent háborút, azaz dzsihádot hirdetett Svájc ellen Moammer el-Kadhafi líbiai vezető, mert az alpesi… Tovább olvasom