Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Vezetőcserék Szíriában

Bassár el-Aszad szíriai államfő hétfőn változást hajtott végre több kulcsfontosságú poszton - jelentette a SANA állami hírügynökség.
A SANA csupán a védelmi minisztérium élén végbement változásról írt - az egészségi okokból leváltott Ali Habib Mahmúd helyére Daúd Radzsha vezérkari főnök került -, más változásokról konkrétumot nem közölt.

Szíriában a védelmi miniszteri beosztást protokollárisnak tekintik, mivel a hadsereg legütőképesebb, elit alakulatait az államfő testvére, Maher el-Aszad irányítja, a hadsereg többi része fölött pedig lényegében Bassár el-Aszad sógora, Aszef Saukat vezérkarifőnök-helyettes rendelkezik.

A fegyveres erőknek kulcsfontosságú szerep jut az Aszad uralma ellen már öt hónapja tartó tüntetések leverésében, az ellenállás megtörésében. Rendszerellenes aktivisták és emberi jogi csoportok szerint március óta 1700-an estek áldozatul a megtorlásnak. Csak a múlt héten 300-an haltak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verespataki aranybánya: hónapokba telhet a beruházásról szóló döntés

Hónapokba telhet, amíg a román kormány kielemzi a verespataki aranybányát tervező Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) által beterjesztett környezeti hatástanulmányt. Tovább olvasom