Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

A rendőrgyilkost tolószékben vihetik vissza a helyszínre

Apátfalva – Visszatér borzalmas tettének színhelyére Thomas B., a hummeres rendőr gázoló. Az ügyészség helyszíni bizonyítási kísérletre készül, jelenleg az igazságügyi szakértői véleményekre várnak.
A bejáráson ugyan nem kötelező részt vennie a gyanúsítottnak, de saját védelme érdekében tanácsos jelen lennie. Ez a hummeres rendőrgázoló esetében azért nehézkes, mert még mindig orvosi ellátásra szorul, de elviekben kerekesszékben el tudják vinni Apátfalvára.

Thomas B. napokon belül újabb gyanúsításra számíthat. A másik motoros rendőr veszélyeztetése miatt és a rendőrségi szolgálati fegyver elvételéért ugyancsak felelnie kell majd a bíróságon.
Thomas B. napokon belül újabb gyanúsításra számíthat. A másik motoros rendőr veszélyeztetése miatt és a rendőrségi szolgálati fegyver elvételéért ugyancsak felelnie kell majd a bíróságon.

Mint megírtuk, egy hónappal ezelőtt négy német rendszámú Hummer száguldott át Apátfalván, amikor a két motoros járőr megpróbálta megállítani őket gyorshajtás miatt. Egyikük, Kenéz Imre azonnal megelőzte a monstrumot, és miután egy kereszteződésben letámasztotta motorját, feltartott kézzel állította meg a Hummer-konvojt. Thomas B. azonban váratlanul gázt adott, és kíméletlenül áthajtott a rendőrön, aki belehalt sérüléseibe. Ezután a férfit lövésekkel megállították. Kiszállva járművéből dulakodni kezdett a másik járőrrel, és egy civillel, közben a rendőr fegyverét is megszerezte.

A férfi eddig nem tett tanúvallomást az ügyben. Úgy tudjuk, a védője utasítására nem beszél az ügyészekkel, mert várják, mi lesz az, amit a szakértők alátámasztanak, és mi az, amit nem. Kiszivárgott hírek szerint a védelem stratégiája az lehet, hogy a szándékosságot a gázolásnál tagadják, és a férfi kábult állapotára hivatkozva egyfajta balesetnek állítják majd be a történteket.

A „lecsúszott a lábam a fékről" magyarázat a gyászoló hozzátartozók számára elfogadhatatlan. Kiss Tímea, Kenéz Imre (†34) menyasszonya a Blikknek elmondta, soha nem bocsát meg a hummeresnek.

Az az ember, aki tucatszor volt büntetve, sokszoros visszaeső, ráadásul rendőrökre is támadt már, nem hinném, hogy véletlenül gázolt át Imrén. Remélem, a bíróság igazságosan, megfelelő súlyú ítéletet hoz majd – mondta el az összetört nő.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. ISD_Avenger 2012. november 13. 21:39
  „38.
  Röviden összefoglalom: marhaságot írtál.”
 • 40. kgb696 2012. november 13. 12:12
  „Jó, fel kellene rúgni ezt a bünzőt, nem jogot adni a kezébe! Remélem a sitten majd megkapja a magét!”
 • 39. uborka 2012. november 13. 12:01
  „Részemről, aztán fölöslegesen , el sem olvasom a szörnyű gyerekes hozzászólásokat. Miért előzte le a rendőr az autókat???? A motorját meg támasztotta és felemelt kézzel akarta meg állítani az autókat. Sajnálom,de akkor itt ki a hibás ???? Ez egy életveszélyes mutatvány volt,ki látott ilyen dolgot,hogy majd én megállítok egy pár autót feltartott kézzel????? Lehet itt sógor koma, jó barát , tudomásul kell venni,hogy a vége ez lett.A rendőr nem lehet ennyire rendőr,hogy saját életét veszélyeztesse mások elvárásának.Tudni kellene ez az élet, vagy elengedem vagy jön a kézi tusa persze ebben a rendőrünk a többiekkel bele buktak.. Ez a való világ.Első a család, utána a munka.Nem a tábornokoknak a meg felelés ??? Sajnálom....”
 • 38. kispacni 2012. november 13. 08:34
  „4. klj-54 2012.
  "Naszóval, a jog egyértelmű:
  A drog az alkoholos befolyásoltság súlyosbító körülmény!"
  Ha közlekedési balesetről volna szó, akkor ez így igaz.
  De jelen esetben már nem közlekedési balesetről szól az eset, hanem hatósági felszólítás elleni ellenszegülésről, és felvetődik a szándékos emberölés esete. Paradox módon ebbe az esetben egy jó védővel és szakértőkkel, a drogos befolyáltságtról enyhítő körülménynek fogják felhasználni, ugyanis pillanatnyi elmezavarra, beszámíthatalanságra hivatkoznak majd amit a kábítószer okozott. Vagyis ha az lett volna, hogy részegen, bedrogozva csak ugy nekimegy a rendőrnek akkor súlyosbító körülmény a drog (ezért kellett eltüntetni Császár előd esetében a vérmintát), de a Hummeres nem közlekedési balestbe öltem már a rendőrt, hiszen megállt az autóval, majd szándékosan átgázolt rajta. ez hatósági ember szándékos megölése. Ekkor a drogot fel lehet használni, hogy nem volt beszámítható állapotban. Ezért is szeretnék kivinni Ausztriába az eljárást.”
 • 37. qrumpli 2012. november 13. 07:58
  „Nagyon bízom benne ,hogy pár százas szöggel rögzítik nehogy kiessen a tolószéből!”
 • 36. szandokán 2012. november 13. 07:45
  „Nem is tudtam,hogy a az autószerelők honlapján vagyok.”
 • 35. helsinkirokker 2012. november 13. 00:46
  „Lukrecia: akkor bizonyára nem egészen kiforrott műszaki megoldások miatt támadt rendőrökre korábban és emiatt volt már sitten többször is. Vagy bármi más miatt. De biztos nem azért mert egy torz drogos állat?!

