Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Építik a buszpályaudvart Makón

Makó - A jövő héten elkezdődik Makón az új buszpályaudvar építése, amely felváltja az 1976-ban épült régit.
Makó ilyen szempontból egyébként – Szegedet leszámítva – évekkel lemaradt Csongrád megye többi városától, hiszen Csongrádon 2003-ban, Szentesen 2005-ben, Hódmezővásárhelyen pedig 2006-ban adták át az új pályaudvart.

Ami a makói munkálatokat illeti, mint korábban megírtuk, a város önkormányzata és a Tisza Volán Zrt. közösen pályázott a beruházásra – sikerrel: 288 millió forintos támogatást nyertek. Az eredeti elképzelések szerint tavaly szeptemberben kellett volna átadni az új létesítményt, amelyet a Makovecz Imre nevével fémjelzett Makona iroda tervei alapján, 320,5 millióból építettek volna fel. A csúszás oka az volt, hogy hiába írták ki a pályázatot a munkálatok elvégzésére, nem kaptak megfelelő árajánlatot, ezért át kellett dolgozni a terveket és módosítani a határidőt.

Előkészítik a terepet. Jövő héten gőzerővel zajlik majd az építkezés. A szerző felvétele
Előkészítik a terepet. Jövő héten gőzerővel zajlik majd az építkezés.
A szerző felvétele

