Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Turista vagyok, nem magyar feliratú pólót ajándékoztak Bajnainak Kolozsváron

Az Erdélyi Magyar Ifjak egyesülete azt szerette volna üzenni, hogy az erdélyi magyarok vendégszeretők, de nem felejtették el, hogy az a kormány, amelynek Bajnai Gordon miniszterelnöke volt, hogyan viszonyult a határon túli magyarokhoz.
Több erdélyi magyar hírportál beszámolt arról, hogy Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnöke, Turista vagyok, nem magyar feliratú pólót ajándékozott pénteken Bajnai Gordonnak Kolozsváron.

Sorbán Attila Örs az MTI-nek szombaton elmondta, azt szerették volna üzenni a pólóval, hogy az erdélyi magyarok vendégszeretők, de nem felejtették el, hogy az a kormány, amelynek Bajnai Gordon előbb minisztere, később miniszterelnöke volt, hogyan viszonyult a határon túli magyarokhoz.

Fotó: MTI/Bíró István
Fotó: MTI/Bíró István

"Bajnai Gordon a miniszterelnöksége alatt egyszer sem látogatott el Erdélybe, csak most, a választások előtt egy évvel, szavazatokért kuncsorogni jött ide" - jelentette ki az EMI elnöke. Hozzátette, a felirattal a Magyar vagyok, nem turista szövegű pólókra kívántak visszautalni. Ezeket a pólókat a kettős állampolgárságról tartott 2004. december 5-i népszavazás után viselték előszeretettel Magyarországon az erdélyi magyarok, Erdélyben pedig a nemzeti összetartozás érzését fontosnak tartó magyarországiak.

Bajnai Gordon pénteken este az MTI-nek úgy vélekedett az "ajándékról", hogy az efféle eszközök megszokottak a modern politikában, "emiatt nem kell megsértődni". Hozzátette, a póló felirata rá nézve nem igaz, hiszen mind Erdélyben, mind Magyarországon magyarnak érzi magát. "Úgy kívánok politizálni, hogy mindenki lássa, az itt élő magyarokért is kellő felelősséggel járok el, és segítem őket abban, hogy magyarok lehessenek, és boldoguljanak a szülőföldjükön" - nyilatkozta az MTI-nek Bajnai Gordon.

Fotó: MTI/Bíró István
Fotó: MTI/Bíró István

Az Együtt-PM szövetség vezetője csütörtökön Marosvásárhelyen találkozott helyi értelmiségiekkel, a gazdasági élet képviselőivel, szombaton Kolozsváron együtt ebédelt Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével, ellátogatott a Nemzeti Kisebbségkutató Intézetbe, délután pedig kolozsvári értelmiségiekkel, üzletemberekkel találkozott. Amint az MTI-nek elmondta, tájékozódni, ismerkedni jött Erdélybe.

Olvasóink írták

91 hozzászólás
 • 91. Poslabény 2013. július 01. 11:05
  „Emberek! Itt nem az a lényeg, hogy ki a magyarabb, ki ír helyesebben, ki tudja elénekelni a székely hímnuszt vagy, hogy ki melyik pártot szereti vagy utálja. Hanem arról, hogy ki él, dolgozik, adózik, rezsit fizet Magyarországon és megéli, megtapasztalja azt amit a szavazatok révén hatalomra került kormány neki kiszab. A többi csak melldöngető szöveg.”
 • 90. kormoska 2013. július 01. 10:12
  „Ezek a srácok biztos nem erdélyi magyar ifjak!
  Túlságosan is exportált hazai újmagyarnak tűnnek.Ilyeneket a hazai Jobbikos-vármegyés tüntetéseken látni.Toroczkai nincs ott a környéken?”
 • 89. mogyor 2013. július 01. 05:44
  „Ezek szerint elég bunkó emberek laknak Erdély országban, de ha véletlenül Ő lesz a vezér, majd jönnek nyalni és kuncsorogni ahogy eddig is tették.”
 • 88. la-za 2013. június 30. 23:14
  „75. iii888 2013.06.30. 12:51

  Lövésed sincs az ottani dolgokról...arról sem, hogy mi volt ott a diktatúra idején, miért nem mertek megszólalni az emberek magyarul, és mi van most... Baromságokat beszélsz....de nem baj....nem bántom a hülyéket...nekik is lehet véleményük :)”
 • 87. Hammada_Fleet 2013. június 30. 22:24
  „A fütyisznek természetesen Erdélyben is vannak fizetett zsoldosai, meg magánszorgalmú kutyái is, az erdélyi magyarság semmivel sem jobb a magyarországinál. Ne legyenek illúzióink.”
 • 86. kontrapista 2013. június 30. 20:44
  „76.x_y
  Aki csak azért vallja magát magyarnak, mivel más nyelvet nem beszél. Ez a te eseted is !
  85.x_y
  Egy igen zavaros gondolatmenet : " Csak olyat, hogy hazájukat kisajátítja egy hangos és igen ..khm.. "
  Valóban neked nem megy a magyar fogalmazás , más nyelvvel ne is próbálkozz !”
 • 85. X_Y 2013. június 30. 20:13
  „78. bambinaXX 2013.06.30. 13:51

  "megéltek-e olyat, hogy egyszercsak az otthonukra azt mondták, hogy másik országé??"

