Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

DK: Mondjon le Mágori Józsefné!

Makó - Aláírásgyűjtésbe kezdtek a Demokratikus Koalíció nevű párt makói aktivistái. Azt szeretnék, hogy Mágori Józsefné mondjon le.
Erkölcsi alkalmatlansága miatt szólítják fel lemondásra Mágori Józsefné országgyűlési képviselőt a Demokratikus Koalíció nevű párt makói aktivistái. Követelésüket nyílt levélben fogalmazták meg, másfél hete pedig aláírásgyűjtésbe kezdtek. Eddig több mint kétszáz pártolójuk akadt.

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a Demokratikus Koalíció nevű párt makói aktivistái.
Aláírásgyűjtésbe kezdtek a Demokratikus Koalíció nevű párt makói aktivistái.

Szerdán délelőtt a makói piac előtt kérték az embereket, szignózzák az aláírásgyűjtő ívüket. Eddig ez az első ilyen akciójuk. A pártnak tavaly év eleje óta vannak aktivistái Makón. Szervezetük nincs a városban, ezért azt néhány héten belül szeretnék megalapítani.

Mondjon le Mágori Józsefné!- ezt kérik a Demokratikus Koalíció makói aktivistái.
Videó: Makói VTV. 

Az aláírásokat - egyelőre a közterület foglalási engedélyük érvényességi idejéig - július elsejéig gyűjtik. Piacos napokon: szerdán, pénteken és vasárnap a helyi piac bejárata előtt.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. nagyon 2012. június 27. 08:35
  „Pártfüggetlenül teljes mértékben egyetértek! Teljesen alkalmatlan, logikátlan, etikátlan, és még sorolhatnám...”
 • 51. WSS 2012. június 26. 07:48
  „Levethetnék már ezt a cikket, mert uncsi, hogy már lassan egy hete itt van.”
 • 50. Power 2012. június 23. 20:37
  „48. Francois 2012.06.22. 20:40
  Az hogy mások is csalnak, egyáltalán nem jogosít fel arra, hogy ugyanazt megengedjem magamnak.
  Sajnos erről "képviselőink" is megfeledkeznek.
  Az ilyen "képviselőket" a nálunk fejlettebb demokráciákban már régen elzavarták volna.”
 • 49. Tábornok1 2012. június 23. 20:28
  „Tisztelt Qllancs!

