Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

A makói piacon árult Gyurcsány

A makói piacon árult péntek hajnaltól Gyurcsány Ferenc volt kormányfő: az egyik zöldségkereskedő mellett dolgozott – a vevők jó szívvel fogadták. A Demokratikus Koalíció elnöke lapunknak azt mondta, továbbra is a demokratikus ellenzék összefogásának híve, és támogatja Bajnai Gordont.
A makói piacon kezdte pénteki napját a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc. Már hajnali 5-kor ott volt két párttársával, Vadai Ágnessel és Molnár Csabával együtt az egyik zöldségesstandnál, és pakolta a ládákat, majd amikor jöttek a vevők, beszállt az árusításba is. Mérlegre rakta a banánt, a szőlőt, kimérte a savanyított káposztát, majd a szatyorba pakolta, vele együtt a blokkot és a visszajárót is adta, s közben mindenkivel váltott néhány szót. Eleinte szemmel láthatóan bizonytalan volt egy kicsit a munkában, aztán ahogy belejött, már kínálta is a portékát.

Gyurcsány Ferenc a makói piacon. Fotó: Szabó Imre (képgaléria)

Azok, akik odamentek a Demokratikus Koalíció elnökéhez, jó szívvel fogadták. – Egészen más így, mint a televízióban: szimpatikus, igazi úriember – mondta róla egy fiatalasszony, aki banánt vásárolt tőle. Egy másik vevője meglepődött, milyen fiatalos Gyurcsány. Voltak, akik könyvet hoztak neki dedikálni, de olyan is volt, aki panaszkodott. – Mondja meg a fent lévőknek, hogy a lentiek megélhetésére is gondoljanak! – kötötte a pártvezető lelkére egy saját bevallása szerint rokkantnyugdíjas hölgy.

A volt kormányfő három hete tartó országjárásának makói állomásán a délelőttig tartó piaci munkát követően a helyi tévé stúdiójában adott interjút, majd a Koronában Buzás Péter polgármesterrel ebédelt.
Gyurcsány Ferenc lapunknak is megerősítette, hogy a demokratikus ellenzék minél szélesebb összefogásának híve, és támogatja Bajnai Gordont.
Fellendítette a forgalmat

Gyurcsány Ferenc a makói piacon. Fotó: Szabó Imre (képgaléria)

Gyurcsány Ferenc országjárása során eddig többek között a kosárfonást próbálta ki, vezetett traktort, boronált, lapátolt, virágot kötött, és volt közmunkás is. Kocsis Jánosné, akinél az árusításban Makón segédkezett, azt mondta róla: feltalálta magát a pult mögött, és nőtt a stand forgalma a politikus közreműködésének hatására.

