Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Árverés az óvoda javára

Makó - Nagyszabású árverési akcióval segíti kislánya óvodáját a makói építészmérnök, Harangozó Attila. A jótékonysági akció kezdetén Makóra jön Talmácsi Gábor motorversenyző is.
Dzsudzsák Balázs válogatott meze, Talmácsi Gábor motoroscsizmája, Palkovics Krisztián hokiütője, Szalay Balázs Dakar-ralis sapkája, s mindez természetesen dedikálva – ezt és még sok hasonló értékes, sportolók és sztárok által felajánlott relikviát bocsát hamarosan jótékony célú árverésre egy makói építészmérnök, Harangozó Attila. Aki egyben édesapa is. Kislánya, Hanna minicsoportos a makói Petőfi parki óvodában. Úgy gondolta, az intézményt nem csak pár ezer forint adománnyal szeretné támogatni, ehelyett inkább egy nagyszabású jótékonysági programot szervez.

Mint lapunknak elmondta, az árverésre felkínált tárgyakra március 25-étől május 31-éig lehet majd licitálni a nyujtsdakezed.hu weboldalon – az oldal már él. A jótékonysági akció nyitányaként március 25-én Makóra jön Talmácsi Gábor, aki ellátogat az óvodába, és bemutatón, játékos vetélkedőn vesz részt, majd a Hagymaházban a helyi óvodák csoportjai lépnek fel – a műsorvezető személye egyelőre meglepetés, de az egyik kereskedelmi televízió sztárját szeretnék felkérni. Zenés jótékonysági vacsorát is tartanak, amelyen a koktélokat Lajsz András keveri, a menüsorról pedig a Paprika Tv sztárszakácsa, Bede Róbert gondoskodik.

Harangozó Attila az árverésre bocsátott sportrelikviákkal. A szerző felvétele
Harangozó Attila az árverésre bocsátott sportrelikviákkal.
A szerző felvétele

A cél az, hogy összegyűljön egymillió forint. Hepp Attiláné, az 50 férőhelyes, 2 csoporttal és teljes kapacitással működő óvoda vezetője hálás a szülői segítségért. Hogy mire költik a pénzt, egyelőre pontosan nem döntötték el – elképzelhető, hogy öltözőszekrényeket, udvari játékokat vagy új szőnyeget vesznek belőle. Mindenképp olyasmit, ami mozdítható, mert a tervek között szerepel az Erdélyi püspök utcai óvodaépület újjáépítése, bővítése, és ha ez megvalósul, a Petőfi parki épületből oda költözik az ovi.

