Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

A Rónay-kastély parkja a labirintus Kiszomboron

Kiszombor - Éjszakai bolyongásra is lehetőség nyílik az idei kiszombori Kukorica-útvesztő Fesztiválon a kukoricatáblából kialakított labirintusban.
Kísérőrendezvényként helyi zenekarok koncertjei, népi játékok, nemezelés, bábjáték és állatsimogató is várja az érdeklődőket a Kiszombor határában lévő fesztiválon július 18-ától. Hétköznaponként délután 4-től nyit az útvesztő, hétvégenként 10 órától, pénteken és szombaton pedig éjfélig fedezhetik fel a kukorica-labirintust az odalátogatók. A majdnem egy hónapos programsorozatot szalonnasütés zárja augusztus 15-én. A felnőttek 600, gyermekek 300 forintos adománybelépőkkel támogathatják a kiszombori Kiss Mária Hortensia Egyesület jövő évi programjainak megvalósítását.

Fotó: Baranyi Sándor
Fotó: Baranyi Sándor

Az első kukorica-útvesztő 2004-ben egy amerikai ötlet alapján jött létre. Két barát, Tokaji Ferenc és Balázs Zoltán Ferencszállás határában alakította ki először az akkor még kevés látogatót vonzó „kukutyini útvesztőt". Kiszomborra költöztetését követően 2009-ben a helyi Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör segítségével és támogatásával egyre sikeresebben működött, majd fesztivál szerveződött köré, változatos programokkal.
Évről évre különféle minták láthatók a levegőből a labirintuson – bölény, griffmadár, Ford T-modell is feltűnt már a kukoricatáblán.

Nem véletlenül, ugyanis minden minta Kiszombor és a környékbeli kisvárosok történetéhez kapcsolódik. Egy helyi nevezetességről készült ebben az évben is a 4,5 kilométeres útvesztő Balázs Zoltán tervezésében: a kukoricatábla idén a helyi Rónay-kastély parkját mintázza.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezentúl évente találkoznak az ambrózfalvi elszármazottak

Első alkalommal szervezte meg az önkormányzat az elszármazottak találkozóját Ambrózfalván. Tovább olvasom