  A hozzászólás nagy részével teljesen egyetértek, kivéve egy apróságot, hogy mi makóiak választottuk meg Mágorinét.
  Én és rajtam kívül nagyon sok makói ember nem rá szavazott, de sajnos túlerőben voltak azok, akik úgy ítélik meg a polgárokat, hogy ha nem FIDESZ párti, és nem FRADI drukker, az nem is ember. Ezek a bizonytalan embereket is befolyásolták.
  Sajnos ide jutottunk.
  Ezért kérem arra, hogy ne a makói embereket tegyük felelőssé, a szavazás miatt, csak azokat akik a lehető legrosszabbra szavaztak. (Szerintem, már sokan megbánták, de soha nem fogják beismerni, hogy tévedtek.)”
 • 48. Francois 2012. június 22. 20:40
  „Demokratikus Koalíció ?! Mi ez a gittegylet! Szegeden olyanok vannak benne akik ellen több sikkasztás csalás van a rendőrségen! Igazi Gyurcsány utód!”
 • 47. Qllancs 2012. június 22. 09:59
  „Kedves Makóiak !
  Ti választottátok meg ezt a némbert ! Sokan ismerték, tudták NEM alkalmas erre a posztra ! TI akartátok !!!
  Hagymamama minden megszólalása tragédia ! Ennyire primitív embert nem ismerek másikat !
  Nem fog lemondani önként, még a 2 évet kifogja tölteni .Ha aláírást gyűjtenek --ne párt --magán-civil szervezet tegye. Minden párt eljátszotta már a hitelét !!
  Szégyen--gyalázat , hogy idejutatták kis országunkat. Az elmúlt 22 év --jó kis rendszerváltás volt. a hatalmon lévők --millárdosak lettek, a szegények --még szegényebbek !”
 • 46. dareky 2012. június 22. 08:30
  „45. dimari
  Valóban nagyszerű dolog volt a pedagógus fizetésemelés, csakhogy az olyan bérkiáramlás, aminek nincs fedezete, vagy hitel a fedezete, hibás dolog. Persze, valamennyi pedagógus boldog volt, hogy a jövedelmi viszonyai javultak egy kicsit. De azzal meg tisztában kell lenni hogy a rossz gazdasági szemlélet, mondanám a liberális gazdaságpolitika eredménye az a helyzet amelyben vagyunk. Azt tanították közgazdászok húsz évvel ezelőtt, hogy hitelt felvenni nagyon jó dolog, megéri, hitelre kell vásárolni. Arra ösztönöztek a jogszabályok, amelyeket politikusaink fogadtak el, hogy jobban megéri segélyekből élni, mint munkából. Arra ösztönöztek a szabályok, hogy kis falvakban, ahol semmi megélhetési lehetőség nincs, az emberek füves legyen az udvaruk, vagy még azzal se, ahelyett, hogy megtermelnének konyhakerti növényeket, tartanának néhány csirkét, hogy legalább friss élelmiszer kerüljön az asztalra. Igen az elmúlt évek alatt kiszolgáltatottakká váltunk, mert számos közszolgáltató cég külföldi kézbe került. Tudomásul kell venni, hogy Magyarországon a termőföld a legnagyobb kincs, mert az élelmiszer termelés egyre fontosabb a világban. Tudomásul kell venni, hogy a víz a másik fontos kincsünk, és nem szabad kiengedni a kezünkből. Tudomásul kell venni, hogy a hitelekre alapozott gazdaságpolitika nem működik. Csak a munkára alapozott.”
 • 45. dimari 2012. június 21. 23:57
  „Soha de soha nem fogom megérteni azt az "egyszerű" gondolkodást, aki szerint az a legnagyobb csaló, aki beismeri bűnét (nem mellesleg: önként), de aki sorozatban átver mindenkit, és ezt pávatáncnak hívja, a rettenetes károkat okozó pénzügyminisztert meg a jobb kezének, még a végén megdicsőül.
  Ne felejtsük el, Gyurcsány idején as oktatás- és regészségügyi dolgozók viszonylag jelentős (de megérdemelt)béremelése, az ellenzék által minden reform leszavazása, az "öreg" MSZP-sek kádári gondolkodása, a 2008-as válság-mind akadályozta Gyurcsány törekvéseit, amelyek szolidárisabbak voltak az átlagemberhez, mint Orbán és csapatáé valaha is lesznek...”
 • 44. ametiszt51 2012. június 21. 22:51
  „Teljes mértékben egyetértek dareky-vel.
  nagyzsuzsa, neked eszedbe se jutott, hogy az a bizonyos fotó szünetben készült, amikor mindenki azt csinál amit akar, ha úgy esik jól neki, leborul a padra pihenni vagy esetleg újságot olvas. Valami szemfüles fotós ezt lekapta, és ezt köröztetik a neten illetve a sajtóban.”
 • 43. dareky 2012. június 21. 20:13
  „41. nagyzsuzsa
  Tessék már egy kicsit kitekintetni Görögországra. Ott véget ért a "piramisjáték". Nem tudják finanszírozni a hatalmas államadósságot. Tehát az Unio meg az IMF lenyomja a görögök torkán az adóemeléseket, a fizetés és nyugdíjcsökkentéséket, mindenféle megszorításokat. Itthon meg egy kicsit más a helyzet. A bankokat, a hírközlési cégeket, a multikat próbálja megadóztatni a kormány, és ezek miatt indult a kötelezettségszegési eljárás több ponton is az országunk ellen. Nem tartják megfelelőek a caffetéria rendszerünket -ja, persze, mert az ebből származó nyereség, haszon idehaza marad. Szörnyű - az Uniónak, nekünk meg jó.Akii azt képzelte, hogy 2010-től kolbászból lesz a kerítés, az nagyon nagyot tévedett, de ezt nem ígérte senki, csak küzdelmet, hogy nekünk ne kelljen akkorát szívni mint a görögöknek. Igen, fel kell emlegetni a szocialisták két ciklusát, mert akkor sikerült akkora adósságot felhalmozni az államnak és a kisembereknek,hogy most attól szenvedünk. És igenis kell más utat keresni, mint a görögök útja. Mert az az út csak az IMF-nek jó. Ezt próbálja most a kormány, és ez nem kis feladat.”
 • 42. scott1 2012. június 21. 18:49
  „Ez nem több mint egy politikai PR fogás, ezek az akciók teljesen mindennaposak a DK életében. Ennyi!
  Aki ezt komolyan veszi vagy emiatt bárki torkának esik annál már bajok vannak...”
 • 41. nagyzsuzsa 2012. június 21. 18:30
  „36. nagyi8 2012.06.21. 15:20
  Úgy látom a narancssárga köd mögül nem látsz ki. Amikor a királyod azt mondta, hogy senkit nem hagyunk az út szélén, és a valóságba a fél országot a nyomorba döntötték akkor ő nem hazudott ugye? Ha már ilyen helyzetbe van az ország akkor miért csak a kis embereken kell spórolni. Érdekes a képviselőkön nem spórolnak. Mágoriné is egy szégyen de ő megteheti, hogy jó pénzért alszik. Ügye nemcsak az előző rendszerben lévő politikusokról derült ki, hogy lopnak csalnak hazudnak. A fideszesek közt is volt már pár eset, ugye erre is emlékszel? De ezek szerint te ahhoz a ...nyaló körhöz tartozol akinek jobb lett. Az előzők se voltak angyalok de ezek a legaljasabb kizsákmányolók.”
 • 40. imre57 2012. június 21. 18:06
  „37.alfa 258.Jó reggelt neked is szerinted a 8 év alatt eltékozolt pénzt 2év alatt vissza lehet varázsolni? Tudom nem szeretitek a 8 évezést meg az Öszödi beszédet is szeretnétek elfelejteni de nekünk ez nem fog menni és teszünk is róla,hogy a piros szemű barátaidnak is minden nap az orruk alá legyen dörgölve.Nem szeretitek a vállalkozókat sem de én büszke vagyok rá,hogy 29 éve munkát adok közel 40 családnak,szerintem ezt kellene követni nem a hűvös szobából fröcsögni.”
 • 39. nagyen 2012. június 21. 17:33
  „Emberek miről szól a híradás?
  Ismét egy hatalmon lévő párt képviselője vett fel olyan pénzt melyet mi termeltünk meg, mi adónk ,stb alapból ( költségvetés ) , melyre semmilyen joga nem volt, de mégis megtehette. bemondásos alapon , mindenféle feelügyelet, számla nélkül ezt megteehette. Szerencsére még nem vesztek ki az oknyomozó riporterek, akik eezen jogi estet feltárták. Sajnos nem ez volt az elsső ,de véleményem szerint valószínűleg nem az nutolsó (megyei vezetők kiutaztatása sleppel együtt állampénzen, az országgyűlés elnökének kiutazása vezető parlamenti emberekkel Romániába, stb ), Ezeket mind mi fizetjük meg.
  Érthetetlen a sok GYF hozzáláls egy egyértelműen sikkasztási ügyből eredően. Ezen hozzászószók, vagy elvakultak, vagy bérelt hozzászólók.
  Jogilag egyértemű ügyről van szó. Sikkasztás. Ennek kellene, hogy jogi következményei legyenek.
  Régi mondás : az aki milliókat lop nem bünhődik, az aki kenyeret lop éveket kap ezen cselekedetéért”
 • 38. WSS 2012. június 21. 16:12
  „Bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű. Ennek az mszmp-mszp utódnak nincs jogalapja ilyet mondani még ha igaza is van.”
 • 37. alfa258 2012. június 21. 15:25
  „"Annak az időszaknak isszuk most a levét " imre57! Jó reggelt, már narancsos haverjaid vannak hatalmon, vagy neked jól jött a 16% adókulcs??”
 • 36. nagyi8 2012. június 21. 15:20
  „Zavart világ, zavart ,,34. Pierre_Quatre 2012.06.21. 14:51"
  ,,Egy párt aktivistája továbbra sem felelős a párt vezetőjének, vagy bármely más tagjának mondataiért/cselekedeteiért/izlésvilágáért."