Olvasóink írták

 • 19. H.A. 2011. március 23. 11:10
  „Annak azért örülök, hogy nem politikusnak akart "elküldeni", a diplomata talán még vállalható! Nem tévesztettem pályát -vagy csak reménykedem benne így 42 évesen-, csak azt gondolom, hogy 2-3 nappal a rendezvény előtt nem tesznek jót negatív írások és reagálások egy nemes kezdeményezésnek!”
 • 18. triatlonos 2011. március 23. 10:24
  „Tisztelt H. A.!
  Az érződik ki a hozzászólásaiból, hogy Ön pályát tévesztett, mert bizonyára nagyszerű épitész, de diplomatának sokkal jobb lenne. Már ami a stilusát illeti. Mert, ugye a stilus maga az ember? Természetesen ez vonatkozik azokra is, akikről még nem beszél.”
 • 17. H.A. 2011. március 22. 19:59
  „Tisztelt triatlonos! Tartom magam ahhoz, hogy amíg a jótékonysági rendezvények nem érnek véget, nem beszélünk kellemetlenségekről, csalódásokról, jellemtelenségekről...várjuk meg, hogy a boldog, szép napok véget érjenek, de talán kiérződik az írásaimból, hogy nem a pozitív élmények vannak többségben az elmúlt hetek rengeteg munkája után.”
 • 16. triatlonos 2011. március 22. 08:34
  „Tisztelt H. A.!
  Reményeim szerint a rendezési költségek nem tartalmaznak terembérleti dijakat - habár a "nagyformátumú kultúrzsenitől" minden kitelik. A pesszimista vezetői hangoknak bizonyára vannak tulajdonosai is, megtisztelne ha közzé tenné ezeket a neveket. Mert igy nagyon általános, és találgatásokra ad okot, ami a mai "felgyorsult világban" teljesen felesleges.”
 • 15. kakukkfű 2011. március 21. 21:40
  „A hozzászólások konszolidáltak lettek. Már ami megmaradt. Köszönjük Emese!”
 • 14. martonzso 2011. március 19. 13:18
  „A gondolat nagyon szép és bízom benne, hogy eredményes lesz. Mivel az én kisfiam is oda jár oviba, természetesen támogatom a rendezvényt, még ha nem is lehetek ott. Bízom a óvodavezetőkben, hogy felelősséggel kezelik a befolyt összeget és a gyerekek élvezik majd a hasznát! Sajnos a mai világban rá kellene ébrednünk, hogy a széthúzás, mások becsmérlése helyett az összefogás sokkal célravezetőbb! Sok sikert a rendezvényhez és jó munkát az óvodában dolgozóknak!”
 • 13. Francois 2011. március 19. 06:16
  „kakukkfű 2011.03.18. 19:14
  Azt továbbra se értem nekem mért kellene patronálnom az óvodát? Mellesleg azt azért elvárná az ember hogyha fizeti a kommunális adót akkor a gyerekeknek legyen játékuk ! Az önkormányzattól a rengeteg kitalicskázott pénzből ezekre már nem jutott?! Szégyen gyalázat! Csak úgy érdekesség képen ha a Fürdő vagy Buzás neve felmerül valamelyik cikkben( ugye mindkettő nélkül sokkal előrébb volna a város) akkor takavaka vagy kakukkfű megjelenik:D De sebaj játék nincs , de régen is csuhéjból csináltak az emberek , kb vezetőink véleménye ennyi a történetről :D Azért kiszivárogtatott információk szerint kap az ovi valami repi ajándékot, de csak azért mert a rendezvény jó lesz szónoklásra is:D”
 • 12. H.A. 2011. március 17. 21:31
  „Egy hét van még hátra a rendezvényekig, és eddig még nem sok sikerrel járt azon elképzelésünk, hogy a Petőfi Parki Óvoda támogatására szervezett jótékonysági rendezvények rendezési költségét (hogy a teljes bevétel megmaradhasson az óvoda javára!) az 500,-forintos Támogatói Jegyek eladásából fedezzük.
  Arra kérem a fórumozókat, a honlap olvasóit, hogy segítsenek a felhívás megismertetésében. Kérésünket továbbítsák ismerőseiknek, hívják fel a figyelmüket, hogy a jövő héten még van lehetősége mindenkinek, aki fontosnak gondol egy ilyen kezdeményezést, hogy a város 6 pontján (1.) Kacsner Zöldség-GyümölcsNagyker 2.) Kossuth utcai Süteményház, 3.) Kossuth utcai Pékárubolt az állateledel mellett 4.) Szegi Lajosné élelmiszer boltja, 5.) Délvilág szerkesztősége, 6.) Kiss Zsófia fodrászat ) Támogatói Jegyeket lehet vásárolni, és ezzel a rendezvényünket segíteni!
  Várjuk Önöket szeretettel március 25-én, pénteken 11.00h-tól Talmácsi Gábor fogadására. Várjuk Önöket másnap is, hogy március 26.-án, szombaton, 10.00h-tól töltsük meg a Hagymaházat az UGRI-BUGRI zenés, táncos délelőtti matinén, és közösen cáfoljunk rá azokra a pesszimista vezetői hangokra, mely szerint Makón incs ilyen rendezvényekre igény! Köszönettel: Harangozó Attila”
 • 11. triatlonos 2011. március 17. 06:42
  „Ezeknek a hozzászólásoknak az lesz a vége, hogy Buzást "belekergetitek" egy jelentős összegű jótékonykodási felajánlásba. Ha eljut egyáltalán hozzá az infó, akkor az egy millát zsebből kivágja, mint ...............!”
 • 10. Francois 2011. március 17. 06:30
  „kakukkfű
  Ha jól belegondolok én semmi H. A. -néról nem írtam, fogalmam sincs ki ő és nem is nagyon érdekel! :D Szép dolog a szülőtöl, bár szégyen hogy a városban mikre ellettek herdárva több tíz milliók a választáskor, közben a gyerekeknek meg nincs játékuk . Jó kis cikk alap lenne a futbal akadémián kirohadt a fű:) Amit ugye nem kis pénzért csináltak szakadó esőben is a dolgozók, ma kopár az egész hány millában fáj ez a Makói adófizetőknek sorolhatnám még a herdálásokat napestig! Na ezek után elvárunk a napokban egy fürdő cikket vagy egy hihetetlen betelepült multit.És ne fröcsögjetek:) Az igazat írjátok, ami ugye sose fog megtörténni!”
 • 9. H.A. 2011. március 16. 21:06
  „Egy ismerősöm jelezte, hogy itt is megjelent a cikk, és érdekes hozzászólások jöttek. Sok igazság van a hozzászólásokban, de én most mindenkit arra kérnék, hogy ismerőseik között minél szélesebb körben hirdessék a www.nyujtsdakezed.hu honlapot, ezzel is segítve a jótékonysági "mozgalom" ismertségét!
  Országos ismertséget kell ahhoz elérnünk, hogy elérhessük az álmodott 1milliós célt, a hibákról, negatív tapasztalatokról, jellemtelen beárulásokról, polgármesteri hallgatásról és nemfogadásról (eddig legalább is január közepe óta nem tudtam bejutni!!!) ráérünk utána is tapasztalatot cserélni -sajnos, mezőhegyesiként sok furcsasággal találtam magam szembe, ami a kisvárosi embert, a kisvárosi közösségeket nem jellemzi...!”
 • 8. lajosbácsi 2011. március 16. 19:02
  „banew: nekem is ez volt a legelső gondolatom. Sokkal jobban jártunk volna, ha másnem látvány és kihasználtság szempontjából egy helybélivel.