  Jó reggelt drága gyermek!”
 • 34. Ferrer 2012. november 13. 00:18
  „31. törppicur
  Ez így van, nem kell teljesen másra gondolni automata sebességváltónál, gyak. szinte ugyanaz mint kézinél, ha sebességben van: elengeded a kuplungot és az autó elindul, gáz nélkül, váo. De hogy azzal a sebességgel nem lehet halálra gázolni senkit, az hót biztos, úgyhogy ez nem lehet vitaalap.”
 • 33. Koszta 2012. november 12. 23:38
  „"a védelem stratégiája az lehet, hogy..."
  Valahogy nagyon félre csúszott valami az "igazságszolgáltatásban"... Ha nem az igazság a lényeg, hanem az a "stratégia", hogy hazudjunk az enyhébb büntetésért...
  A bűnt bűnhődésnek kell követni... a jog szellemében és arányosan. A védelem dolga az enyhítő körülmények feltárása... Mert az is az igazság része... De a hazugság már nem. Hogy kaphatna létjogosultságot a hazugság az igazságszolgáltatásban? Abszurd.
  Amikor általános lesz, hogy a tetteiért senki nem akar felelni és a jog ezt pártolja, segíti... na ott baj van.
  Az igazság fontosságát nem előzheti meg a védői munka oly mértékű félreértelmezése, ami hazugságok gyártásához vezet... Ezen sürgősen változtatni kell(ene)! Mármint hogy az igazságszolgáltatásban a védői munkának a hazugság (a "stratégia" gyártás) az alapeleme...”
 • 32. Lázárhelyi 2012. november 12. 21:03
  „Bizonyítási kísérlet???
  Mit kell itt még bizonygatni?
  Talán úgy lenne célszerűbb, ha azt próbálná bebizonyítani a gyilkos gázoló, hogy ha eltapossa a saját terepjárója ki tud kászálódni alóla. Ha mégsem sikerül, az sem baj...”
 • 31. törppicur 2012. november 12. 19:26
  „Lukrecia: igen, elindulhat az autó ha leveszi a gázról a lábát de nem akkora erővel és gyorsasággal hogy Imre ne tudott volna rá reagálni. Akármekkora lehet az az autó mint motorilag mind méretileg, stb. Ezt be kell látni.”
 • 30. kissattila73 2012. november 12. 19:03
  „Lukrécia!

  Imre sógora vagyok. Azt javaslom Neked, álljál őrt!!! Majd nézlek, amikor a barna csík elindul, ott hátul. Akkor megtudod, milyen az, amikor vki komolyan veszi a munkáját. Írni, commentelni azt tudsz, azon kívül semmit.

