Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Elhalasztották a posta felújítását

Makó - Bizonytalan időre felfüggeszti a Magyar Posta Zrt. a makói nagyposta régen várt felújításának tervezését, a kivitelezés indítását. Az ok: a beruházás nincs összhangban a posta „aktuális gazdasági lehetőségeivel".
Korábban szó volt róla, hogy 2010-re fejezik be, legutóbb azt ígérték, 2011-re, de a tavalyi évben el sem kezdődött a makói postapalota felújítása. Mi több, a beruházás indulásának időpontja immár teljesen bizonytalanná vált, pedig a Maros-parti városban élők régóta várják. A neobarokk stílusú, elegáns épület egyébként 1928-ban épült, és névadója a város sétálóutcájának, ahol egy másik építészeti műremek, a Hagymaház is található. Azt, hogy nagyon időszerű volna már a korszerűsítése, többször megírtuk. A probléma a képviselő-testület ülésén is szóba került, ahol elhangzott: néha fél órát is várni kell a kiszolgálásra.
A több mint 24 ezer makói lakosra itt összesen 8 felvételi ablak jut – ezt az illetékesek azzal magyarázták, hogy az 1-es hivatal épületének rossz a megosztása, nagyon szűk a felvételi terem. Az ügyfelek reményei szerint a beruházás ezt a problémát is megoldotta volna.

Bizonytalan időre felfüggeszti a Magyar Posta Zrt. a makói nagyposta felújításának tervezését. A szerző felvétele
Bizonytalan időre felfüggeszti a Magyar Posta Zrt. a makói nagyposta felújításának tervezését.
A szerző felvétele

Az épületegyüttes tervezett felújításáról tavaly tavasszal írtunk legutóbb. A Posta akkori szóvivője, Tomecskó Tamás abban az időben azt nyilatkozta, folyik a felújítás előkészítése, készülnek a tervek és hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást a kivitelezésre, a munka pedig várhatóan 2010 harmadik negyedévben kezdődik és 2011-re fejeződik be. Miután azonban ennek még mindig nincs nyoma, ismét érdeklődtünk. Az állami vállalat jelenlegi szóvivője, Hüse Marianna elektronikus levelünkre azt válaszolta: Magyar Posta Zrt. menedzsmentje a múlt év őszén megvizsgálta a megvalósult, folyamatban lévő és tervezett beruházásokat, és ezek ismeretében sajnálattal megállapította, hogy bizonyos tervezett beruházásokkal kapcsolatos előzetes döntések nincsenek összhangban a Magyar Posta aktuális gazdasági lehetőségeivel. Ennek értelmében a makói posta rekonstrukciós munkálatainak tervezését és elindítását bizonytalan időre felfüggesztette.