  Dehogynem!
  Ha a polgár tolvajokra, hazugokra szavaz, akkor felelős azért is,
  ha azok, azaz a ,,Magukfajták" kilopják az országot, azaz a ,,Magunkfajtákat".
  *****

  S még valami:
  Ha a polgárnak választania kell két oldal közül,
  ahol az egyik oldal milliárdokat lop a közösből,
  a másik ,,csak" milliókat"
  akkor csak egy okos döntése van a szerencsétlen meglopott polgárnak:
  a másodikra szavazni.
  ******

  Mert engem is sokan megloptak az életemben, nem csak politikusok.
  A meglopásom nagyságát próbáltam lehetőleg minimalizálni,
  amennyire erőmből, eszemből és a szerencsémből lehetett.

  Mert ugye: lopni és hazudni jó, clever és nem kell dolgozni!
  Mondják a senkiháziak!
  Fleto: ,,Az utolsó 1.5-2 évet végig hazudtuk..."
  Brávo! Példakép! Hajrá! Miniszterelnök!!?? Csak így tovább!
  .”
 • 35. nagyi8 2012. június 21. 15:01
  „Tisztelt "33. imre57 2012.06.21. 14:17"

  Igen!
  Nagy a különbség, hogy valami K I D E R Ü L T"
  vagy
  " ŐSZINTÉN BE LETT ISMERVE".
  Nos a szocik szégyene az "öszödi szégyen"
  nem őszintén lett beismerve,
  hanem valaki kilopta az anyagot.

