Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

15 éves a makói balett

Makó - Az idén ünnepli fennállásának 15 éves jubileumát a makói Bartók Béla iskola balett tanszaka. Mesterük: Varga József szakmai irányítása mellett jelenleg hetven tanítvány dolgozik, öt csoportban. Az elmúlt másfél évtizedben több neves táncművészeti iskolának nevelt ki tehetségeket.
Évente nagyjából 100 gyermek tanul balettet a makói Bartók Béla művészeti iskolában. Ők magas színvonalon sajátítják el ennek a csodálatos mozgáskultúrának a lényegét. Az elmúlt 15 évben több országos versenyen szerepeltek kiváló eredménnyel. Közülük többen tácművészeti szakközépiskolában majd a Magyar Táncművészeti Főiskolán folytatták tanulmányaikat.

15 éves a balett Makón.
Videó: Makói VTV.

A makói balett tanszak vezetője, kiváló balettmestere: Varga József folyamatosan azon dolgozott az elmúlt másfél évtizedben, hogy a makói művészeti iskola a tőle elvárható magas szinten megőrizze a táncos tehetségek gondozását és nevelését. A Szegedi Nemzeti Színház tánckarának vezetője a gyermekek érdekeit szem előtt tartva folyamatosan képezte a tanítványokat: nyári táborokat, összejöveteleket, kurzusokat szervezett a számukra.

A makói balettosok vasárnap két szülinapi gálát is tartottak a Hagymaházban, három majd hat órától. A műsorban közreműködtek a Szegedi Kortárs Balett, a Magyar Tácművészeti Főiskola, a Pécsi Táncművészeti Szakköztépiskola, és a Szegedi Nemzeti Színház valamint a Badora Társulat táncművészei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makón a zsinagógában tisztelegtek

Idén nyolcadik alkalommal tartott csendes megemlékezést a makói ortodox zsinagógában a helyi zsidó közösség „Hozz egy követ, gyújts egy mécsest!" mottóval. Tovább olvasom