Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Tanárverés! Felháborodott szülők ütöttek

Megvertek egy tanítót roma szülők a szepességi Szepesolasziban (Spisské Vlachy) - jelentette a TA3 szlovák hírtelevízió szombaton.
A TA3 szerint az incidens pénteken történt. A szepesolaszi általános iskolában két nyolcadikos tanuló, egy lány és egy fiú kezdett dulakodni, egy pedagógus pedig szétválasztotta őket. Erre az egyik gyerek mobiltelefonon felhívta a szüleit, akik pillanatokon belül az iskolában termettek, s ott nekiestek az első útjukba kerülő pedagógusnak - nem is annak, aki a tanulók viszálykodásába közbeavatkozott. A TA3 riportere igyekezett megszólítani az egyik szülőt, de nem volt hajlandó nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy semmiről sem tud.

A tanítóverés azonnal nagy visszhangot váltott ki Szlovákiában.

Ján Mikolaj oktatási miniszter nyilatkozatban ítélte el a Szepesolasziban történteket, s reményét fejezte ki, hogy a büntetőjogi szervek mielőbb felderítik ennek a megbocsáthatatlan tettnek a hátterét - áll a tárca szombati közleményében.

A minisztérium felhívta a figyelmet arra, hogy a pedagógusok egy közelmúltban történt törvénymódosítás értelmében védett személyeknek minősülnek, tehát az ellenük elkövetett bűncselekményeket szigorúbban büntetik. Mikolaj felszólította Dusan Caplovic kisebbségügyi kormányfő-helyettest és Robert Kalinák belügyminisztert, tegyenek meg mindent az ügy alapos kivizsgálása érdekében.

Caplovic ugyancsak felháborítónak tartja, hogy feldühödött szülők megverték a tanítónőt. "Az ilyesmi elfogadhatatlan, és ezt senki sem engedheti meg magának" - tolmácsolta Caplovic álláspontját szóvivője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezren tüntettek Kijevben

Több ezren kezdtek tiltakozni szombaton a parlament épülete előtt az ukrán fővárosban, Kijevben az… Tovább olvasom