Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Elég a pletykából! - üzeni az új makói kisfilm!

Makó - Újabb népszerű filmes produkciót készített a makói Bakacsi Márk. A fiatal videós ezúttal azt mutatta be kisfilmjében, mennyire megalázó lehet, ha valakiről pletykálnak.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Bakacsi Márk makói fiatal videós újabb kisfilmet készített. Írtunk már róla akkor, amikor a városról szóló klipje jelent meg és beszámoltunk arról is, amikor iskolájáról forgatott. A múlt héten egy olyan videót készített, ami szintén kötődik a kereskedelmi szakképző iskolához, bár most csak a szereplők és helyszín vonatkozásában. A Pletyka című kisfilmet egy nap alatt rögzítették.

A főszereplők makóiak, mellékszereplőkről nem tudok nyilatkozni, de egy biztos: mindenki keris diák. Hatalmas inspirációt ad számomra, ha jól lehet dolgozni a szereplőkkel és könnyen koordinálhatóak. A filmben feltűnik egy lakókocsi, ez Tóth Adelinnek köszönhető. A forgatás zavartalan lebonyolítását ő is nagymértékben elősegítette. Makói Videó és Művészeti Műhelyes barátom, Miklai Péter volt a másik operatőr a nyitó jelenetekben, aki nagyon tehetséges fotós.- mesélte Márk.A film az iskola Szegénység Elleni Világnapjára készült, ehhez köthetően évente feldolgoznak mozgóképen valamilyen témát, ami a kirekesztettséghez, vagy a nehéz sorsúak életéhez köthető. Márk filmje -amit levetítenek a suliban- azt a folyamatot mutatja be, hogyan születhet meg a pletyka és, hogy milyen rosszul eshet valakinek, ha kibeszélik.

Nem szeretem a filmjeimben a párbeszédet, jobb ha egy instrumentális zene vezeti a dramaturgiát. Ezáltal olyan érzéseket, gondolatokat tudok kiváltani a nézőkből, ami egyedi és mindenkiből másként fakad. Ennek okán is megoszlanak a vélemények a munkáimról. A nyáron a Zoom to Europe and Asia Filmfesztivál keretein belül megismerhettem több kultúrát, lenyűgöző hogy mennyire tükrözi a sokféleséget a filmek mondanivalója, adott témák megközelítése. Ezen a fesztiválon szobatársammal Tóth Marcellel ismerkedtem meg, vele készítettünk egy hasonlóan instrumentális alapú művet Believe in Anything /Bármiben hinni/ címmel.- mondta Márk a videó keletkezéséről.

Márk imád filmezni. Legutóbb egy szegedi születésű hip-hop tánciskolának készített bemutatkozó filmet. Nemrég Erdélyben járt a műhelytagokkal, ott egy helyi zenekarnak készítettek videoklipet, de több filmet is forgattak, amelyek közül hármat, a műhelyvezető Czibolya Kálmán elküldött a görög Camera Zizzano filmfesztiválra.

Olvasóink írták

  • 1. eva45 2013. október 19. 13:05
    „Jó film , gratulálok és beszéd nélkül is érthető!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csanádalbertin tudják, mi a ˝multikulti˝

Székely rovásírásos helységnévtáblát állított az önkormányzat Csanádalbertin, míg az intézményeken szlovák nyelvű feliratok vannak. Tovább olvasom