Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A 2020-as olimpia Rebeka álma

Makó - Nem éppen nőinek mondható sportokat űz Puskás Rebeka, e heti Tehetséges diák sorozatunk alanya, aki versenyszinten diszkoszt vet, súlyt lök. A lány ígéretes tehetség, hisz több versenyen sikerrel bizonyított. Sorozatunkban ezúttal a Návay Lajos Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola végzősét mutatjuk be.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Kisgyermek kora óta a sport tölti ki életét a most tizenkettedikes Rebekának. Nyolc évig úszott, tizenkét éve pedig atletizál. Az atlétikát már az általános iskolában megszerette, mostanra már egyesületben űzi ezt a sportágat. Jelenleg a szegedi Titán TC keretein belül versenyzik diszkoszvetésben és súlylökésben. A legutóbbi Tisza-kupán saját korosztályában ő lett a második legjobb súlylökő, de a néhány héttel ezelőtti budapesti országos versenyen is eredményesen teljesített. Rebeka aranyérmes dobóatlétának is nevezheti magát: tavaly ősszel súlylökésben és diszkoszvetésben is a dobogó legfelső fokára állhatott fel egy békéscsabai versenyen.

A 2020-as olimpia Rebeka álma.
A 2020-as olimpia Rebeka álma.

Tehetséges diák

Kéthetente megjelenő sorozatunkban olyan tehetséges makói diákokat mutatunk be, akik nemcsak tanulmányaikban, hanem zenében, sportban, egyéb szabadidős tevékenységükben is kiválóak.

 
Álma az, hogy világversenyeken mutassa meg magát, és, hogy kijusson a 2020-as olimpiai játékokra. Van, mi motiválja: nemrégiben igazolt egyesületükhöz Márton Anita, súlylökő, aki versenyzett a londoni olimpián. A sportolónak minden adottsága megvan a sikerhez: kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, no meg kitartással, lelkiismerettel, akarattal. Az sem szegi kedvét, amikor reggel és délután is edzések vannak, akár hétvégén is. A nehézséget csak az okozza, hogy klubja Szegeden van, így minden nap több órát kell buszoznia a két város között.

Rebekának a sport az élete, ebben nőtt fel. Szülei nem véletlen, hogy erre nevelték, ugyanis több dobóatléta van családjában. A sport iránti szeretete jól látszódik abban is, hogy olykor önszántából is kimegy gyakorolni a Vasas pályára. Emellett, sokat köszönhet iskolájának, amely maximálisan támogatja őt a sportban. Szívesen elengedik versenyekre akár iskolaidőben is, és megengedik, hogy használja a kollégiumi konditermet.

Rebeka el sem tudná képzelni magát sport nélkül. Ahogy fogalmaz, ha már két napig nem mozog, rosszul érzi magát. – A sport kikapcsol, kitartást ad, és levezetem a feszültséget. Mióta versenyszinten sportolok, nem idegeskedem – meséli. Ugyan szabadideje nincs sok, azt a keveset is a sportnak szenteli. Az atlétikán kívül imád futni és görkorcsolyázni. A jó idő beköszöntével már indul is, hogy körbe korizza a várost; ezt mindössze 40 perc alatt teszi meg. Persze, hagy időt a szórakozásra és a barátokra is, akik büszkék sportteljesítményére.

A hétköznapokban kereskedelmet tanuló lány mostanában az érettségire készül. Az edzések sok idejét elveszik, de szorgalmas, és tudatosan osztja be idejét: hétvégén előre tanul, hogy megkönnyítse dolgát a többi napon. Nemcsak a sportban, hanem az iskolában is remekül megállja a helyét, ugyanis osztályelső. Mint mondja, nem tart különösebben az érettségitől, hisz eddig minden kitűzött célját elérte az életben, és ez bizonyára most sem lesz másképp. A jövőben szeretne továbbtanulni, méghozzá pénzügy-számvitel szakon, az SZTE-n.

Olvasóink írták

  • 1. bpityu 2013. március 16. 07:49
    „Sok sikert kívánok Rebeka :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb sikert ért el a veterán sportoló

Újabb érmekkel gyarapította kollekcióját a 70 esztendős makói veterán atléta, Sebők Árpád. Tovább olvasom