Délmagyar logó

2016. 12. 02. péntek - Melinda, Vivien 1°C | 8°C

Vasalásban állított fel rekordot egy német férfi

Egy 28 német férfi 58 órán és 40 másodpercen át vasalt megszakítás nélkül és ezzel új rekordot állított fel.
Daniel Peetz, az alsó-rajnavidéki Niederrheinban élő katonatiszt vasárnap hajnalban tette le végleg a vasalót, miután a barátok, szomszédok megszámlálhatatlan kosárnyi mosott holmiját tette a legnagyobb rendbe. Még a rendőrség is segítette egy rakomány frissen mosott, vasalatlan szolgálati inggel.

Egyelőre nem tudni, hogy megérte-e a fáradság, mert a Guinness Rekordok Könyve csak július végére értékeli ki a fényképeken, videofelvételeken és tanúvallomásokban megörökített teljesítményt.

A rekordok könyvébe nem könnyű bejutni, mert a szigorú szabályok például óránként csak 5 perc szünetet engedélyeznek, nem tűrik a pepecselést-piszmogást, és nem engedélyezett olyan egyszerű holmik vasalása sem, mint a zsebkendő vagy az ágynemű.

A nőtlen katonaember nem tartott előzetes edzéseket, csak némi tornával igyekezett felkészülni a testi erőnlétet illetően.

Peetznek, aki ezek után bizonyára álombéli férjjelölt lesz, az adta az ötletet, hogy a rádióból megtudta, a maratoni vasalás rekordját jelenleg egy svájci nő, Eufemia Stadler tartja 57 órával és 38 perccel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb nagy földgázlelet Iránban

Újabb nagy földgázleletre bukkantak Iránban. Az ország észak-nyugati részén található Toos mezőnél… Tovább olvasom