Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Vegyes adatok érkeznek az amerikai gazdaságból

Vegyes üzenetet közvetítettek a befektetőknek a csütörtökön megjelent amerikai gazdasági adatok: a tartós cikkek megrendelései a vártnál kevésbé növekedtek, ezen belül a hadiiparon kívüli megrendelések stagnáltak, az új munkanélküliek száma viszont a vártnál jobban csökkent az Egyesült Államokban.
A tartós cikkek megrendelései novemberben 0,2 százalékkal nőttek októberhez képest, az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön megjelent adatsora szerint. Az elemzők 0,4 százalékos növekedésre számítottak a váratlan, 0,6 százalékos októberi visszaesés után. Az októberi átfogó adatot elsősorban a hadiipar rontotta, ott 19,6 százalékkal csökkentek a megrendelések.

A hadiipar nélkül a megrendelések 0,6 százalékkal nőttek az előző hónapról októberben. Novemberben a hadiiparnak adott megrendelések 8,5 százalékkal gyarapodtak, azonban kétségesebb a jövőre nézve az, hogy a hadiiparon kívüli megrendelések stagnáltak, az előző havi szinten maradtak.

Összességében a tartós cikkek megrendelései 166,868 milliárd dollárt értek el novemberben az októberi 166,552 milliárd után. Az amerikai gazdaság egészében az újonnan munkanélküli segélyt kérők száma viszont tovább csökkent a múlt héten a szintén csütörtökön megjelent kormányzati adatok szerint. Szezonális kiigazítással 452 ezer volt az új igénylések száma az egy héttel korábbi 480 ezer helyett. A múlt heti adat 15 hónapja a legalacsonyabb. Az elemzők 470 ezer új segélykérelmet jósoltak a múlt hétről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szenátus elfogadta az egészségügyi reformot

A washingtoni szenátus elfogadta csütörtökön az amerikai elnök programjának egyik kulcselemét, az… Tovább olvasom