Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Varga Béla változatlanul tagadja, hogy a kuruc.info tulajdonosa lenne

Állítása szerint "baráti szívességként" jegyezte be saját nevére az oldalt.
Az Egyesült Államokban élő Varga Béla ismét tagadta, hogy ő a tulajdonosa a kuruc.infónak, miként azt az atlatszo.hu oknyomozó portál állította kedden közzétett írásában. Azt viszont újfent elismerte, hogy ő jegyeztette be a weboldalt az Egyesült Államokban.

Az MTI-nek kaliforniai otthonából szombaton telefonon adott nyilatkozatában Varga Béla kijelentette, hogy az atlatszo.hu újságírója "összekevert két teljesen különböző dolgot", mégpedig a tulajdonjogot és a regisztrációt.

"Ugyanis egy portál tulajdonlása, illetve tulajdonjoga nem ugyanazt jelenti, mint egy portál regisztrációja. Tehát ha valaki Amerikában egy domain nevet regisztrál, az nem jelenti azt, hogy ő a tulajdonosa" - mondta a visszavonult borász, kereskedő, hozzátéve, hogy "vagy harminc" domain van a tulajdonában, illetve további mintegy hatvan borászati, zenei profilú honlapra irányító domaint jegyeztetett be.

A kuruc.info tulajdonosait azonban nem volt hajlandó megnevezni, mondván, hogy Magyarországon üldözik a weboldalt. A megismételt, pontosító kérdésre, miszerint egyértelműen kimondható-e, hogy a kuruc.info tulajdonosa vagy tulajdonosai nevében regisztráltatta az Egyesült Államokban a portált, Varga Béla úgy válaszolt, hogy "nem, nem is ismerem a tulajdonost".

A 49 éves férfi közölte, hogy a kuruc.info hirdetési bevételeit nem az ő bankszámlájára utalják át, hanem a portálnak az ugyancsak az Egyesült Államokban lévő bankszámlájára. Hozzátette, hogy valakinek nyilván kezelnie kell ezt a bankszámlát, de nem ő ez a személy.

Varga Béla önmagával kapcsolatban elmondta, hogy 20 évig dolgozott Észak-Amerika leghíresebb borászainál, de a szakmájában úgy érezte, hogy "kiégett", ezért üzleteket nyitott Kaliforniában és Kanadában. Ezekben zömében magyar és más, európai élelmiszer-ipari cikkeket árul.

Varga Béla nem tagadta, hogy nézetei közel állnak a kuruc.infoban közöltekkel, de semmi köze nincs ahhoz, ami kikerül a portálra. "Magyar érzelmű, igazából Jobbik-szimpatizáns vagyok (…) Csak egy nemzeti kormánya lehet ennek az országnak, mert másként végünk van" - mondta, amit úgy pontosított, hogy Jobbik-kormányra gondol. A kérdésre, hogy egyetértene-e egy kirekesztő kormánnyal, úgy fogalmazott, hogy "legeslegelőször a magyarság érdekeit kell szem előtt tartania egy magyar kormánynak, utána jöhetnek a cigányok, meg a zsidók, meg bárki más".

Arra a kérdésre, hogy személy szerint fenyegetett-e meg embereket, és konkrétan ő írta-e a bejuvarga@netzero.net e-mail-címről Pásztor Tibor szocialista politikusnak, hogy a sors be fog kopogtatni az ajtaján, és se Észak-Amerikába, se máshová ne utazzon, mert "kifent késekkel fognak várni benneteket", Varga Béla azt felelte, hogy ezt a dolgot nem tudja kommentálni. "Utólag azt mondanám, hogy írhattam volna én is, de nem én írtam..." - jelentette ki Varga, hozzátéve, nem tudja, hogy ki az a Pásztor Tibor, ráadásul mintegy 30 e-mail-címe van, és azt se tudja, ez most melyik.

A kaliforniai Healdsburgben élő Varga Bélát személyesen kereste fel a helyi internetes hírújság egyik szerkesztője, Keri Brenner. A világhálóra pénteken felkerült nyilatkozatában Varga kategorikusan kijelentette, hogy nem tulajdonosa a kuruc.infónak, hanem csak ő jegyeztette be a weboldalt. Úgy fogalmazott, hogy az amerikai regisztrációval és a bankszámla megnyitásával szívességet tett magyarországi barátoknak.

Korábban

Nem tulajdonosa a kuruc.infónak, de "baráti szívességként" ő jegyeztette be saját nevére a portált az Egyesült Államokban - ezt állítja a helyi honlapnak adott nyilatkozatában a kaliforniai Healdsburgben élő Bela Varga, akit az atlatszo.hu oknyomozó portál kedden közzétett írásában nevezett meg, mint a kuruc.info valódi tulajdonosát.

A healdsburg.patch című, a több mint 11 ezer lakost számláló városka internetes hírlap szerkesztőjének, Keri Brennernek adott, a világhálóra pénteken felkerült nyilatkozatában Bela Varga kategorikusan kijelentette, hogy nem tulajdonosa a kuruc.infónak.

