Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 18°C | 33°C Még több cikk.

Tévedésből elpusztítottak egy háborús hős kutyát

Washington - Tévedésből elaltattak Arizonában egy háborús hős kutyát, "aki" egy öngyilkos merénylő támadásakor riasztotta az Afganisztánban szolgáló amerikai katonákat és ezzel talán emberéletek tucatjait mentette meg.
Az afganisztáni amerikai katonai táborba betévedő Targetet és két másik kóbor kutyát - Sashát és Rufust - a katonák adoptálták. A három kutyát hősként tisztelték, miután az ebek megtámadták a táborba beosonó öngyilkos merénylőt, aki az egyik barakk felé vette az útját, ahol 50 katona aludt. Sasha olyan súlyos sérüléseket szenvedett a robbanás következtében, hogy el kellett altatni, ám Target és Rufus túlélte a merényletet, s a hazatérő katonák magukkal vitték.

Target, a juhászkutya-keverék, "aki" az Oprah Winfrey Show-ban is fellépett, pénteken tekergett el gazdáitól. A hétvégét egy állatmenhelyen töltötte, majd hétfőn elaltatták. Az alkalmazottat, aki elaltatta a kutyát, kényszerszabadságra küldték.

Mint Ruth Stalter, a Pinal megyei menhely igazgatója közleményében kiemeli, vizsgálat indult, hogy kiderítsék, miként pusztíthatták el a hős ebet.

"Amikor kénytelenek vagyunk elaltatni egy állatot, ezt szigorú szabályok szerint tesszük. Az előzetes vizsgálatok szerint alkalmazottunk nem tartotta be ezeket az utasításokat" - hangsúlyozta Ruth Stalter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordszámban fogy a Take That új lemeze Nagy-Britanniában

Megjelenése első napján közel negyedmillió példány fogyott Nagy-Britanniában a Take That Progress… Tovább olvasom