Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

3000 forintért bárki lehet életmentő

Makó - Bárki életmentő lehet 3000 forintért – ennyibe kerül ugyanis az a 4 órás életmentő tanfolyam, amire december 2-áig lehet jelentkezni a makói polgármesteri hivatal közoktatási osztályán.
Megírtuk: az önkormányzat a helyi kórházzal közösen egy tragédiát követően – egy 25 éves makói fiatalembernek egy baráti kosárlabdameccsen állt le a szíve – szervezett újraélesztő tanfolyamot intézményi dolgozók, sportvezetők, edzők számára. Az előadás-sorozat keretében a jelentkezők megtanulhatták, miként tarthatják fent valakinek a keringését a mentők kiérkezéséig, ha az illető hirtelen szívleállás miatt rosszul lesz. Összesen 137-en szereztek életmentő képesítést ily módon.

A kurzus ideje alatt, illetve zárása után nagyon sok makói civil jelezte, hogy szeretne életmentő tanfolyamot végezni. Ennek nyomán hirdették meg most a lehetőséget a város minden lakójának. Dehelán Auréliától, a kórház orvos-igazgatójától megtudtuk: egyelőre 2 csoport indítását tervezik, ami 30 embert jelent, de ha nagy az igény, szerveznek újabbakat is, ugyancsak önköltségi alapon. Felajánlották a makói középiskoláknak is, hogy a Vöröskereszt által felkért szakemberek kiképzik a végzős diákokat – már csak az kell, hogy az intézményeket fenntartó megyei önkormányzat vállalja a finanszírozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sártengerben gurul Igás felé a kocsi

Makó - Bonyolult közlekedési helyzet, sártenger és kátyúk – ezek fogadják az autóval… Tovább olvasom