Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Drámai pillanatok a Givaudan kupa zárónapján

Az idei Téli kupa nemcsak a futballról szólt: adománygyűjtést szerveztek a hódmezővásárhelyi agydaganatos kislánynak, Gálos Ivettnek. "Meggyógyulunk, mert meg kell gyógyulnunk!" - hangzott a könnyekkel küszködő édesanyától és lányától, amikor átvették a pénzadományt.
Vasárnap véget ért az idei Givaudan kupa. A véghajrában fergeteges meccseken szurkolhatott a közönség, ám a kupa legmeghatározóbb pillanata mégsem a döntő volt. Mint ahogy korábban megírtuk, a sporteseményen „Gyógyító foci" néven szerveztek adománygyűjtést a hódmezővásárhelyi beteg kislánynak. Gálos Ivettnél csupán néhány hónapja diagnosztizáltak agydaganatot. Nehéz anyagi körülmények közt élnek, ami még inkább megnehezíti gyógyulását. 

Ivettnek gyűjtöttek a focisták.
Ivettnek gyűjtöttek a focisták.

A kupa szervezői éppen ezért összefogtak, hogy segítsenek a családon. Urnát helyeztek ki, hogy ki-ki érzése és lehetősége szerint adakozzon. A pénzt vasárnap este adták át jelképesen: 40285 Forint gyűlt össze. Nemcsak a szurkolók, hanem a focisták is összefogtak: tartósélelmiszer-csomaggal támogatták őket. Az eseményen ott volt Ivett és családja, megjelenésüket csend és meghatottság fogadta, sokak könnyezték meg a pillanatot.

Ivett - aki jókedvű és mosolygós volt - már nagyon készült a találkozóra, aláírásokat kért a focistáktól és közös fotókat készített velük. Édesanyja, Forrai Hajnalka elmondta, az orvosok szerint csökkent a daganat mérete, de bővebb tájékoztatást majd áprilisi MR vizsgálat után kapnak. 

Az édesanya sokszor megköszönte a makóiak önzetlenségét.  Mint mondta, eddig még csak néhány kisebb gyűjtést szerveztek lánya érdekében, de ilyen nagyméretűt még nem. Az összegyűjt pénzt gyógygombákra fogják költeni, amely nagyban segítené Ivett gyógyulását. A pénz átvételekor Ivett is és az anyuka is könnyes szemmel ígérték meg: "Meggyógyulunk, mert meg kell gyógyulnunk!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piac épül Maroslelén

A megszokott elárusítóhelyen, az idősnapközivel szemben lévő Hősök terén megkezdődött az új őstermelői piac építése. Tovább olvasom