Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > 300 millióval szerényebb lesz a makói fürdőbővítés

300 millióval szerényebb lesz a makói fürdőbővítés

Makó - Jövőre kezdődik és 2010-ben fejeződik be a makói fürdő bővítése 3,2 milliárdból, amelyhez 1,6 milliárd forint támogatást nyert a város. Eredetileg 3,5 milliárdot terveztek erre a célra, ám a bírálóbizottság szerint 300 millióval olcsóbban is el lehet készíteni Makovecz Imre tervét.

Bakos András - 2008.09.11. 18:38
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
3,2 milliárd forintból új gyógy-, wellness- és élményrészleggel bővül Makón a Városi Termál- és Gyógyfürdő, több mint tízezer négyzetméteren. Az építkezés 2009 elején kezdődik, és egy év alatt lezajlik. A városban – a viták miatt is – mindenki által ismert beruházást eredetileg 3,5 milliárdosra tervezték, a város kötvényt bocsátott ki, hogy a saját erőt biztosíthassa. A regionális operatív prgram bírálóbizottsága azonban azt javasolta, hogy 300 millió forintot spóroljon meg az önkormányzat. A fönnmaradó 3,2 milliárd felét azonban odaadta támogatásként.

A pályázati siker alkalmából tartott fürdőbeli tájékoztatón a város polgármestere, Buzás Péter azt mondta, ha tényleg sikerül időben, jövő év elején elkezdeni a munkát, ezt a 300 milliót valóban meg lehet takarítani úgy, hogy a Makovecz-iroda által elkészített tervek ne változzanak. Az építő cégek is tudják, mennyi pénze van a városnak erre, ez a körülmény is a spórolást segíti. Ha mégsem megy a dolog, menet közben lesz módja az önkormányzatnak eldönteni, hogy mit tegyen.

A fürdőbővítést olyan beruházásként jellemezte a polgármester, amivel az önkormányzat a legtöbbet tehet a gazdaság élénkítése érdekében, és azért, hogy új munkahelyek létesüljenek. A fürdőbe érkező turisták a panziók, éttermek, egyéb szolgáltatók forgalmát is növelik. Több nyelven beszélő recepcióstól a pincérig sokféle állás létesül, ha a turizmus komolyan fejlődni kezd Makón.

Az építés idejére a fürdőben most működő gyógyrészleget átköltöztetik a tanuszoda épületébe, hogy a gyógyító munka egy percre se szüneteljen. Rendes időben fel fogják húzni a később megszűnő, ötven méteres nagymedencére is a sátrat, hogy mindaddig használhassa a közönség, ameddig lehet – mondta Horváth Bernadett műszaki osztályvezető.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 29 hozzászólás
Moderálásra küldöm 29. ruca70 2008.09.16. 10:45

Tisztelt AHA! Köszönöm a tájékoztatást most már világos.!

Moderálásra küldöm 28. AHA! 2008.09.16. 09:20

Ja, bocsánat, most nézem csak, a 4.000.000,- Ft-os tűzijáték-ban nem csak a tűzijáték van, benne van a koncert, a fellépők ktg-e, a helybérlés, és minden járulékos költség is.

Moderálásra küldöm 27. AHA! 2008.09.16. 09:05

Igaza van "Istenem"-nek!!!
Egyébként az NFÜ oldalán meg lehet még azt is nézni, hogy azt a pénzt, amit nyertünk, és azt, amit önerőként biztosítunk NEM LEHET MÁSRA KÖLTENI!!! Ezt ellenőrzik az elszámolások benyújtásakor, helyszíni ellenőrzésekkor, Brüsszelből is jönnek ellenőrizni (ugyanis EU-s támogatásokról beszélünk), a könyvvizsgáló, az ÁSZ, stb.
Az, hogy csak arra lehet fordítani a pénzt, amire pályáztunk, egyébként a támogatási szerződésben is le van rögzítve. A szerződés a pályázatra épül, az az alapja.
Az NFÜ-n ajánlom figyelmükbe még a pályázati kiírást, a pályázati felhívást és az útmutatót is. Benne van, hogy mik a támogatható tevékenységek, és miket nem lehet elszámolni a pályázatban.
Amikor beadjuk a pályázatot, elbírálás alá kerül, és ekkor döntenek arról, hogy megkapjuk-e a megpályázott összeget. A fürdő azért lett kevesebb 300.000.000,- Ft-tal, mert így döntött a Bíráló Bizottság.
Egyébként a tűzijátékra is adtunk be pályázatot, 4.000.000,- Ft-ról, ahol 50… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 26. Istenem 2008.09.16. 00:22

