Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 7°C | 14°C

Támogatják az új szíriai ellenzéket

Több államférfi is azonnal támogatásáról biztosította vasárnap este az új szíriai ellenzéki koalíciós erőt.
"Küzdünk azért, hogy mindegyik fél teljesen elfogadja az új testületet mint a szíriai nép egyetlen legitim képviselőjét" - jelentette ki Hamad bin Dzsászim bin Dzsábir ász-Száni katari kormányfő, aki kezdettől fogva jelentős támogatója volt a felkelőknek, és akinek hazája adott helyet az egy héten át tartó ellenzéki találkozónak.

Ahmet Davutoglu török külügyminiszter úgy nyilatkozott: most már nem lehet kifogásuk a külföldi kormányoknak az ellen, hogy támogassák az ellenzéket, amelynek belső megosztottsága eddig sokszor akadályt jelentett.

Az Egyesült Államok szintén erőteljesen támogatta, hogy a különböző ellenzéki frakciók egyesüljenek.

"Támogatjuk a nemzeti koalíciót, amely megnyitja az utat a véres Aszad-rezsim bukása, valamint a béke, az igazságosság és a demokrácia felé, amelyet az egész szíriai nép megérdemel. Együttműködünk a nemzeti koalícióval annak érdekében, hogy a humanitárius segély, amelyet nyújtunk, eljusson a szíriai rászorulókhoz" - írta közleményében Mark Toner, az amerikai külügyminisztérium szóvivője.

Szíria valamikori gyarmattartója, a felkelők támogatója, Franciaország is üdvözölte az Ellenzéki Erők és a Szíriai Forradalom Nemzeti Koalíciója megalakulását. "Franciaország azon lesz partnereivel, hogy elérje ennek az új alakulatnak mint a szíriai nép törekvései képviselőjének elismerését" - áll Laurent Fabius külügyminiszter közleményében, amelyben az Aszad-hatalomra mint "a damaszkuszi bűnöző rezsimre" hivatkozott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig keresik a tavalyi szökőár után eltűnteket Japánban

Kiterjedt keresőakciót hajtott végre a tavaly márciusi földrengés és szökőár után eltűnt személyek… Tovább olvasom