Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Baleset a határátkelőn - egy 8 éves kisfiú súlyosan megsérült

Kiszombor - Egy nyolc éves kisfiú súlyosan megsérült abban a közlekedési balesetben, ami szombatra virradó éjszaka történt a kiszombori határátkelőhelyen. Fotók!
Egy román állampolgár férfi osztrák rendszámú autójával a 43-as főút irányából érkezett a kiszombori határátkelőhelyre. Amikor az átkelő előtti Y kanyarhoz ért, vélhetően jelentős sebességtúllépés miatt a kilépő oldal helyett a belépő oldal felé vette az irányt. Ott felkapott az útpadkára, majd nekicsapódott egy parkoló autónak, ami az ütközés következtében megpördült. Ez utóbbi elsodort egy nyolc éves olasz állampolgár kisfiút, illetve az édesapját. Az Audi azonban még itt sem állt meg, hanem néhány méterrel feljebb két másik parkoló autónak ütközött, ezek állították meg végül.

A mentők a kisfiút súlyos sérülésekkel vitték a szegedi Traumatológiai Klinikára, míg édesapja könnyebb sérülésekkel a makói kórházba került.

Fotó: Rendőrség
Fotó: Rendőrség

Az elsődleges adatok szerint a román sofőr nem fogyasztott alkoholt.

Fotó: Rendőrség
Fotó: Rendőrség

A Makói Rendőrkapitányság a balesetet okozó férfi ellen büntetőeljárást indított - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Fotó: Rendőrség
Fotó: Rendőrség

