Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Az új Republic is sikeres Makón

Makó - Meggyőzte a Cipő halála után a Makón most először fellépő rajongókat a Republic: városnapi koncertjüket több ezren tombolták végig, ráadások nélkül le sem engedték őket a színpadról.
– Amikor Cipő meghalt, vegyes érzelmekkel fogadtam, hogy a fiúk folytatják. Eldöntöttem, többet nem megyek a zenekar koncertjére, de a kíváncsiság mégis kihozott – mondta a Republic együttes makói, városnapi koncertje előtt lapunknak Nagy Máté. A fiatalember barátaival, nyakában Republic-sállal érkezett, s mint mondta, korábban az együttes nagyon sok koncertjén ott volt. Makón utoljára 9 éve volt Republic koncert; az együttes korábban kifejezetten népszerű volt a városban, s most is zsúfolásig megtelt a főtéri nagyszínpad előtti terület.

Makón koncertezett az új Republic. Fotó: Szabó Imre (képgaléria)

És így is maradt: a közönség jó szívvel fogadta a most már énekes-frontemberként is basszusgitározó Boros Csabát, a közel két órás, rengeteg slágert felvonultató koncert fantasztikus hangulatban telt el – nem csoda, hogy ráadások nélkül nem is engedték le a fiúkat a színpadról. Boros Csaba még a koncert előtt azt mondta nekünk, Cipő elvesztése után nagyon sokan fordultak feléjük szeretettel, és a megváltozott helyzetben már csak ezért is nagyon fontos nekik minden koncert.

Makón koncertezett az új Republic. Fotó: Szabó Imre (képgaléria)

A makói fellépés alapján úgy tűnt, az egy év híján negyed százados zenekarnak még akár ugyanilyen hosszú jövője is lehet. Két új nótát is hoztak – Rajzoljunk álmokat, Vigyük tovább –, s a közönség mindkettőt lelkesen fogadta. A koncert előtt még kétkedő Nagy Máté is azt mondta nekünk két szám között, a zenekar ebben a formában pozitív meglepetés a számára. De ha nem mondta volna, akkor is láttuk volna, a az estét ugyanis végigénekelte, a piros Republic-sálat a feje fölött tartva.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drága lehet az olcsó rákötés

Kellemetlen helyzetbe kerülhet, aki számla nélkül dolgozó, ismeretlen vállalkozóval köti rá ingatlanát az új szennyvízhálózatra Makón és környékén. Tovább olvasom