Közlése szerint alapvetően abban állt a közreműködése, hogy 2008-ban saját nevén ő regisztráltatta a kuruc.infót, valamint bankszámlát nyitott a honlapnak. Úgy fogalmazott, hogy az amerikai regisztrációval és a bankszámla megnyitásával szívességet tett magyarországi barátoknak.

"Segítettem nekik 2008-ban, amikor a kormány bezárta őket, és nem tudtak bankszámlát nyitni" - mondta Varga, aki 1988 óta él az Egyesült Államokban.

A 49 éves férfi közölte, hogy rendszeres kapcsolatot tart fenn a kuruc.info üzemeltetőivel, de nem ellenőrzi a honlapon megjelenő tartalmakat és nem vesz részt az anyagok megjelentetésében. A honlap üzemeltetőinek megnevezésére azonban nem volt hajlandó, azt állítva, hogy "védi biztonságukat".

Varga kijelentette, hogy a magyar hatóságok nem kedvelik és szélsőjobboldalinak tartják a kuruc.infót. Úgy fogalmazott, hogy a honlap "különféle csoportokra - beleértve a 'zsidókat, cigányokat és a magyarokat' - összpontosítja kritikáit", olyanokra, akikről a szerzők úgy gondolják, hogy "különböző gaztetteket követtek el". Varga szerint a kuruc.info szerzői közül húsz körüli a "nácizmus felé hajlók" száma, de "a többiek mérsékeltebbek".

"Ez egy korlátozásoktól mentes honlap" - mondta Varga, hozzátéve, hogy nagyra értékeli a szólásszabadságot.

"Egy egészséges társadalomban el kell tűrnünk a nézetkülönbségeket. Mindaddig, amíg békés módon fejezik ki panaszaikat" - fejtette ki Bela Varga a healdsburg.patch honlapnak nyilatkozva.

Olvasóink írták

 • 19. lu.tommie 2012. szeptember 11. 13:25
  „En is azt mondom, hogy amig a cenzurazott media etet minket dolgokkal, addig mindig lesznek olyanok akik a valosagot akarjak hallani, mert csak akkor lesz valtozas Mo-on,ha minel tobb magyar latja mit tesznek ellenunk Magyarorszag ellen a korrupt MAGYAR politikusok es zsido szovetsegeseik a falak mogott,ugyhogy jo ha van, mindezek kovetkezmenye, es nem veletlen letezik a kuruc.info. A szelsosegesseg, es fajgyuloletnek nevezett megnyilvanulasokat is maguknak koszonhetik, es ha ez egyre no, akkor az azt jelenti,h egyre tobben atlatjak,h kik okozzak nekunk evszazadok ota a bajt. Szoval nem biztos,h. ez rossz dolog, sot termeszetes, ezert talaltak ki a zsidok az antiszemitizmus kifejezest okosan, be is valik. Aki nem hiszi utanakutathat,pl. tenyleg letezett e holokauszt stb. Egyszeru pelda: ha a kutyat rugdossa, bantalmazza egy ember,akkor az is termeszetes,ha a kutya embergyulolo lesz. Nem lehet ezert a kutyat elitelni..”
 • 18. rózsakert 2012. szeptember 10. 07:56
  „an egy oldal , amely leírja a médiák által ismertetni nem kívánt VALÓSÁGOT...ez miért baj????

  ELŐBB LEGYEN REND---AZAZ 2 HÉT FOGADALMÁRT BE KÉNE HUNNIÁBAN TARTANI , AMI EGY JOGKÖR NÉLKÜLI RENDŐRSÉGGEL LEHETETLEN...ennyi!

  szüntessék meg a szoc segélyeket-lehet menni ledolgozni-de ha bűdös a munka-akkor a csendőr puskatustól kapott vacsora elégítse már ki a sok-sok megélhetési bünöző gyomrocskáját.

  JA ÉS USÁBAN , HA VALAKI BETÖR ÉS LEPUFFANTJÁK , AZÉRT NEM KÁR...EGY IDŐBEN TÁVOZOTT EMBER VÉLEMÉNYE -HUNNIAI ESEMÉNYEKRŐL- EGY SZABAD ORSZÁGBÓL NÉZVE!!!”
 • 17. zest 2012. szeptember 09. 11:18
  „Nektek nincs jobb dolgotok hétvégén, mint baromságokon vitatkozni?”
 • 16. lilongwe 2012. szeptember 09. 09:48
  „Nekem két dolog nem világos...
  1. Egy "Magyar érzelmű" Jobbik szimpatizáns mit keres Kaliforniában? Nem itthon a helye megmutatni, mennyire magyar?
  2. Hogy lehet az, hogy "baráti szívességet" tett, mégse tudja, kinek...?”
 • 15. NP1 2012. szeptember 09. 06:25
  „Mozimasiniszta
  Ezzel a portállal és a mögötte álló párttal kapcsolatban az "emberibb" kifejezés használni önmagában is nevetséges.”
 • 14. Mozimasiniszta 2012. szeptember 08. 21:54
  „Többiek közül csak példának említem a 7.-est ! Te címkézel, minősítesz, besorolsz, ítéletet mondasz olyan dolgokról , fogalmakról, emberekről, pártokról, melyeket felületesen sem ismersz ! Teszed mindezt azért, mert hosszú ideje vörös köd ülte meg agyad maradékát..! Nem is kell hogy a köd elszálljon, mert meglátnád : önmagadban senki vagy, léted, még nálad is gyengébb elméjű hazug-tolvaj-hazaárulók dac és véd szövetségétől függ-függött ! Ezért aztán legszívesebben hozsannát zengedeznél róluk, és gyalázod, aki akár egy fél fokkal okosabb, emberibb nálatok !”
 • 13. StencilAtya 2012. szeptember 08. 21:53
  „11. Zka 2012.09.08. 20:00