Olvasóink írták

 • 16. jani1952 2011. március 04. 18:28
  „Talán, ha nem csak 2 órás részmunkaidősöket foglalkoztatnának, amiből fél óra a kinyitás meg a bezárás, több idő maradna a tényleges munkára. A sok léhűtőt az irodából szerintem is ki lehetne ültetni az ablakhoz. Egy rátermettebb vezető, rugalmasabb, szervező-képesebb, aki nem csak a saját zsebének tömésével törődne, hanem odafigyelne az emberekre (legyen az ügyfél vagy dolgozó), megoldhatná a problémát. Én a múltkor 11:45-kor szerettem volna bejutni az irodára (a panaszkönyvért), azt mondták: ebédszünet van, jöjjek vissza később. 13:30-kor visszamentem, azt mondta egy másik (gondolom a délutános), hogy ebédelni vannak, próbáljam meg később. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!
  UI: Mellesleg semmi sincs kiírva az ebédszünetet illetően.
  UI2: A keresztértékesítésből meg köszönjük szépen, nem kérünk. Elég, ha a csekkeimet befizetem, nem telik BIZTOSÍTÁSRA!!!”
 • 15. Racoon 2011. március 03. 08:45
  „Nem a terem nagyságával van a baj, hanem a főnök úr szervezési képességeivel! Ha nagyobb lesz a terem az azt jelenti, hogy többen tudnak majd sorban állni. A meglévő kapacitást kellene jobban kihasználni, és nem csak 2-3 ablaknál fogadni az ügyfeleket. Mondjuk mikor sokan vannak, az irodákból nyugodtan ki lehetne zavarni pár embert az ablakokhoz. Nem kerülne milliókba!!! Minden állami céggel ez a baj <moderálva> Nézzük meg a multikat, ha három embernél több vár a pénztárnál, nyitnak egy újat! Sok ész nem kell hozzá, ez még a postán is mehetne.”
 • 14. mackósajt 2011. március 02. 20:39
  „Nincs elég ablak azt mondják!
  Én hetente több alkalommal is megfordulok a postán és azt tapasztaltam,hogy lenne elég ablak, csak nem mind van kinyitva. Általában a fele szokott nyitva lenni a legnagyobb tömeg idején is! Szerintem ez csak szervezés kérdése lenne!”
 • 13. Csanádka 2011. március 02. 16:50
  „Sajnos valóban az a helyzet,hogy a lényegi dologról mindig elfelejtkezünk. A felmérések idejére minden ablakot kinyit a posta és látszólag gyorsan halad a sor. Abban a pillanatban,hogy elviszik a mérőt,visszaáll a max 1 vagy 2 ablak kinyitása. Nekünk ez jut már évtiezedek óta,lassú és idegőrlő sorbanállás a 7 vagy 8 ablakból kettőnél türelmetlenkedés és anyázás. :)”
 • 12. Egyolvasó 2011. március 02. 06:25
  „Imreeeeeeeeeeeeeee bácsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hol vagy?????????”
 • 11. dmonlájn 2011. március 01. 21:53
  „nem vakolni kell, hanem belül átalakítani! te Makovecz betyár!”
 • 10. eva45 2011. március 01. 20:03
  „Hova tűntek a postaládák a városból?
  Szinte csak a postán lehet feladni levelet.”
 • 9. pedro7 2011. március 01. 16:49
  „majd Makovecz bevakolja.”
 • 8. babérka 2011. március 01. 16:48
  „A kispostán valóban gyorsan mennek a dolgok. Ráférne egy bóvítés is. Meg az is probléma hogy csak 2 posta van a városban!”
 • 7. cucusz 2011. március 01. 14:38
  „A kispostán miért halad a sor olyan gyorsan? Ezt sosem értettem. Ott nem vacakolnak egy csekkel egy percig, tizet is feldolgoz a postás hölgy fél perc alatt. Ha a kispostai hagyományos csekk feldolgozás megfelelő, akkor a nagypostán miért kell az időigényes számítógépes? Erre várok választ!”
 • 6. hajosinas 2011. március 01. 12:46
  „Csökkenteni kell a sport állások számát, többek között itt a makói póstán .Talán ha ez megtörténik az is jelentős pénzkeret átcsoportosításának lehetőségét biztosítja majd beruházásokra.Persze az esetleges korábbi gazdasági bűncselekmények ,vizsgálatai alapján bizonyitott pénzkereteket is jó lenne, vagyonelkobzásokkal visszaszerezni az állam részére.Ez utóbbit bizony sok ügyben meg kellene teni az országban azt hiszem, még akkor is ha az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek.Na persze a soronkívüli ügyintézés, ezen ügyek befejezésében is nagy segítség lehetne.”
 • 5. citrom01 2011. március 01. 12:19
  „Bezzeg mikor felmérést végeznek ,érdekes módon minden ablak nyítva van ,és ráadásul haladnak is!”
 • 4. sr 2011. március 01. 11:52
  „A szegedi nagypostára is ráférne egy kis felújítás!”
 • 3. imre321 2011. március 01. 11:33
  „A postán az a baj hiába van 8 ablak 2-3 nál foglalkoznak a kuncsaftal ezért állnak hosszú sorok. A fidesz meg menjen a Búsba.”
 • 2. scott1 2011. március 01. 11:10
  „démonlány!
  Pedig már azt hittük, hogy az elmúlt kormány alatt tapasztalható felelőtlen gazdálkodás eredményeként nincs pénz a Postán, mint ami alapján 2010 márciusában elrendelte a nyomozást a Fővárosi Főügyészség (a postaszékház eladásának ügyében - különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés történt) - ha már posta épületekről beszélünk :). A Magyar Posta Zrt. régi székházának értékesítésével és az új székház bérleti szerződésével a Magyar Posta Zrt.-t és ezáltal a magyar államot több mint 500 millió forint vagyoni hátrány érte. Gondolom a Moszkva, Sukoró... után már el is felejtetted, hogy ez is volt, persze megértem ha már nem tudod fejben tartani sem az összes ingatlan mutyit...”
 • 1. dmonlájn 2011. március 01. 09:55
  „köszönjük viktorka! ezt is elintézted”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más tartozását fizeti?

Csanádpalota - Minden lehetséges fórumon próbálta már bizonyítani, hogy a ráterhelt adóssághoz semmi… Tovább olvasom