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. maug 2010. augusztus 23. 19:28
  „Nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá... A sofőrnek nem mentség a fáradtság, ha fáradt pihenjen és figyeljen. Lehetne jobban is kivilágítva az átkelőhely, viszont ez nem mentség! Ami a román sofőrt illeti tömegével közlekednek társai a 43. sz. főúton. Sajnos!!!!! Aki Makó-Szeged közt igázik biztos egyet ért velem. Néhányszor csak az őrangyalomon múlott az életem, más rohadék viselkedése miatt... Milyen jó, amikor leszorítanak, vagy a kanyarban két kamionnal találod szemben magad- csak hogy példázzak. S még nekik áll feljebb, ha dudálsz rájuk. Ők mind-mind NEM magyar honosságúak! Vagy beláthatatlan kanyarban kmaion/busz előz.. Az autódban valószínű nem te nyersz, ő meg elhajt a helyszínről. Mennyi ilyenre volt példa, hogy az okozó lelép- megjegyzem: külföldi!!! Milyen jó amikor lakott területen belül az összes külföldi autós nagy sebességgel megelőz, ha ezt egy magyar teszi a gatyája is rámegy a bírságra! Ilyen lett Magyarország!?!?!? SZOMORÚ!!!”
 • 49. scott1 2010. augusztus 23. 19:15
  „"És attól kevesebb lesz a kamion? - Ez hogy jön ide?"
  Tisztelt béla13 asszonyom, ahogy leírtam, sajnos pontosan úgy! Látta a kamion által okozott ártándi tragédiát? Így jön ide, 7 halottal!!! És baromira nem örülök annak, hogy ilyen hamar igazolt az élet...”
 • 48. őrgróf 2010. augusztus 23. 17:55
  „scott1: képzeld, ott lakok...innentől kezdve érthető, amiket írok? pl a RO-LA igénybevételéről, az elkerülő autópályáról, hidakról stb? Új kormány jól seper akarom mondani jobban és több autópályát épít, Alig várom!”
 • 47. scott1 2010. augusztus 23. 09:08
  „Őrgróf!
  Menj ki a 43-asra! 10 autóból 8 külföldi, ilyen az arány... Szerintem igenis az úthálózat alkalmatlan erre a forgalomra! 2004-05-ben még számolták a forgalmat, hogy szükség van-e autópályára... miért nem szállítják vasúton a kamionokat a határtól ahogy Ausztriában is?
  Köze nem volt lehajtó sávhoz egyszerűen a leállósávból felfutás nélkül rámtekerte a kormányt...
  Összeállítottam neked az általad is támogatott tudományos magyarázatokat, ezekkel keress meg egy Eu-s képviselőt: az összes romántól el kellene venni a jogosítványt, mert a románok genetikailag alkalmatlanok a közúti vezetésre. Nem kell kiengedni őket egy határok nélküli országból, amíg nem fizetnek. A vezetésükből adódóan az Eu-s tagságukat is vizsgálják felül, amennyiben visszaállítják a határokat, ott a belépéskor tegyenek vizsgát gyakorlatból és elméletből. Egyszerűen nem értenek másból, csak a fizikai erőszakból, ezért az olaszliszkai elítéltek börtönbüntetés helyett közmunkában gyakorolhassák azt a románokon, amiben már bizonyítottak, pár szegedi ötletéből adódóan. Húzzatok bele, csináljátok meg! Sok sikert hozzá!”
 • 46. őrgróf 2010. augusztus 23. 07:49
  „scott: mindig az arányok számítanak! És akkor igen, a románok százalékosan többszörös balesetet okoznak, mint mások. Érted te ezt,csak a bucidat játszod...ja, miért is mentél 120-al? Nem autópálya volt,mert ott van kanyarodó sáv...délmadár: igen, húzódj le, és menj a külső sávban ötvennel. Én is azt teszem, mert ha valaki szabálytalankodni akar, (ilyen módon) nincs jogom megakadályozni. Egyébként tényleg célszerű (minden) hídon gyorsan túljutni...”
 • 45. scott1 2010. augusztus 23. 06:13
  „"ha majd neked megy a külföldi"
  Elém egy idióta magyar kanyarodott ki index és minden egyéb más nélkül, centiken múlt, hogy 120-szal nem csapódtam bele, 40 centiről láttam a döbbent, bamba fejét... a hülyeség nem állampolgárság függő!
  "Nem kellene addig kiengedni őket az országból, amíg nem fizetnek."
  Kijelölt tartózkodási helyet és ország elhagyási tilalmat csak bíróság rendelhet el, egy záróvonal átlépésért szerinted mikor fog bíróságra kerülni :) Kiengedés? Határ se lesz, oda megy ahova akar...
  Kamion? :) A legtöbb baleset szereplői, lassítják a forgalmat, átsodródnak, lesodródnak... de a Maros hidat is leírtam, fuss neki a témának még egyszer...
  Hogy jön ide egy magyar sztereotípia? Úgy, ahogy Te általánosítasz a románokra... A nick nevedből nem gondoltam, hogy nő vagy, elnézést... akkor az apáddal, ahogy a jó Pándy pádréék tették!
  "máshol volt" - valóban, de azért nem egy másik országrészben, mindössze 5 kilométerrel arrébb :)”
 • 44. pardon 2010. augusztus 22. 22:17
  „romániában a policáj a forgalmit remdszámot elveszi ha nincs pénzed oszt majd lösz”
 • 43. délmadár2010 2010. augusztus 22. 20:59
  „Uniós polgárok!! Fújjj! Felháborító ahogy közlekednek. A Bertalan hídon ha a belső sávban megy az ember, szó szerint ledúrják, addig fénykürtözik amíg én marha aki 50-nel megyek le nem húzódóm. Ellepnek már bennünket ezek a ....”
 • 42. béla13 2010. augusztus 22. 20:18
  „Nem kellene addig kiengedni őket az országból, amíg nem fizetnek.
  Kedves Scott11: ha majd neked megy a külföldi akkor sírjon a szád.
  Én nem azt mondtam, hogy a többi külföldivel nincsen gond, csak számottevőbb a románok hanyagsága.
  Jah, de lehet hogy csak addig jár a szád, amíg.
  "És attól kevesebb lesz a kamion?" - Ez hogy jön ide?
  "Ez csak sztereotípia, akkor mivel magyar vagy, rólad meg azt hihetnék Belgiumba, hogy a lányoddal hálsz, a közös gyerekeiteket és a megunt gyerekcsőszök csontjait meg szerte széjjel ássátok el a kertbe..." - Szintén hogy jön ide?