RUCA70, alias RUCA és !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RUCA70: tényleg képbe lehetsz, hogy mennyi támogatást kapott a csatornázásra Makó. Ajánlom figyelmedbe az a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalát, és az eredményeknél nézelődj bogárka!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:
Rikta nagy tudással rendelkezhetsz, ha még helyesen sem tudsz írni. Inkább maradnál szemben. Mindenhova fizettél, de amikor az észt osztogatták, akkor biztos aludtál, vagy épp téglát vettél.
Vagy épp egy ünnepi vacsorát szerveztél magadnak, majd ruhát vettél utána, hogy igényesen meg tudj jelenni.

Szánalom milyen hozzászólók vannak itt! SZÁNALOM

Moderálásra küldöm 25. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2008.09.15. 11:41

Makóiak én fizetem már tégla jegyet a Nemzeti szinházért is,abból sem lött semmi,ez csak ámitás amit ezek csinálnak velünk minden téren,fürdö,csatorna,stb.....Most kötvénynek hivják a téglát,ELFOGtünni a pénzünk.=(lehet boritákolni a mit most irtam le)A MAKÓI MSZP fogbelöle repi programokat csinálni,vacsi,tüzijáték,stb.....,igy huzzá ki a penzünket saját zsebre.

Moderálásra küldöm 24. RUCA70 2008.09.15. 10:58

Anti Ruca:Pont úgy csinálsz mint ha még soha semmilyen pénz nem tünt volna még el.És mi van ha még sem lesz meg rá az elegendő EU támogatás,mert nem adnak rá annyit akkor vissza adják a pénzt.Egyébként meg nagyon is jól tudom,hogy hova fizetek.De nem kell kioktatnod F..Z!

Moderálásra küldöm 23. Közüzem 2008.09.15. 10:17

Közüzem

A fürdők közüzemek.
Ennek megfelelően a veszteségeik, nyereségeik nyilvánosak.

A mórahalmi fürdő u.a. a kategória, mint a makói a látogatottságot illetően.
(200´000-es kategória mindkettő)
S a mórhalmi fürdő nyereséges.
Miért?
Azért mert ott gazdaságosan vezetik a fürdőt.
Ott számit a pénz.
S mint közüzem, nyilvános a nyereség is, ami évi tízmilliós nagyságrendű.

Makón felelőtlenül prédálják a pénzt, szórják, gazdaságossági szempontok nélkül.
Ezért az évi veszteség 80´-100´000´000.
Meglopják a makóiakat.
Az is a pénzszórást igazolja, hogy 300´000´000-val kevesebbért is lehet épiteni.

Egy meglopott a sok közül.

Moderálásra küldöm 22. zolcsi44 2008.09.15. 10:13

Nem tudom min sporoltak 3oo miilkot, de biztos nem Makovecz tervein azt már jo előre kifizették, még az is lehet, hogy le jattolták.

Moderálásra küldöm 21. anti ruca 2008.09.15. 08:21

Kedves ruca!
A csatornázási lóvét előtakarítási számlára fizeted!Ha nem hiszed, hogy ott a lóvé akkor nézd meg.Ha azt sem tudod, hogy hva fizeted be a pénzt akkor tényleg hülye vagy.Abbból nem tudnak kivenni, ...De tényleg ébredj Magyarország

Moderálásra küldöm 20. KC 2008.09.15. 00:08

Az igaz hogy sok pletyka terjeng a fürdővel kapcsolatban. Abból mi igaz hogy a bérpalota épületét is kiakarják sajátítani?


29 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...