Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Az én Maroslelém

Maroslele - Lapunk, a Vodafone és Maroslele önkormányzata együttműködésének köszönhetően 30 modern táblagépet kapott augusztus végén a település lakossága és a helyi iskola.
Az Okos Falu programban hetente tartunk oktatást a településen a mobilkommunikációs technológia előnyeiről, a közösségi oldalak használatáról. Írásunk mellett ezúttal azokból a képekből válogattunk, amelyeket a programban résztvevő gyerekek készítettek a táblagépekkel.

Kovács Viktória: Ősz Maroslelén
Kovács Viktória: Ősz Maroslelén

A program újabb elemeként játékra invitáljuk a marosleleieket, illetve mindazokat, akik ismerik és kedvelik a kistelepülést. Készítsenek fotókat, videókat, hanganyagokat, rövid szöveges emlékezéseket Maroslele községről, és küldjék el nekünk november 11-éig a maroslele@delmagyar.hu e-mail címre! A beküldött anyagoknak jellemezniük kell Maroslelét; szólhatnak múltjáról, jelenéről, a falu környezetéről, lakóinak életéről, jeles eseményeiről.

Aradán Márk: Kamionhúzás
Aradán Márk: Kamionhúzás

Ezekből az anyagokból mi elkészítjük „Az én Maroslelém" című videomontázst, amely a falu „névjegye" lesz a közösségi oldalakon. E videót november 21-én közzétesszük a Facebookon. Ekkor közös feladat megoldására hívjuk a marosleleieket: mozgósítsák ismerőseiket, osszák meg minél többször a faluról szóló videót, és gyűjtsenek rá minél több lájkot! Ha december 5-éig sikerül a kitűzött számú lájkot összegyűjteni, a falu Mikulás-ünnepségére Joulupukki, azaz maga a finn Mikulás hoz majd ajándékokat, amelyeket partnerünk, a Vodafone Magyarország ajánl fel játékunk számára. „Az én Maroslelém" beküldői között pedig kisorsoljuk a Vodafone Magyarország díját, egy Samsung Galaxy S4-es prémium mobiltelefont.

Kovács Cintia: Napfény
Kovács Cintia: Napfény

Olvasóink írták

 • 2. info 2013. október 05. 13:30
  „1. papagaly 2013.10.05. 10:30 -jól emlékszel
  "Lakói a 20. század elején megváltják a püspöktől az addig bérelt földjeiket. Dessewffy Sándor csanádi püspök a falu nagy jótevője volt: hozzájárult a templom és az iskola építéséhez, támogatta a falu lakosságát, akik hálából, az ő tiszteletére 1908-ban Püspöklelére változtatták a község nevét. Emlékét őrzi a templom előtt felállított kőkereszt is, amelyen Dessewffy arcképe is látható.
  A két világháború sok helybeli életét követelte. 1944. október 8-án orosz csapatok vonultak be a községbe. 1950-ben a tanács megalakulása után a falu nevét Maroslelére változtatták."”
 • 1. papagaly 2013. október 05. 10:30
  „Ha jól emlékszem, a régi neve Püspöklele volt, csak a "felszabadulás" után változtatták meg. Igaz, 3/4 száz éves vagyok.
  Szerintem megérdemelné a jól gazdálkodó püspök, hogy újra Püspöklele legyen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetséges diák: a Szárazérben táncol és barátkozik Antal

E heti Tehetséges diák rovatunkban ezúttal Gilinger Antalt, a Juhász Gyula Református Szakközépiskola és Gimnázium végzősét mutatjuk be. Tovább olvasom