Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Ufók London felett

Nagy-Britannia - Néhány napja egy meglehetősen bizarr hír járta be a bulvársajtót: furcsa, lebegő tárgyakat fotózott le London fölött egy férfi, aki állítja: a repülő csészealjak szabad szemmel nem voltak láthatóak. A helyiek viszont azt mondják: a titokzatos jelenség csupán egy fényjáték lehetett.
Négy furcsa, hosszúkás alakú lebegő tárgyat kapott lencsevégre egy brit férfi London egén: Derek Burdon a Covent Gardenben álló Orion House tetejéről - mintegy 16 emeletnyi magasságból - fotózta a szigetország fővárosát, és állítja: szabad szemmel nem látta a felhők alatt lebegő tárgyakat, csak akkor vette észre őket, amikor később végignézte a magasból készített fotósorozatot.

A 40 esztendős leveringtoni férfi elmondta: - A mobiltelefonommal készítettem a képet, mázlistának tartom magam, hogy sikerült. Nem hittem a szememnek, amikor újra megnéztem a képet. A furcsa formák szabad szemmel nem voltak láthatók, azt hittem, hogy csak a London Eye-ról és a Big Benről készítettem néhány felvételt. A kép nem hamisítvány, nem is lehetne az - magyarázta a férfi.

Azonosíthatatlan repülő tárgyakkal vagy azonosítható fényjátékkal állunk szemben?
Azonosíthatatlan repülő tárgyakkal vagy azonosítható fényjátékkal állunk szemben?

Paolo Adami szerint - aki egy paddingtoni társasház tizedik elemeltén lakik - a Parliament Square irányából vetített fények minden éjszaka láthatók. A férfi elmondta: - Minden éjjel látom ezeket a misztikusnak gondolt fényeket, aminek a forrása az Embankment és a Big Ben között lehet. Éjszakánként több órás fényjátékot vetítenek az égre, az ominózus képen is ezek látszódhatnak, amint a fénycsóvák a felhők ajlára világítanak. Az csóvák kivetülésének ufó alakja pedig csupán a véletlen műve lehetett.

Néhányak szerint Adami magyarázata nem ad választ arra, hogy a fények hogyan voltak láthatóak fényes nappal, illetve szabad szemmel miért nem látta őket a képeket készítő Derek Burdon.

A legutóbbi eset

Februárban néhány Somersetben üdülő filmezett le egy, a brit partok fölött lebegő ufót, ám a szakértők szerint a turisták egy meteorológiai ballont néztek azonosítatlan repülő tárgynak.

Olvasóink írták

 • 5. flexsnake 2009. március 25. 16:16
  „Régen történt kecskeméten. A légi irányítónak jelentették hogy egy gép van az útjukban, a légirányító meg vitatkozott hogy nincs a radaron. Amikor már mindenki látta szabad szemmel is , volt fejvakarás hogyan került oda és miért nincs a radaron. Az viszont nem fény volt, hanem tárgy amit háromszögeléssel be is lőttek. Alig kétszáz méterről szemlélte a pilóta. Csak ugye ezt nem nagyon kellett hangoztatni ha repülni akar még. Gyorsan elfelejtették.”
 • 4. kutyuka 2009. március 25. 09:59
  „En nem lattam semmit...
  Akkor most mar csak az eget figyelem estenkent...”
 • 3. flexsnake 2009. március 24. 13:35
  „Elég könnyű fényképet hamisítani de valóban vannak dolgok amit fényképezni lehet de szabad szemmel látni nem. Ennek egyszerű magyarázata van, az emberi szem elég primitív.
  Olyan ez mint a hallás, vannak hangok amit mérni lehet de az emberi fül nem tudja érzékelni.”
 • 2. joy 2009. március 24. 12:08
  „Ezen a képen megtekinthető mind az 5 ufo:

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9003012&go=88808612”
 • 1. joy 2009. március 24. 11:29
  „Pedig, primitív hamisítvány.
  Ha valakinek van hozzá ideje és progija kinagyítva jól látszik, mennyire együgyű hamisítvány!
  Még két ufo van a képben, ha a készítője nem olyan lusta!
  :o)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdték a partra vetődött delfinek mentését Ausztráliában

Ausztrália - Perth városától délre hetven állat vetődött partra hétfőn. Most biztonságos kikötőbe szállították őket. Tovább olvasom