Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Támogatják az új szíriai ellenzéket

Több államférfi is azonnal támogatásáról biztosította vasárnap este az új szíriai ellenzéki koalíciós erőt.
"Küzdünk azért, hogy mindegyik fél teljesen elfogadja az új testületet mint a szíriai nép egyetlen legitim képviselőjét" - jelentette ki Hamad bin Dzsászim bin Dzsábir ász-Száni katari kormányfő, aki kezdettől fogva jelentős támogatója volt a felkelőknek, és akinek hazája adott helyet az egy héten át tartó ellenzéki találkozónak.

Ahmet Davutoglu török külügyminiszter úgy nyilatkozott: most már nem lehet kifogásuk a külföldi kormányoknak az ellen, hogy támogassák az ellenzéket, amelynek belső megosztottsága eddig sokszor akadályt jelentett.

Az Egyesült Államok szintén erőteljesen támogatta, hogy a különböző ellenzéki frakciók egyesüljenek.

"Támogatjuk a nemzeti koalíciót, amely megnyitja az utat a véres Aszad-rezsim bukása, valamint a béke, az igazságosság és a demokrácia felé, amelyet az egész szíriai nép megérdemel. Együttműködünk a nemzeti koalícióval annak érdekében, hogy a humanitárius segély, amelyet nyújtunk, eljusson a szíriai rászorulókhoz" - írta közleményében Mark Toner, az amerikai külügyminisztérium szóvivője.

Szíria valamikori gyarmattartója, a felkelők támogatója, Franciaország is üdvözölte az Ellenzéki Erők és a Szíriai Forradalom Nemzeti Koalíciója megalakulását. "Franciaország azon lesz partnereivel, hogy elérje ennek az új alakulatnak mint a szíriai nép törekvései képviselőjének elismerését" - áll Laurent Fabius külügyminiszter közleményében, amelyben az Aszad-hatalomra mint "a damaszkuszi bűnöző rezsimre" hivatkozott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig keresik a tavalyi szökőár után eltűnteket Japánban

Kiterjedt keresőakciót hajtott végre a tavaly márciusi földrengés és szökőár után eltűnt személyek… Tovább olvasom