  Csak olyat hogy a hazájukat kisajátítja egy hangos és igen..khm.. bunkó kisebbség és ők akarják megmondani hogy ki mennyire magyar. És az általuk pénzelt határtalanul turbómagyarok még rákontráznak (kontároznak...)”
 • 84. NP1 2013. június 30. 18:34
  „81. achilleus 2013.06.30. 14:40
  Én nem erről beszéltem. Csak ennyire futotta...?

  Kontrapista
  Szóval a szerb rendőrségen belül kivel is egyeztettél?”
 • 83. BFerry 2013. június 30. 17:09
  „Sziasztok,
  veletlen beirtam egy csunya szot, sorry, egyböl kimoderaltak - de igy a jo, egyebbkent nem beszelet csunyan. En megprobalok tenyleg senkit sem megserteni, csak hat a velemenyemet, meg a tapasztalatomat irom meg. Ilyen volt a
  vajdasagi magyarokkal valo talakozasom a hetvenes evekben, irigykedtem is rajuk. Egyik sem mondta hogy magyar, hanem hogy vajdasagi Jugoszlavok, erröl ennyit. Egyebbkent kontrapista Szegedenn jartam altalanos iskolaba, igaz 30 eve nem MO elek, de jol beszelk magyarul.
  Peldanak hoztam (ma) az elsaszi Nemeteket, akik nem akarnak Franziakbol nemetek lenni, de ott vannak a Svajci
  Olaszok ist, ök sem akarnak olaszok lenni. A del Tiroliak sem akarnak osztrakok lenni, jol elvannak az olasz utlevellel.
  Szoval ha valaki jol el, es a környezet biztos, van munka es biztonsag, akkor egeszen mas szemmel lehet ezeket a dolgokat szemrevetelezni.
  BFerry”
 • 82. kontrapista 2013. június 30. 14:52
  „72.BFerry
  A hozzászólásodból ítélve te sem magyarul végezted az általános iskolát, így ezért
  psszt !!!”
 • 81. achilleus 2013. június 30. 14:40
  „33. NP1 2013.06.29. 18:12
  http://www.youtube.com/watch?v=0ZygVPs7oo8
  - Akkor úgy a 28. perctől legyél szíves. Milyen áron került Hajós a HH-be?
  Szerinted a nézőiket mennyire tartják, ha a szereplőket is "előzüllesztésnek" teszik ki?”
 • 80. dondongó 2013. június 30. 13:55
  „Bajnai helyében nem vettem volna át.”
 • 79. bambinaXX 2013. június 30. 13:54
  „56. tirpák: Tirpákiába.
  66. babar - nagyon szépen fogalmaztál.”
 • 78. bambinaXX 2013. június 30. 13:51
  „59 iiii! Ugye téged fizetnek ezért??
  57. kispacni - Mennyire igazad van!! ha otthon nincs jó példa - csak az a megoldás, de akarni is kell. és igen: beismerni.

  Gondon azt kapta, amit érdemel, ezen nem lehet vitatkozni. Aki pedig "lerománozza" a képen szereplő ifjúságot: megéltek-e olyat, hogy egyszercsak az otthonukra azt mondták, hogy másik országé??”
 • 77. bambinaXX 2013. június 30. 13:36
  „75. millen elvakultnak teccik lenni. hát oszt, idegenbe´ teccett e már élni - úgy értem sokat, éveket?
  érezte e már, hogy félnie kell, mert magyar? élt-e már át kitelepítést ill. mások betelepítését?”
 • 76. X_Y 2013. június 30. 13:03
  „Az első képen látható három fiatal román valóban nem magyar, csak turista.”
 • 75. iii888 2013. június 30. 12:51
  „la-za
  a bihar megyei magyar meg se szólalt magyrul mert félt.behuzta fülét farkát.sokat jártam arra én is.mondták is ha lehet meg se szólaljak magyarúl az utcán se!!!.és most ők lettek a nagy magyarok???köszönöm de nem kérek belőle!!!!
  remélem meg se probálnak átjönni szavazni!!!bár ha ismét ingyen buszokkal hozzák őket át akkor miért is ne használják ki az inyenutat.max szavaznak nálunk!!igy fogják fel ők!!!