  Jelzem nő vagyok.
  "A legtöbb halálos áldozattal járó baleset a Maros hídon volt, egy német kamion sofőr fáradtságából adódott..." - az lehet, de ez most máshol volt, és ugyan úgy probléma... ennyi”
 • 41. Ajdavrat 2010. augusztus 22. 19:25
  „Én nem bánnám, ha elhúznának a város mellett, mert azon kívül, hogy összesz@rják, mondjuk pont a Szőregi úti MOL kút WC-it, illetve környéküket (kutasok mesélni tudnának), nem sok minden köszönhető nekik. A bírságot pl. be lehetne hajtani adó formájában. Pár éve még volt az ún. BTT, beutazási-és tartózkodási tilalom, ha nem fizetett a delikvens 30 napig, nem engedték be az országba addig, amíg nem rendezte a számlát. Ez ma is működik, nem uniós állampolgárokkal, van is értelme. De a román meg a bulgár kiröhög, eltépi a csekket, azt megy a dolgára. Satisztika van, szabálysértés kipipálva, de hogy volt-e értelme, az már más kérdés. Hitelkártya terminál a rendőr autóban megoldás lenne, ill. a lefoglalás. Ez is működik külföldön, itt nem. Minden ország másképp értelmezi az uniós törvényeket. Mi kicsit liberálisan :) Szerintem.”
 • 40. scott1 2010. augusztus 22. 17:26
  „"...mint a magyar rendőrök"
  Azért mert az általuk kiszabott több milliárd forintot kitevő bírságot nem fizetik be külföldön?
  "Egyszerűen nem értenek másból, csak a fizikai erőszakból."
  Szerintem erre nehezen fogod rábeszélni a rendőri vezetést, ha mégis, akkor viszont jövőre már nem tudod élvezni azt a látványt a Szőregi úton, ahogy a magyar rendőrök a kocsiból kirángatott román sofőröket véresre rugdossák az út mellett, mondjuk a gyermekeik szeme láttára - ahogy Olaszliszkán is történt...
  Kényszerből jönnek csak be Szegedre, mert nincs másik út. De jövőre ha elkészül az autópálya, úgy húznak el a város mellett és mennek tovább, ahogy a befektetők és a munkahelyteremtő beruházások is tették!!!”
 • 39. Ajdavrat 2010. augusztus 22. 14:46
  „Hát én első felindulásból úgy elvertem volna a román rohadékot, hogy legközelebb Ukrajna felé legyen kedve menni. Egyszerűen nem értenek másból, csak a fizikai erőszakból. Én a szőregi úton szoktam velük találkozni, ökölbe szorul az ember agya, miket művelnek. Sajna a rendőröknek nagyon meg van kötve a keze, unió meg schengen meg minden. De ennyire senki se ..... a külföldiek <moderálva....>, mint a magyar rendőrök. Egyébként az külön vicc, hogy rajtam be lehet hajtani a be nem fizetett bírságot, az uniós állampolgáron meg nem. Próbálnék meg ilyet csinálni Spanyolban vagy Franciaországban vagy éppen Romániában. A törvényekkel van a legnagyobb baj. Szerintem.”
 • 38. deszkás 2010. augusztus 22. 09:41
  „Szerintem a magyar autósokat kényelemből is DISZKRIMINÁLJÁK! Igen volta az OGY képviselőmnél és nem sok jóval biztatott!!A kártyával történő büntetésnél van olyan hülye aki odaadja?? Fixen telepitett 2előre 1hátra videofelvevőt épitettem be ami tőlem függetlenül az utolsó 72órát rögziti.Ha megdögölnék egy iolyan "leszoritásditól" akkor maradjon meg ki is lehetett.Trafizásról:mióta mobil van ki lehet nyugodt? Csak a külföldi.Minket a Kádár rendszerben is megbüntettek külföldön meg Viktorunkat is Romániában AKKOR MIRŐL VAU?”
 • 37. scott1 2010. augusztus 22. 09:40
  „"Az össze romántól el kellene venni a jogosítványt"
  Vagy lezárni hermetikusan a határokat és mellé olajembargót elrendelni nem :) a biztonság kedvéért lebombázni a hídjaikat és elaknásítani az útjaikat, aki rámerészkedik az meg az életével fizetne :)))
  "Én szívem szerint újra levizsgáztatnám a románokat ha lehetne rá lehetőség, és lehet, hogy akkor jóval kevesebb baromnak lenne jogosítványa."
  És jövőre ki ellenőrizné őket? És attól kevesebb lesz a kamion? Attól szélesebb lesz a 43-as? Kevesebb idő alatt érnek ide Madridból? Attól figyelmesebbek lesznek helyben a biciklisek? Ez csak sztereotípia, akkor mivel magyar vagy, rólad meg azt hihetnék Belgiumba, hogy a lányoddal hálsz, a közös gyerekeiteket és a megunt gyerekcsőszök csontjait meg szerte széjjel ássátok el a kertbe... A legtöbb halálos áldozattal járó baleset a Maros hídon volt, egy német kamion sofőr fáradtságából adódott... vizsgáztatnád Németországot is? A részeg motoros Makón 3 embernek okozott sérülést a héten, lehet, hogy vannak távoli román ősei és azért :)))”
 • 36. béla13 2010. augusztus 21. 23:39
  „Az össze romántól el kellene venni a jogosítványt, mert nem csak itt magyarban vezetnek úgy, hanem otthon romániában is. Egyszerűen felháborítóak.
  Sáv váltáskor nem jeleznek, csak egyszerűen kivágódnak, és már kész is a baleset.
  Én szívem szerint újra levizsgáztatnám a románokat ha lehetne rá lehetőség, és lehet, hogy akkor jóval kevesebb baromnak lenne jogosítványa. És akkor talán nem lenne ennyi baleset.
  Nagyon tenni kellene már valamit, mert ez így már nem mehet...”
 • 35. klj_54 2010. augusztus 21. 21:16
  „1, A KRESZ egyértelműen rendelkezik, azaz fáradtan nem vezetünk!
  2, A szakképzett román közúti terroristák ellen van már eszköze a rendőrségnek, méltóztassonak alkalmazni!
  3, a kamionsofőröket miért kellene a magyarokénál jobban <moderálva>? Sehol a világon olyan aljasul nem bánnak el a sofőrökkel, mint saját hazámban!”
 • 34. Cipó99 2010. augusztus 21. 18:20
  „29. hozzászólás maug 2010.08.21. 15:43

