Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 17°C Még több cikk.

Szakértő: infúzióban adott propofol okozta Jacko halálát

A Conrad Murray által infúzióval beadott a propofol okozta Michael Jackson halát - vélekedett csütörtökön az orvos ellen folyó büntetőper vádjának orvosszakértője, aki egyúttal "őrült forgatókönyvnek" minősítette a védelem állítását, hogy az énekes önmagának kötötte volna be a műtéti altatót.
Steven Shafer látványos demonstrációval mutatta be az esküdteknek, hogyan juthatott a halálossá vált műtéti altató a sztár szervezetébe. A szakértő elvetette, hogy az énekes magának adta volna be a propofolt, illetve, hogy azt szájon át vette volna be, és az vált volna végzetessé. Kizárta azt is, hogy Jackson orvosa tudta nélkül nagyobb dózisban nyugtatót vett be a műtéti altató bekötése előtt.

Egyúttal valószínűsítette, hogy Murray nagyobb adag propofolt adott be a sztárnak, mint amennyit a rendőrségnek bevallott. A szakértő hangot adott annak a meggyőződésének, hogy Murray vétkes hanyagsággal járt el az infúzió bekötése és adagolása során.

Steven SHAFER altatóorvos mutatja be a propofol használatát, amikor tanúként hallgatják ki Conrad Murray, a 2009. június 25-én, 50 éves korában elhunyt Michael Jackson amerikai popsztár haláláért felelősnek tartott orvos perének újabb tárgyalási napján, 2011. október 20-án Los Angelesben. A gondatlanságból elkövetett, nem szándékos emberöléssel és orvosi mulasztással vádolt Murray doktort négy évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik, ha bűnösnek találják. Michael Jackson halálát a vád szerint a Propofol nevű kórházi altató és több nyugtatószer túladagolása okozta, és ezért az orvos a felelős. A védelem szerint Jackson, aki függővé vált az altatószerektől és a fájdalomcsillapítóktó a végzetes nap reggelén maga adagolta túl magának a Propofolt. (MTI/EPA/POOL/Reed Saxon)
Pénteken a védelem orvosszakértőjének meghallgatásával folytatódik Jackson orvosának a pere. Ha az esküdtek bűnösnek találják gondatlanságból okozott emberölésben, akár négyévi börtönbüntetést is kaphat.

Michael Jackson 2009. június 25-én hunyt el.

Olvasóink írták

  • 1. Zotya100 2011. október 21. 14:48
    „A világnak sovány vigasz lesz, ha sikerül egyértelműen rábizonyítani az orvosra, hogy ő felelős Jacko haláláért.
    Bármilyen ember gyöngeségei, sztárallűrjei is voltak, egy rendkívüli tehetségű énekes, zenész és táncos ment el a személyében, igen fiatalon. Kár érte.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utcán vertek agyon egy magyar férfit Walesben

A 38 éves férfi egy kínai étterem gépkocsivezetője volt, ketten támadtak rá. A gyanúsítottakat már őritetbe vették. Tovább olvasom