  BFeery ott a pont!!!
  a jugo magyar le se <moderálva> minket anno.most hogy fordult a kocka náluk egyből milyen magyarok lettek?érdekes!!
  és még rosszul esett mikor a magyar nép szavazott!!
  az a nép hangja volt.kiírt szavazás.nem ugy mint most a vezérünknél!!!ő eldöntötte és kész!!”
 • 74. Luckylaci 2013. június 30. 12:36
  „53. Kontrapista! Senkit sem akarok itt untatni de erre muszály reagálnom! Vidéken élek, ahol e két nylontáskában elhozott értékeimmel kezdtem az önálló életet. 200.000-ért sikerült egy romházat megvennem és az akkori fizetésem alapján még újabb 200.000 Ft hitelt KAPHATTAM! ugyanekkor a zöldhatáron érkeztek a későbbi szomszédaim, nevezzük őket Szászéknak! Egyenlő kondíciókkal kezdtünk, én hitelből, ő rögtön kapott az önkormányzattól egy rossz házat amelyet valahogyan felgyújtottak, ezért a következő évben az önkormányzat MEGVETTE neki a mellettem lévő (ez már piros cserepes....az enyém csak parasztcserép) házat 250.000-ért és bevezették nekik a vizet és építettek nekik fürdőszobát! Szász úr hamarosan meghalt és itt maradt az asszony és a gyerek. Az asszony NEM BESZÉL MAGYARUL!!! a gyereke mindent ingyen kapott, (iskola, tüzelő,étkezés,) én mindenért fizettem! Most (igazad van, nem nyugdíj) de valamilyen járulékot, vagy özvegyi mifenét kap, pedig soha életében nem dolgozott, TB-t, EHO-t, adót, SOHA NEM FIZETTEK! Most alkalmi munkákból és csempészetből élnek, csak romák és románok forognak náluk, és folyamatosan a rendőrségi statisztikák számát gyarapítják! NEM szeretném őket egy lapon említeni a becsületes emberekkel, Székely-Magyar honfitársainkkal, de azért érezhető, hogy van akinek jár a semmiért, másoknak meg ami a hóból himaradt.....és utóbbit azok kapják akik fiatal koruktól fogva dolgoznak, adóznak és küszködnek! Úgyhogy ne hülyézz itt senkit (mégha modorosan teszed is) barátom.....ebből van elegünk mindannyiunknak!!”
 • 73. roxper 2013. június 30. 12:23
  „Tényleg beszédesek a képek és ezek vallanának magukat magyarnak, míg Bajnai nem az? Hát nem kérek ezekből a románokból! :P”
 • 72. BFerry 2013. június 30. 11:59
  „Sziasztok,
  en meg emlekszem ra, a hetvennes evekre, amikor vajdasagbol atjartak a magyarok, meg mi is oda, hogy mi volt a magyarsaggal! A jugok mehettek Nemetbe melozni, meg jol eltek, akkor senki nem akart Magyar lenni. Le se <moderálva> a magyarokat, meg a dinart is rosszabbul valtottak at a magyarorszagi magyaroknak, szoval ök volta a kiralyok.
  A Roman magyarokrol meg alig lehetett hallani, mert a Chausescu lenyomott minkenkit a viz ala, ott csend olt, ha magyar volt valaki, ha nem.
  Nem tudom hol olvastam, talan a Delmagyarban, az elsö lepes, amint megkajak a magyar utlevelet, ugy erdelyiek ugy vajdasagiak, irany nyugat meg irany Amerika, na biztos nem mindenki, de erre megy ki a jatek. Ha jol elne valaki, nem lenne szegenyseg, akkor biztos nem erdekelne az embereket, hogy milyen az utlevele, a hatarok ugy is nyitottak, akkor meg mit szamit az ulevel. Pelda itt Elsass, ott si sok nemet el, megis francia az utlevelük, nemetnek valljak maguknak, az a nevük is, es nem zavarnak senkit. Söt francia utlevellel elmmenek 60 evesen nyugdijba, mig itt NO 67 evesen mehetnenek. Ugyhogy elek az eletüket boldogat mint Nemetek Franciaorszagban, meg jobben mit itt, ahol nagyobb a hajtas!
  BFerry”
91 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerry lemondta abu-dzabi útját, tovább közvetít Izrael és a palesztinok között

Az amerikai külügyminiszter lemondta az Egyesült Arab Emírségekbe tervezett szombati útját, és… Tovább olvasom