Délmagyar logó

2018. 11. 21. szerda - Olivér 3°C | 8°C Még több cikk.

Buzás összefogásra biztatott

A területfejlesztést és a gazdaságfejlesztést szeretné összehangolni a makói térség új parlamenti képviselője, Buzás Péter.
A területfejlesztést és a gazdaságfejlesztést szeretné összehangolni a makói térség új parlamenti képviselője, Buzás Péter. A Magyar Szocialista Párt jelöltjeként megválasztott honatya megbízólevelének tegnapi átvételekor elmondta: a város polgármestereként, illetve a térségi társulás elnökeként tisztában van azzal, hogy melyek a megoldásra váró problémák a városban és a környező falvakban, és az emberekkel, polgármester kollégáival együtt összefogva ezek megoldásáért fog dolgozni. A várható fejlesztések között megemlítette az M43-as gyorsforgalmi út megépítését, a városi fürdő, a könyvtár és a kórház rekonstrukcióját, számos községbeli középület felújítását.

Mint fogalmazott, ezek mellett azonban szeretnének odafigyelni a helyi vállalkozók megerősítésére is, mert hiába szépül a térség, ha az emberek zsebe üres. Ebben is összefogásra lesz szükség, másként a kínálkozó pályázati lehetőségeket a cégek nem fogják tudni kihasználni. A gazdaságfejlesztés két fő iránya az idegenforgalom és a mezőgazdaság lesz – utóbbit egy vagy legfeljebb két jól szervezett termelői közösség alapításával képzeli el az új makói képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most veszélyes hulladékra vadásznak

Évente nyolc-tíz tonnányi szemét gyűlik össze a Maros Menti Vadásztársaság 17 ezer hektárnyi… Tovább olvasom