  Tisztelettel:

  Kiss Attila”
 • 29. Francois 2012. november 12. 18:56
  „28. lukrecia akkora baromságot írtál hogy ihaj! :) Amit írtál, az ugye azért autófüggő. Nem mindegyik automatás gép van így berendezve. Ami nem értékítélet, csak megállapítás. H katonai Hummer Sebességváltó: 4 sebességes automata, maximum ráeshető nyomaték: 612 Nm, elektronikus szabályozással, automata blokkolással! :) Sorry :) "automata blokkolással" mind ezt azért fejlesztették ki ha szegény amcsi kiskatonának lecsúszna a lába a 42 cm-es fékpedálról! Na de ebben nem állok veled vitába! :) Egyébként ha van esze az ügyvédnek, mondja hogy várják meg a szakvéleményt, addig jól lehúzza pénzel úgy is tudja nem sokat tud tenni és hagyja az osztrákot a sorsára! Én ezt tenném, bár szerintem az ügyvéd is!Sztár ügyvéd meg két dologél nem vállalja, egyik tudják semmi védelmet nem lehet felállítani, másik elítélik mint ahogy én is!”
 • 28. lukrecia 2012. november 12. 17:53
  „Na tisztazzunk valamit. Az automata gazadas nelkul is elindulhat ha nincs a lab a feken. Ezt autoja valogatja, es nem automarkaja. A komputeres vezerles valamelyest csokkenti az elindulas eselyet, de adott esetben az is elindulhat.
  Ugyanis az automata gepjarmuvek elindulasat a motor fordulatszama hatarozza meg elsosorban.§§§§ Ha a motor alapjaratifordulatszama magasabbra van hagyva pl ingadozas miatt, egyeb fogyasztok miatt. )ha nem tudja kiszaloyzni onmagat) Hirtelen veletlen motor felporges siman elugrasztja a gepjarmuvet. Szerepe lehet egy lassu elindulasban a kormany egyenes vagy alatekert helyzete is. Kozre tud meg jatszanai az olajok homerseklete is. Ezzel az elmondott tennyel nem akartam senki felelosseget sem csokkenteni a halal esetben, csak a tenyszeruseg vegett”
 • 27. Qllancs 2012. november 12. 17:35
  „Toloszékkel viszik a helyszinre ? MINEK ???? felesleges ! Börtönbe vele !!!
  Jó hogy nem viszik pl. Hajdú TV szerepeltetni " Fricbí " műsorba. Még a végén celeb lesz.
  Csak nehogy úgy tegyenek min t az ír gázolóval. 12 év után ..megussza !”
 • 26. tucat 2012. november 12. 16:56
  „14. queenmargareth1
  Köszönöm a helyesbítést! Remélem, senkit sem bántottam meg a figyelmetlen elírással!
  Elnézést!”
 • 25. xenopus 2012. november 12. 16:44
  „Ilyen c@rházi gyilkost hónapokig ápolnak, én meg rendes TB fizető 3. hónapja vagyok listára véve kórházi ellátásra !
  Lökjék ki a p!csába, mehet a dutyiba. Remélem nem lesz luxuscellája, és abban is bízom hogy mint rendőrgyilkost a smasszerek "szórakoztatni" fogják rendesen!”
 • 24. bo 2012. november 12. 16:26
  „Mit keres még a kórházban!? Ott, ahol aki valójában beteg meghal, mert nem jut időben szakszerű ellátáshoz, ott ahol kórházakat minősítenek le telephellyé, egy gyilkost istápolnak, miről is beszélünk!!? Aki fizeti rendesen a TB-t hónapokat vár, hogy egyáltalán szóba álljanak vele, ezt a férget meg tolószékben tologatják? A valóban rokkantakat visszairányítják a munka világába, ez meg röhög a markába! Az Osztrák állam fizesse meg az eddigi költségeket kamatostól, ha pedig nem, pusztuljon éhen ahol van!”
 • 23. jozko 2012. november 12. 15:28
  „A lábadozási idő alatt megítélik neki a kártérítést, megkötheti a szerződéseket a médiával a sztory leadására,
  felveszi a kártérítést és indulhat haza.
  És majd a klubban elmeséli...”
 • 22. Besenyő_Pistabácsi 2012. november 12. 14:45
  „Én egy Hummerrel húzatnám ki a helyszínre a fülénél fogva, utána meg vissza...........”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kit támogatnak az autóvásárlással?

600 ezer forintos autóvásárlási támogatást vehetett volna igénybe a makói Trényi házaspár, mert a feleség mozgáskorlátozott. Elvileg. Tovább olvasom