Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Zendülés egy izraeli katonai alakulatnál

Izrael - Kisebbfajta zendülés tört ki hétfőn egy izraeli katonai alakulatban, amely parancsot kapott, hogy vegyen részt zsidó telepesek illegális építményeinek felszámolásában a megszállt Ciszjordániában - közölték katonai források.
Egy szóvivő elmondta, hogy több katona - egy internetes oldal szerint hat - megtagadta a parancs végrehajtását, ezért felfüggesztették őket a szolgálatból, és valamennyiüket katonai bíróság elé állítják. Hasonló incidens már a múlt hónapban is volt, s emiatt felmerül a kérdés, hogy a hadsereg soraiban nem fog-e lázadás kitörni, ha egy békemegállapodás nyomán ki kell üríteni egyes zsidó telepeket.

Októberben, a Siratófalnál rendezett ünnepélyes eskütételekor a behívottak egy csoportja kavart botrányt azzal, hogy a telepítések folytatását követelte. A palesztinok megvannak győződve arról, hogy a telepek által elfoglalt földek nélkül leendő államuk nem lesz életképes.

A hétfői zendülés Hebron külterületén volt, ahol a telepesek őrhelyet létesítettek a kormány engedélye nélkül. Két faházat a rendőrség lebontott. Az ő fellépésüket kellett fedeznie a szóban forgó lövészalakulatnak. "A katonák cselekedete alapvetően rossz volt, és ellent mondott az alapvető katonai értékeknek" - jelentette ki a szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc afgán rendőrt öltek meg a tálibok

Afganisztán - Tálib harcosok megrohamoztak egy rendőrségi épületet, és megöltek legkevesebb nyolc… Tovább olvasom