Olvasóink írták

127 hozzászólás
 • 127. Ne! 2012. november 03. 09:14
  „125! Most ezt teljesen komolyan gondolod, hogy az az IMF hitel velünk jót tenne????!!!! Tényleg olvasni kellene, akkor nem akarnád annyira! Persze, pillanatnyilag jó lenne, de éppen úgy működik mint egy Pr...dent hitel! Aránytalanul és szükségtelenül nagy összeget adnak az országoknak, amit ezer százalék, hogy képtelenek lesznek visszafizetni, amíg világ a világ. Magyarul: gyarmat lettünk (vagyunk...lásd: devizahitelek) mi is, mint Görögország és Spanyolország is. Azénviktorom( úgy is ezt kapja aki nem szajkózza az aktuális orbántakarodj-ot) azért nem megy bele, mert naivan még hiszi, hogy máshogy is mehet...de sajnos nem! El fogja fogadni a feltételeket, mint ahogy már néhányat el is fogadott, mert nincs más választása. Az ország külföldi kézben van (javíts ki, ha tévednék: nem 2010 óta árulják), a házainkra a hitelt külföldi bankoktól vettük fel, ergo nekik tartozunk, a munkahelyeink külföldi vezetés alá tartoznak, ergo a profit sem magyar, a bolt, ahol azt a maréknyi fizetésedet elköltheted szintén külföldi tulajdonú, ahol a külföldi márkájú termékeket vesszük. Ja, majd el felejtettem: külföldön dolgoznak a munkaképes fiatalok, ott adóznak, ott vesznek autót, házat. (biztos nem jószántukból mentek ki, de szintén javíts ki, ha tévednék: Gyurcsány mondotta volt: " el lehet menni innen", ugye?!). Az ország teljesen meg van bénítva, Orbán semmit nem csinálhat, max pisilhet a széllel szemben, ahogy azt teszi is. Adóztat? Igen, mert előírták, akik azt a csodálatos IMF hitelt adják, miközben folyamatosan leminősítenek, aminek a következménye az lett, hogy a maradék befektetők is elhúznak. Nem áll össze a kép?! OLVASS!!!!!!!!!”
 • 126. dédi8 2012. november 01. 10:22
  „d4v1dk4 kisfiam!
  A hitelt pedig vissza kell fizetni. Görögország, Spanyolország stb. is felvette a hiteleket, mint a szocik. Most pedig balhé balhé hátán, mert nem tudják visszafizetni.
  Őrületes hülyeségeket beszélsz:
  "Olvassatok el egy pár közgazdasági könyvet és akkor rájöttök, hogyha nincs hitel akkor ország sem lesz."
  Felháborít a butaságod!”
 • 125. d4v1dk4 2012. október 31. 13:03
  „Ennyi gyűlölködő, elvakult embert még nem láttam. A Feri sem volt jó és a viktor sem. Csak a sok narancsagyú azt felejti el, hogy lehet nem vesz fel hitelt a viktorka az IMF-től, de ez óriási probléma lesz 1-2 éven belül, mivel csődbe fog menni az ország. Vagy bevezetnek még 20 féle adót amit ugye majd nem tudnak az embereket befizetni. Olvassatok el egy pár közgazdasági könyvet és akkor rájöttök, hogyha nincs hitel akkor ország sem lesz. Egyébként van egy ötletem. A következő "Bokros csomagnál" a terheket csak a narancsagyúak fizessék! Kíváncsi lennék hány nap múlva vonulnának ki az utcára?”
 • 124. Qllancs 2012. október 29. 10:52
  „T.114. a Te orbánod --nem bolyong az emberek között !!Nincs mersze ,csak 100 TEK es társaságában mer utcára lépni .Vajon mitől fél ???a saját árnyékától ???v. ha van neki --akkor a lelkiismeretétől ???
  Ez a faszi--meg gordonka ..se vett fel ,csak havi 1 Ft fizetést..anno , míg a te kedvenced --a nagy nyomor ellenére ..csak felveszi a több millió ft fizut+ költségtérítést !!
  Nem tartozom egyik táborba sem, lassan a szegényekközé csak.”
 • 123. kontrapista 2012. október 29. 07:03
  „121.Qllancs
  Mindegy, az egyik kutya, a másik eb. Bajnai a libatenyésztőket vágta át, míg Gyurcsány egy országot !”
 • 122. nirvana89 2012. október 28. 20:18
  „Gondolom be is volt jelenve erre a napra :) Vagy jöhet a NAV :) és le is adózza nem?”
 • 121. Qllancs 2012. október 28. 16:40
  „T.115.
  Mit beszélsz ??? elgurult a gyógyszered ?? baromfis.... ??? mélyberántja........stb.
  Mit beszélsz Te szerencsétlen ?? orbán és bandája .... mit csinál 2,5 éve ?? beletaposta az országot a gödör aljába !
  T 116. Kevered a " szezont..a fazonnal ...!" libás = Bajnai nem fletó !!”
 • 120. dédi8 2012. október 28. 15:13
  „Vegyétek már le a címlapról ti is! Mi már (választók) régen megtettük. Nem ad már nektek kenyeret, bukott ember, az is marad.”
 • 119. jozko 2012. október 28. 12:22
  „A "Szilánk"-nál /is?/ rendszeresített formaruhát hord.
  Szponzorálják?
  Ki - kit?

