Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

A makói Zatykó Attilának sikerült, Zombori Krisztinának nem

Találkozhatott Olaszországba vitt kislányával a makói Zatykó Attila, aki továbbra is úgy véli: Boglárka jobb helyen lenne nála, ezért harcol, hogy visszakaphassa. Zombori Sebastian édesanyjának azonban – hiába kapott rá ígéretet az apától – továbbra sem sikerül tartania a kapcsolatot Németországban élő fiaival.
Zatykó Attila tovább harcol Boglárkáért. Fotó: Karnok Csaba
A napokban kint, Olaszországban – láthatási jogával élve – találkozhatott kislányával, Boglárkával a makói Zatykó Attila. Mint korábban megírtuk, a kilencéves kislányt az édesanya vitte külföldre; a szülők elváltak, a bíróság – az édesapa szerint vitatható körülmények között, például környezettanulmány készítése nélkül – az anyának ítélte őt, ám a férfi a nyáron mégis hazahozta, és nem vitte vissza Sarianóba. A Makón motor- és autóalkatrész-kereskedést üzemeltető, illetve karosszérialakatosként dolgozó Zatykó Attila azért vállalta emiatt még a feljelentést is, mert úgy gondolta, a kislánynak nála jobb helye lenne. Boglárka ráadásul lapunknak is elmondta: szívesebben maradna Makón, édesapjával; ugyan az anyukáját is szereti, de itt jobban érzi magát, ráadásul az édesanya jelenlegi élettársa – egyébként a család korábbi főbérlője – nem kedveli őt. Ám, hogy a tortúrától megkímélje, szeptemberben mégis átadta őt az anyának.

Zatykó Attila a napokban utazhatott ki először Boglárkához. Mint lapunknak elmondta, kint nem túl szívélyesen fogadták, és az volt a benyomása, hogy a kislány előtt megpróbálták őt rossz színben feltüntetni. Ám együtt tölthetett vele két napot egy ottani ismerősénél megszállva: pizzázni, szórakozni vitte, és egy telefont is vett neki, hogy bármikor felhívhassa. Azóta egyébként erre sor is került már: Boglárka azt mondta, jól van. A történtek után Zatykó Attilában megerősödött az az érzés, hogy a kislány nála jobb helyen lenne – többek között azért is, mert a lány itthon megkezdett orvosi kezelése tudomása szerint kint nem folytatódik. Így továbbra is harcol azért, hogy visszakerüljön hozzá. A gyermekelhelyezés ügyében a következő tárgyalást október 24-ére tűzték ki.


Egyoldalú kapcsolattartás

Továbbra is egyoldalú a kapcsolattartás lehetősége Sebastiannal – mondta el lapunknak a nyár eleje óta Németországban, az apjánál élő tizenegy éves makói fiú édesanyja, Zombori Krisztina. Néhány hete megírtuk: az édesapa megígérte, hogy ad egy telefonszámot az anyukának, amin bármikor elérheti Sebit és öccsét, illetve hogy az őszi szünetben Magyarországra hozza őket, és akkor találkozhat velük. Egyik ígéret sem teljesült – igaz, Zombori Krisztinát olykor, ritkán felhívhatják a gyerekek; legutóbb épp a hét végén. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanhat éves heroincsempész

Három kilogramm heroint találtak a nagylaki vámosok szombaton délelőtt egy bolgár férfi… Tovább olvasom