Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Tony Blair a szerb kormány tanácsadója lett

16 évvel Jugoszlávia bombázása után, amelynek ő volt a legfőbb szószólója
Tony Blair volt brit miniszterelnök a szerb kormány tanácsadója lett 16 évvel Jugoszlávia bombázása után, amelynek ő volt a legfőbb szószólója - írja csütörtökön internetes felületén a The Guardian című brit napilap.

Az újság értesülései szerint a londoni politikus - aki jelenleg a közel-keleti "kvartett", az Egyesült Államok, Oroszország, az ENSZ és az Európai Unió különmegbízottja - tanácsokat fog adni Aleksandar Vucic szerb miniszterelnöknek, aki Jugoszlávia bombázása idején tájékoztatási miniszter és Blair ádáz bírálója volt. Mi több, szerkesztője volt egy olyan könyvnek, amelyet egykori pártelnöke, a háborús bűncselekményekkel vádolt Vojislav Seselj írt, és amely már címében is gyalázta a brit politikust.

A The Guardian úgy tudja, hogy Vucic és Blair most a londoni politikus tanácsadó cége által nyélbe ütött, az Egyesült Arab Emírségek által finanszírozott szerbiai ügylet révén került "ugyanarra az oldalra". Belgrádi kormányforrások szerint Blair és "csapata" az elmúlt hónapokban rendszeresen felkereste Belgrádot.

A lap rámutat arra, hogy Tony Blair tanácsadói szerepvállalása valószínűleg nemcsak azokat a szerbeket fogja felbőszíteni, akik rossz néven vették szerepvállalását a jugoszláviai légi hadjáratban, de azokat is, akik ellenzik egyre terebélyesedő üzleti érdekeltségeit a Közel-Keleten. Bírálói szerint Tony Blair személyes érdekeltségei, egyebek mellett pénzügyi kapcsolatai Abu-Dzabival hátráltatják őt a közel-keleti kvartett megbízottjaként vállalt feladatok végrehajtásában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világjelenséggé vált a gyermekek terrorizmusra való felhasználása

Egyre gyakoribb, hogy 9-10 éves gyermekeket bíznak meg öngyilkos merényletek végrehajtásával, akik… Tovább olvasom