Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Betörőket fogtak a polgárőrök

Ambrózfalva - Két betörőt értek tetten egy lakatlan házban az ambrózfalvi polgárőrök. A helybeli tettesek leszerelték a villanybojlert, de elvinni már nem tudták. A szemeteskuka buktatta le őket.
Mindent Makóról
A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

– Ez egy lakatlan ház a Bethlen Gábor utcában, kintről jól be lehet látni, és amikor arra mentünk aznap, feltűnt, hogy nem látom a szokott helyén a kukát – idézte fel lapunknak a hétfő éjjel történteket Csirik István, a helyi polgárőrszervezet elnöke. Társával, Zsóri Jánossal azon tűnődtek, valaki elvihette a szemetesedényt. Beléptek az udvarra, és akkor már arra is fölfigyeltek, hogy az épület bejárati ajtaja félig nyitva áll, és az üvegje is megsérült. Bevilágítottak. Látták, hogy egy villanybojler hever a bejárat közelében. Az egyik betörő az ajtó mögött állt közvetlenül, a másik pedig benn, a fürdőszobában bújt el.

– Szóltunk a rendőröknek, rövid idő alatt odaértek, és elfogták a tetteseket – mondta Csirik István.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és Magyari Béla megyei polgárőrségi sajtóreferens közleménye szerint a házból előállították a 28 éves N. Balázst és a 30 éves L. Róbertet, akik a nyomozóknak elismerték tettüket. Lopás kísérlete miatt indult ellenük eljárás. Helybeliek, féltestvérek.

Az Ambrózfalvi Polgárőr Egyesület 2008 januárjában alakult meg, 18 fővel működik, tagjai hetente 3-4 alkalommal járőröznek, hétköznapokon is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hold utca is lehet egyirányú

Ha lesz, aki kéri, a városházán megvizsgálják, egyirányúvá lehet-e tenni a makói Hold utcát délután 3 és 5 óra között. Tovább olvasom