  Kérdésem: ha a fiatalember a Petőfi parki ovi számára tartja a jótékonysági programot, akkor heppné miért azonnal azon gondolkodik, hogy a kis kegyelt Erélyi püspök óvodája számára hogyan csoportosítsa át az adományt? a Petőfi parki épület mindig is mostoha gyermeke lesz, mint a polgármesternek Lesi.”
 • 7. zoltanszabo 2011. március 16. 18:05
  „Épül az új óvoda a Búza utcában. A városban alig van gyerek, elöregedik .A Petőfi parki óvoda szép ,csendes helyen van.Nem kéne összevonni az Erdélyi püsp. óvodával. Itt családias a légkör--míg az E.p.ben nem igazán. Azt,hogy ha összejönne az 1 millia--nagyon nézzék meg, kinek adják oda és mire. H.Ané sajnos nem igazán megbízható ilyen téren. Elszámoltatni minden Ft-ról !!!!!!”
 • 6. imre321 2011. március 16. 17:01
  „Majd Makovicc ezt is meg tervezi JÓTÉKONYSÁGBÓL!!!”
 • 5. dédi8 2011. március 16. 15:50
  „Sokkal jobb lenne ezt az épületet felújítani, amilyen szép volt hajdanán, mint összeterelni az összes óvodást egy gyűjtőhelyre. Ott személytelenül és futószalagon lehet majd nevelni őket. Gusztustalan egy ötlet Buzás úrtól megint.”
 • 4. banew 2011. március 16. 15:04
  „De, ha ilyen elszánt, ambíciozus építészmérnökünk van, mi a nyavalyának kell ide Makovecz megalomániás terveit rendelni?? Ez az ember tuti különbeket csinálna, amilyen lelkes. Minden elismerésem neki, és Buzás úrnak a figyelmét hívják már fel az ilyen, helybeli emberekre. Sok sikert, és jó egészséget!”
 • 3. hajosinas 2011. március 16. 13:25
  „Nemes cselekedet amit Harangozó Úr tesz. Gratulálok és sok sikert, jó egészséget kivánok neki a magánéletben ugyanúgy.”
 • 2. kakukkfű 2011. március 16. 12:35
  „Egyébként valószínű, hogy készpénzt is lehet majd felajánlani. mszp, Te mennyit ajánlanál fel, ha Búzás Péter vesz valamit? Vagy ha nem? Te támogatnád e nemes ügyet? Én a zenés esten valószínű ott leszek, és nem üres kézzel. Te? És többi, hozzád hasonló fröcsögő, "véleményező", ott lesztek? Adtok valamit, vagy csak a szátok jár állandóan, tartalom nélkül! Lássuk, ki mit ajánl fel?”
 • 1. mszp 2011. március 16. 12:15
  „Reméljük Buzás Péter vesz valamit! Ezzel is példát mutatva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói ünnep Petőfinél és Kossuthnál

Makón a központi ünnepséget a Kossuth-szobornál tartották, ahol Buzás Péter köszöntötte az egybegyülteket. Tovább olvasom