  Egyébként szép az áru és jók az árak.
  Kedvem támadt egy jó töltött káposztára.
  Egyébként úgy emlékszem, a kofák nem "szabad kézzel" fogdossák a savanyúságot - de egy inasnál még elmegy...”
 • 118. SP 2012. október 28. 10:16
  „A fotóknak egy baja van,
  hogy nem Frank Yvette követte el.
  A fotós stílusa, fotó technikája és Ferenc személyisége összhangban lenne. Valós képet festene az újság hasábokra.”
 • 117. booo 2012. október 28. 09:11
  „Hopp, hopp, a 17. képen csak előkerült a "szocialista biblia" dedikálásra.....”
 • 116. imre57 2012. október 27. 23:05
  „Hitelesebb lett volna ha libát árul.”
 • 115. cruiser 2012. október 27. 19:54
  „96. aquila01
  Fertőzött terület Makó!
  Mindenféle alakok árulhatnak a piacon. A hazudósnak van rá engedélye? Adót fizet?
  Baromfis barátjával mélybe húzták az Országot. Most megint erre készülnek.
  Gusztustalan csürhe.”
 • 114. SP 2012. október 27. 18:09
  „Állítólag
  azért bolyong Ferenc
  az országban, mert nem találja a szakdolgozatát.”
 • 113. queenmargareth1 2012. október 27. 15:28
  „112. scott1 2012.10.27. 13:41 akiket kimoderáltak.vak vagyok”
 • 112. scott1 2012. október 27. 13:41
  „Milyen "viktorimádók" Margit? Az általad kritikával illetett hozzászólók nagy többsége közismerten jobbikos szimpatizáns vagy magát függetlennek valló hozzászóló, aki Orbánt is hasonló jelzőkkel látja el. Vagy provokálsz, vagy vak vagy!”
 • 111. theseus 2012. október 27. 13:41
  „"12. dara 2012.10.26. 16:58 Reggel hajnali hét óra húsz perckor még nyoma sem volt Fletónak, pedig több tízezrek várták az ingyen káposztát,csak Szenyor-Szőnyi pajtás osztotta az ingyenigét a Deák utcai bejárat felől. Miért nem a pontos valóságot adja vissza Pulitzer utódja?"

  Ja, ha ingyen osztották a káposztát, akkor nem csoda, hogy sorba álltak érte. Így megint csak hazug az egész szitu, ahogy ez az ember mindig is volt.
  Mondjuk nekem ingyen se kellene ettől az embertől, de ízlések és pofonok változók. Akinek nincs rá pénze, valószínűleg kevésbé finnyás.
  Persze azon már nem gondolkoznak el a sorba állók, hogy mikor szegényedtek el, mikor szöktek az egekbe az energiaárak, mikor adósodtak el, stb. Csak az a lényeg, hogy tömhessék magukba a káposztát.”
 • 110. queenmargareth1 2012. október 27. 12:50
  „a vitorimádoknak az fáj, hogy bevallotta amit elcseszett, a viktorka meg titkolja és kamuzik, tényleg <moderálva> ember, a 13.havi fizetést hozhatja az a bige, hogy elvették, de mit vett el viktor?nem számít?több százszorosát.”
 • 109. öregvegyész 2012. október 27. 12:41
  „Et at ember már nem tudja hol vab. Volna javaslatom hova menjen!”
 • 108. Laura82 2012. október 27. 12:27
  „Tragikomédia ez a koma... pfff...”
127 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kreatív péntek délutánok Makón

Győrfi Józsefné kézműves szakkörén egyszerű, akár otthon megtalálható alapanyagokból készülnek szebbnél szebb ajándéktárgyak. Tovább olvasom