  Mindesetre ha egyszer ismerjük a kilopó hőst,
  akkor fizetek neki vacsorát, deszertet és innivalót,
  amenyit szeret.
  Egy igazi Magyar Hazafiról lehet szó!!!!!
  Csak nem a Fletó volt az?????? Mert akkor változtatnom kellene a véleményemet róla.....
  .”
 • 34. Pierre_Quatre 2012. június 21. 14:51
  „Van ám baj a fejekben rendesen...
  1) Pártból és frakcióból kilépni egyelőre mind a házszabály, mind az alkotmány rendelkezései és passzsuai szerint törvényszerű (semmiképpen sem "illegitim" tehát egy függetlenné vált képviselő).
  2) Hogy mennyire volt illendő/böcsületes/egyenes jellemre valló, hoy a szocik belső ellenzéke félidőben új pártot szervezett magának, erről vitatkozhatunk, de arra viszonylag kevés ésszel is rá lehet jönni, hogy a huszon-x százaléknyi választópolgár közül, akik az mszp-re ikszeltek 2010-ben jópáran Gyurcsány, Molnár Csaba & co. miatt tették, vagyis voltak olyan húzónevek, hogy önamgukban is képesek voltak szavazókat hozni (hasonlóképpen, az európai parlamenti választáson sem az MDF-re, hanem Bokrosra és programjára voksolt a párt szavazótáborának zöme).
  3) A DK makói AKTIVISTÁI (tehát mégcsak nem is párttagokról, helyi alapszervezeti tagokról van szó) továbbra sem döntötték romba az országot, nem árusították ki a nemzeti vagyont a külföldi karvalytőkének és nem hazudtak reggel-éjjel-estez öszödi kormányüdülőben sem . A képeket elnézve egyszerű hentesek/géplakatosok/értelmiségiek/nyugdíjasok/gumigyári munkások lehetnek, akiknek pont annyi befolyása volt a kormánypolitikára, mint a hátizászlójával unalmában a főtéren kalimpáló Németh Pálnak. Egy párt aktivistája továbbra sem felelős a párt vezetőjének, vagy bármely más tagjának mondataiért/cselekedeteiért/izlésvilágáért.
  4) Ez a cikk (bármennyire is zavarja ez az alattam kommentelőket) még mindig NEM Gyurcsányról, a DK politikájáról vagy a magyar pártrendszer családokat szétszakító sajátos jellegéről szól. Ez a cikk arról szól, hogy Mágori Józsefné fideszes képviselő jogtalanul, a parlamenti munkáért járó költségtérítésre vonatkozó szabályokat kijátsszva sokszázezer forintot vett föl, amelyet mi, adófizetők (fideszesek, DK-sok, jobbikosok, lmpsek, szocik, pszm-esek és kommunisták egyaránt) állunk neki, hogy ő cserében a Boráros téren ingyen élvezhessen egy panorámás lakást. A cikk erről szól, valamint arról, hogy néhányan kicsiny városunkban úgy gondolták, talán még sincs ez így jól, és mindannyian jobban járnánk ha Mágoriné asszony eltűnne a közéletből.
  5) Az, hogy történetesen milyen polgármesterünk van (nopláne hogy hány kiló - 30-as hozzászóló, az ilyen óvodás szintű személyeskedéseidet te komolyan gondolod, vagy csak trollkodni jársz ide?), sikkasztott-e, mennyit, hol, kinek a javára, hol járt, hol nem, stb - megint csak irreleváns a téma szempontjából. Mágoriné tette sem jobb, sem rosszabb nem lesz, akkor se, ha körülötte mindenki korrupt, és akkor sem, ha Tiszta Kéz-díjas rajta kívül az összes politikus. Buzás / Gyurcsány / Botka / a szocialista frakció (tetszés szerint behelyettesíthető) az ügyben meg sem szólalt.”
 • 33. imre57 2012. június 21. 14:17
  „Miért baj az ha emlegetik Öszödöt? Annak az időszaknak isszuk most a levét és igenis időnként meg kell hallgatni újra az ott elhangzottakat.Sokan vannak akik szeretnék elfelejteni,de legalább úgy beállítani mintha Gyurcsány őszinteségi rohamában tudatta volna ezt a néppel pedig nem bevallotta hanem K I D E R Ü L T.”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen ebéd a rászoruló diákoknak

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is biztosít a makói önkormányzat meleg ételt a legrászorulóbb diákoknak. Ezen a nyáron 249 gyerek fog ingyen ebédhez jutni. Tovább olvasom