Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

A Haverock újra dübörögtek a csarnokban

A nézőszám a tavalyinál valamivel kisebb volt, a hangulat viszont most is kitűnő – így lehet jellemezni az idei makói rockfesztivált. A sportcsarnokban rendezett Haverock Partyn hat zenekar lépett fel.
A Hooligans aratta a legnagyobb sikert a fesztiválon. Fotó: Szabó Imre
– Nagyon jó, hogy nem csak a klasszikus műfaj és az operett kedvelőinek, hanem nekünk, rockrajongóknak is rendeznek fesztivált Makón – mondta el nekünk a Haverock Party egyik szünetében a harmincnyolc esztendős Surányi Tibor, aki feleségével együtt érkezett a buliba. Itt volt a tavalyin is, nagyon örült a Bikini és a Beatrice fellépésének, de most a Hooliganst is nagyon várta. Úgy vélte, az immár hagyományos rockfesztivál érdekes színfoltja a városnak, fiatalabbak és idősebbek egyaránt kedvelik. Hasonlóan gondolta a Szegeden tanuló makói egyetemista, Babarczi Dóra is. Ő leginkább a helybeli zenekarokra volt kíváncsi, mindenekelőtt az Overdreamre, akikhez személyes ismeretség is fűzi. – Igényes, elgondolkodtató rockmuzsikát játszanak – összegezte véleményét kedvenceiről. Ő a korábbi fesztiválok közül nem mindegyiken tudott részt venni, és örült, hogy most sikerült rá időt szakítania.

A fesztivál első blokkjában fellépő helyi együttesek megérdemelten arattak sikert. A Cosa Nostra dallamos rockmuzsikája mindjárt az elején megmozgatta a főként tizenévesekből álló közönséget, az utána következő Sea pedig ráadásként – noha instrumentális produkciót játszik – néhány énekes számmal is meglepte a közönséget. Az Overdream első, Navigator címmel megjelent albumának anyagát mutatta be. Jó volt látni, hogy a vonósokkal kísért, szimfonikus rockzenét játszó csapat tábora tavaly óta jelentősen gyarapodott.

A sztárzenekarok sorát az egyedi hangzásvilágú Eleven Hold nyitotta, majd következett a most népszerűsége csúcsán lévő Hooligans. Csipáékra voltak a legtöbben kíváncsiak; eljátszottak minden ismert számot, nagyszerű hangulatot teremtettek, még az énekes vitája az egyik nemtetszését kifejező rockerrel is inkább szelíd kötözködésnek tűnt. Az őket követő Másfél együttesre viszont sajnos már kevesebben voltak kíváncsiak, pedig aki hallotta őket, nem bánta meg, hogy maradt.

Mint a szervező Közművelődési Kht. igazgatójától, Bálint Mártától megtudtuk, az idei rendezvényre kevesebben váltottak jegyet, mint tavaly, ám a nézőszám így is bőségesen meghaladta az ezret. – Talán a harmincas-negyvenes korosztályt kellene jobban megmozgatnunk, ezért legközelebb, ha lesz rá módunk, újra hívunk olyan együttest, amely az ő fiatalkorukat idézi – mondta. Hozzátette: nagyon örül, hogy noha országszerte sok hasonló rendezvény maradt el a napokban a feszült politikai helyzet miatt, Makón ennek nyoma sem volt, a rendezvény a békés, jó hangulatú szórakozás jegyében telt el.

Olvasóink írták

  • 1. Öcsisajt 2011. március 08. 11:03
    „De jó is volt! Kár hogy mostanában nincs ilyen fesztivál!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semmis megállapodás

Weszely Tamás nem hogy nem elnöke a makói Fidelitasnak, de még csak nem is tagja –… Tovább olvasom