  Tökéletesen igazad van!!!”
 • 33. scott1 2010. augusztus 21. 17:03
  „"Az csinálnak amit akarnak!"
  Szerinted ez fut át az agyukon, és eldöntik: - Mivel Magyarországon vagyok és bármit csinálhatok, ezért most jól elalszok a volánnál ezzel megölöm magam, az egyik gyerekem, a másikból meg nyomorékot csinálok...???
  Pár hete Pesten a rendőrt halálra gázoló nem volt román és azt csinált amit akart! Ezeket az utakat, nem erre a tranzit forgalomra tervezték!
  T. Ungarn! Hazamegy és csináltat egy újat. Jövőre a románok már a határon se lesznek ellenőrizve, úgy megy majd Pestre, mint Nagyváradra... remélhetőleg már az autópályán, a lakott területeket elkerülve.”
 • 32. Ungarn 2010. augusztus 21. 16:42
  „Ez egy igazi vadbarom!Ezekkel van teli az út,ezek miatt fél az ember hosszútávra elindulni!Örökre elvenném a jogsiját,ez a minimum!”
 • 31. Tony_Soprano 2010. augusztus 21. 16:38
  „Tisztelt!T2
  Csak elviekben működik, gyakorlatban nem, én ismerek olyan személyt ki Temesváron a rendőrség mellett lakik, és azt írta a Román hatóság a Magyarnak, hogy nem is létezik ilyen személy!!!!:):):):) Tehát szart nem ér ez a jogszabály !”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebukott a jogsival

Kiszombor - Mivel képtelen volt sikeres vezetői vizsgát tenni, hazájában vásárolt egy hamis… Tovább olvasom