Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

20 éves a Makói Majorette Egyesület

Makó - 20 esztendeje alakult meg a Makói Majorette Egyesület. A lányok a jubileumot győzelmekkel ünnepelték az országos bajnokságon – évek óta az élmezőnyben vannak.
A jelenleg civilszervezetként, tagdíjakból és felajánlásokból működő egyesület alapítása mostani vezetőjéhez, Baloghné Vass Katalinhoz köthető, aki 1991-ben kezdett népművelőként dolgozni az akkori József Attila Művelődési Házban. Az ötlet, hogy mazsorettcsoportot alapítson, egy gyermeknapi program szervezésekor jutott eszébe – addig Miskolcról, később Szegedről hívtak meg ilyen csapatokat, hogy színesítsék a rendezvényeket. Megkereste az azóta elhunyt Horváth Károly nívódíjas táncpedagógust, aki aztán az elsőként jelentkezett 10 lánynak segített megtanulni az alapokat. Ma már olyan lányok is megfordulnak az egyesületben, akiknek az édesanyja az alapítók között volt.

Sikert sikerre halmoznak a lányok. Fotó: DM/DV
Sikert sikerre halmoznak a lányok.
Fotó: DM/DV

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A pazar ruhákról, elegáns mozdulatokról ismert, látványos műfajról egyébként nehéz eldönteni, sport vagy inkább művészet. A Makói Majorette Egyesületben most 3 korcsoportban – kadet, junior és szenior – gyakorolnak az ifjú hölgyek, 6-tól 17 éves korig. Tavaly óta Földeákon és Kis
zomboron is van csoport. Baloghné azt mondja, a kicsik azért jönnek, mert vonzzák őket a csillogó ruhák, a forgó botok, a nagyobbak viszont már látják a menettáncban a teljesítményt is. Edzés hetente kétszer van, másfél órás, de a nagyobbak már otthon is gyakorolnak. A közhiedelemmel ellentétben ugyanakkor a mazsorett nem drágább szenvedély, mint más kikapcsolódási formák. A ruhákat egyedileg készíttetik, a zászlókat pályázati pénzből vásárolták, pomponokat készítettek is – botot 3-tól 4 és fél ezer forintig árulnak, a pompon párja 6-7 ezerbe kerül.

A makói lányok produkcióikkal rendszeresen színesítenek itthoni és külföldi rendezvényeket, olykor fúvósokkal együtt. A születésnapot nem csak egy itthon megrendezett nemzetközi versenysikerrel ünnepelték: 7 kategóriában az országos bajnokságban is részt vettek, és értékes helyezéseket szereztek. Hasonló sikerekkel persze évek óta büszkélkedhetnek – két éve ráadásul a lengyelországi Európa-bajnokságon lett ötödik az egyik csoportjuk.

Aranyos lányok

A Makói Majorette Egyesület versenyzői az orosházi versenyen pompon kategóriában indultak. Első helyezett, azaz magyar bajnok lett a junior mini formáció (Csizmazia Réka, Dánfi Luca, Hózler Fruzsina, Hózler Viven, Kúsz Odett), valamint a szenior trió formáció (Fekete Dzsennifer, Katona Adrienn, Simon Alexandra). Második helyezést ért el a szenior mini formáció (Gazdag Petra, Fekete Dzsennifer, Katona Adrienn, Rédai Nikolett, Simon Alexandra) és szólóban Simon Alexandra, harmadikat pedig a szenior duó formáció (Gazdag Petra, Rédai Nikolett) és ugyancsak szólóban Fekete Dzsennifer. A kadet mini formáció (Ádok Dóra, Borka Panna, Hózler Boglárka, Mityók Flóra, Oláh Zsófia, Szabó Brigitta) hetedik lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncoló ruhakölteményeket készít Eleonóra

Csillogó kristályokból, hullámos fodrokból állnak össze a makói Írisz Táncklub Makó Sportegyesület tagjainak ruhái. A fellépők öltözékét maga az egyesület szakmai vezetője, Sütő Eleonóra varrja. Tovább olvasom