Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 04. 01. szerda - Hugó

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Külföldi hírek > Szíria: újabb polgári áldozatai vannak a kormányerők támadásának

Szíria: újabb polgári áldozatai vannak a kormányerők támadásának

Legalább 10 személy vesztette déletőtt kedd hajnalban az észak-szíriai Idlíb tartományban a kormánycsapatok által kilőtt akna robbanásában.

MTI - 2012.05.01. 10:54
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Legkevesebb 10 polgári személy, köztük egy család 9 tagja veszítette életét kedd hajnalban az észak-szíriai Idlíb tartományban a kormánycsapatok által kilőtt akna robbanásában - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

A nagy-britanniai székhelyű szervezet értesülése szerint a lövedék egy Dzsiszr-es-Sugúr város közeli településen élő család házát találta el. Kilencen haltak meg, köztük négy nő és két gyerek. Többen megsebesültek, közülük néhánynak válságos az állapota.

Hétfőn legkevesebb 27-en estek az erőszak áldozatául Szíriában az érvényben lévő tűzszünet ellenére. Közülük mintegy 20-an - nagy többségükben a biztonsági erők tagjai - Idlíb városában veszítették életüket. Idlíbben két ENSZ-megfigyelő teljesít szolgálatot, feladatuk az április 12-én életbe lépett tűzszünet ellenőrzése.

A Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár, az ENSZ és az Arab Liga szíriai különmegbízottja által kidolgozott béketerv értelmében összesen 30 fegyvertelen megfigyelő tartózkodik Szíriában, hat a dél-szíriai Deraa és a közép-szíriai Hama és Homsz városában. Damaszkuszban 22 megfigyelő teljesít szolgálatot.

A 2011. márciusa óta zajló szíriai kormányellenes megmozdulások során az OSDH adatai szerint eddig már több mint 11 100 ember veszítette életét, többségükben civilek.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...