Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 5°C

Teltházzal kezdődött a magyar filmhét Sanghajban

Csaknem teltházas vetítéssel kezdődött hétfőn a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál keretein belül helyet kapó magyar filmhét. A következő napokban 14 magyar alkotással ismerkedhet meg a kínai közönség.
Csupán pár szék maradt üresen hétfő este Enyedi Ildikó Simon mágus című filmjének bemutatóján Sanghajban - az alkotást 40 mű közül választotta ki a zsűri a filmhét nyitó darabjának.

Az eseményen részt vevő szakmai delegáció nevében Auer János, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának tagja köszöntötte a közönséget, ezt követően Kuti László sanghaji főkonzul arról beszélt, hogy a filmhét egyedi lehetőség Magyarország számára, a filmek bemutatása ugyanis a magyar emberek megismerésére is lehetőséget teremt. A vetítés előtt Enyedi Ildikó eligazítást adott a film értelmezéséhez.

A filmhét keretein belül a Simon mágus mellett 13 másik magyar alkotás mutatkozik be, így Kocsis Ágnesnek a cannes-i filmfesztivál Kritikusok Hete programjába meghívott Friss levegője, Pálfi György Hukkle, Herendi Gábor Lora, Miklauzic Bence Ébrenjárók, Gárdos Péter Tréfa című filmje, a Másnap Janisch Attilától, az Iszka utazása Bollók Csabától, a Vranik Roland által jegyzett Fekete kefe, Antal Nimród Kontroll című filmje és Goda Krisztina Csak szex és más semmi című alkotása. Három rövidfilm - a Szalontüdő Szirmai Mártontól, A róka és holló Cakó Ferenctől és az Eső után Mészáros Pétertől - is szerepel a programban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfinak hitte a dali láma a miniszterelnököt

Kínos bakit követett el a dalai láma kedden Canberrában: úgy utalt az ausztrál miniszterelnökre,… Tovább olvasom