  ön pedig egy volt szdsz-es bohóc ha nem tévedek.”
 • 12. Lámpion 2012. szeptember 08. 20:52
  „11. Zka 2012.09.08. 20:00

  A nyugat is ostoba?
  Bármilyen ostobaságot elhisznek rólunk:(”
 • 11. Zka 2012. szeptember 08. 20:00
  „1: pont az a baj, hogy az ostobák bármit elhisznek. A kuruc pedig mértéktelenül ontja a gyűlöletet, az ostobák meg kajálják teli pofával.”
 • 10. délvidéki 2012. szeptember 08. 17:52
  „Valami oka csak van amiért ilyen népszerű.Igény van rá,és lesz is amíg más vezető helyeken maszatolnak,meg hülyének nézik az embert.Sok hír előbb jelenik meg a Kurucon,mint bárhol máshol.Amúgy meg a legnagyobb hangadók,és elhatárolódok alapozták,és alapozzák a Kuruc létét...ezen kellene elgondolkodni...”
 • 9. emigrans 2012. szeptember 08. 17:43
  „Ahogy egy regi mondas tartja: "Halgattassek meg a masik fel is ... "
  Tehat kedves liberalis tolerancia-bajnokok ilyenkor hol marad a szolasszabadsag ???
  Azert tiltsuk be a kuruc.info-t,mert az ott elhangzott velemenyek kulonboznek a tietektol ?!
  Tipikus kettos merce ismet .
  Vagy minden szelsoseget tiltsunk be (ATV,Hit Gyuli,Nepszava stb) vagy mindenki mondjon azt amit akar !!!”
 • 8. KamuNeni 2012. szeptember 08. 16:59
  „Nem ertem mi bajotok a kuruc.info-val. Legalabb olyanrol hallotok/olvastok amit cenzurazott (politikailag correct) lapokban foglamatok se lenne rola.

  Semmi rosszat nem latok a kurucban. Ha mindenki egy nezetet akarna csak latni, akkor ajanlom a budiba ulni es nezni a falat. Az mindig ugyanaz lenne.”
 • 7. Apátfalvi** 2012. szeptember 08. 16:13
  „"Varga szerint a kuruc.info szerzői közül húsz körüli a "nácizmus felé hajlók" száma, de "a többiek mérsékeltebbek"."

  1944. március 19-e óta egyetlen egy fattyúnak sem szabad a nácizmus felé hajlania, nemhogy 20-nak! Hazaárulás és nemzetellenes bűncselekmények vádjával sürgősen deportálni kell mindet!”
 • 6. zx001 2012. szeptember 08. 15:19
  „Kádár elvtárs ez nem hagyta volna!
  :)”
 • 5. Lámpion 2012. szeptember 08. 13:25
  „Normális ember nem a Kurucból és nem az Amerikai Népszavából tájékozódik.
  Mindkettő rendkívül szélsőséges, egyik sem rosszabb, vagy jobb a másiknál.”
 • 4. bánki 2012. szeptember 08. 13:07
  „Amerikai népszava, HVG, ÉS ???????????????”
 • 3. NP1 2012. szeptember 08. 13:01
  „Arcpirító!
  Ez a szennyoldal számtalan esetben sértett magyar jogszabályokat miközben köztudottan itthonról szerkesztik. A magyar titkosszolgálatok nem tudnak semmit, a magyar rendőrség nem tesz semmit, a magyar politika ezt sunyin eltűri és nem tesz semmit. Miért?
  Viszont: "Elfogták a magyar Anonymous tagjait" - gratulálok! Ez a magyar igazságszolgáltatás és a demokrácia újabb diadala.”
 • 2. tsz 2012. szeptember 08. 12:35
  „Attól még nyugodtan lehet nála csengetni az elkövetett jogsértések miatt, aztán elgondolkodhat mindenki, jó ötlet-e a nevére venni egy ilyen hulladékot, aminek mindenhez van köze, csak a "panaszok békés módon kifejezéséhez" nincs.”
 • 1. klj-54 2012. szeptember 08. 12:12
  „Semmi gondom a kuruccal!
  Én egészen más elvek szerint próbálok élni mint ahogy ők látják, láttatják a világot mégsem zavarnak.
  Az értelmes ember el tudja a szénát a szalmától választani.
  Az ostobákat meg kár győzködni ők úgysem hisznek senkinek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy százalékpont Obama előnye Romneyval szemben

Nyolc héttel az amerikai elnökválasztás előtt némileg növelte előnyét a második mandátumért harcba… Tovább olvasom