Információink szerint a városháza jövő hétfőn köt szerződést a kivitelezővel, és másnap indul a munka, de az előkészületek már megkezdődtek. Eltávolítottak például néhány fát, amely útjában volt az építkezésnek – ezt a környék lakói közül néhányan nehezményezték. Lapunkat Tóth István kereste meg, aki sérelmezte, hogy – saját számításai szerint – 27 eddig árnyat adó fát vágtak ki. Megtudtuk: az új épület majdani helyén állókat valóban kivágták, sokat azonban meghagytak a Csanád vezér téren. Ráadásul ha az épületegyüttes elkészül, újakat is ültetnek majd, parkosítani fogják a területet.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. mj52, 2010. április 28. 12:29
  „Teljesen igazad van kakukkfű, de nem lehet mindent szó nelkül hagyni, hogy valakinek ne legyen érdek nélküli véleménye az röhej,-midenki saját magából indul ki ,erről ennyit. Ellenzékben a Fidesz az őrá szavazókban, mint kiderült tömegekben fölépitett egyfajta csodavárást, aminek nagyon nehéz lesz eleget tenni. Dakota mondás: "Magas lóról nagyot lehet esni".”
 • 39. kakukkfű 2010. április 23. 22:39
  „Gyerekek, érdekel még valakit a busz pályaudvar? Már régen írtam, de ezt már meg kellett kérdeznem, miért nem álltok ki a fő térre, mindenki kap egy hordót, és beszéljetek el egymás mellett, ahogy akartok. Itt is ezt teszitek, de ez a fórum oldal a busz pályaudvarról szól. A helyi választási politika helye nem itt van, nem tudtátok? El kéne olvasni a cikket is, bár Nektek mindegy! Csak mocskolni lehessen, mindegy kiről van szó. Engem például az érdekelt volna, hány busz indulhat naponta, mennyi lesz a fedett, szélvédett terület. Lesz-e Büfé, újságos, stb. Kár, hogy nem erről vitatkozunk!”
 • 38. rudi 2010. április 22. 22:12
  „Egyeseknek itt a fórumon is nyomni kell az Mszp-t mert különben kiesik a csecs a szájukból. Ezért nagyon fájó az a tény, hogy dől a ház, mert ők is buknak, igen, nekik meg kell győzni mindenkit, akit lehet, ragasztani kell a plakátokat és minden egyéb, mert különben ők is buknak. Nem Búzást sajnálják ők annyira, hanem saját magukat,meg a famíliájukat. Ha megy a főnök,megy a slepp is, és vége a zsíros állásoknak, a juttatásoknak és egyebeknek.Ők csak a saját érdeküket nézik, és ennyi. Nekik meg a famíliának van meló. Persze. Az hogy másnak nincs azt megmagyarázzák, mindenki hibás csak ők nem.”
 • 37. rudi 2010. április 22. 22:04
  „Látom ez a sötét város is kezd már megvilágosodni, hajrá emberek. A jelen hatalom sleppje még csontig nyal, mert van féltenivalója, tudják az új hatalomnak nem fognak kelleni, és mehet a bedugdosott leányzó, sógor koma jóbarát, a zsíros állásokból a sunyi p...ba. Nagy a tét.”
 • 36. rudi 2010. április 22. 22:02
  „... te konkrét vagy, csoda hogy még nem törölte ki az egész cikket a komcsi ellenes hozzászólások miatt a délmagyar.”
 • 35. exchange 2010. április 20. 07:03
  „Ott ezek ezt ünneplik ezek télleg hülyék. Amúgy meg 1848/49-nél tartunk töriből így ezt még nem tudtam”
 • 34. dédi8 2010. április 19. 21:24
  „moderálva off”
 • 33. exchange 2010. április 19. 07:35
  „Ja csak ha teljes hatalmat kap azt csinál amit akar és az nem biztos hogy jó....
  másik ""még a fájdalmas Lenin-képet is róla mintázzák, amit a krasznaja plóságyon fognak kifüggeszteni és minden év április 4-én elsírja magát. Mi volt április 4.-én?”
 • 32. demios 2010. április 18. 09:04
  „Rappen: csak annak van félnivalója a 2/3-tól, akinek vaj van a füle mögött. Aki a korrupciós ügyek felszámolását, és a nemzeti kincs elherdálásának megállítását akarja, a FIDESZ-re szavaz!”
 • 31. Rappen 2010. április 17. 22:33
  „"dédi8" Akkor lesz neked jajj, ha meglesz a 2/3, csak még azt te nem tudod. Amikor meg felébredsz, rég késő lesz!”
 • 30. dédi8 2010. április 17. 21:56
  „Ja! te is iézld meg kedves ikszypszilon!
  Remek!
  Két szavazata már biztosan lesz Buzásnak. Ezzel megnyer mindent, még a Soproni ingadozó körzetet is, illetve lehet, hogy a te szavazatod hatására őt választják a Dalai Láma reinkarnációjának. Félnek is az emberek rendesen tőletek. Én sem merek már többet írni, mert megszavazzátok, hogy irgum-burgom és akkor jajj lesz nekem.”
 • 29. dédi8 2010. április 17. 21:52
  „b..meg exchange! Kezdek félni tőled!
  Ha te Buzásra szavaztál akkor ő lesz minden, még a fájdalmas Lenin-képet is róla mintázzák, amit a krasznaja plóságyon fognak kifüggeszteni és minden év április 4-én elsírja magát.
  Nevetséges vagy!
  Pipacs50!
  Kérlek várj még egy kicsit! ne sokat, szerintem őszre minden kiderül. Én úgy gondolom, hogy vissza kell hívni a fiatalokat, szüksége van a hazának rájuk, újra kell építeni és meg kell védeni attól a szemét aljas emberhordától, akik az elmúlt években feldúlták, kirabolták és elüldözték a jövő reménységeit, többek között a te gyermekeidet is.”
 • 28. exchange 2010. április 17. 20:05
  „"Egyébkény újbol Buzás úr lesz a képviselő és a polgármester,mert én rá szavaztam és szavazok." énis rá..
  amúgy én örülök hogy Makovecz tervez, A Hagymaház is nagyon szép lett”
 • 27. ikszypszilon 2010. április 16. 06:33
  „emcsivirág!!!!!Elöbb tanulj meg helyesen írni,az meg,hogy valakinek a nevét kis betüvel írod,az téged minősít.<moderálva> Egyébkény újbol Buzás úr lesz a képviselő és a polgármester,mert én rá szavaztam és szavazok.Hajrá Makó”
 • 26. Pipacs50 2010. április 15. 22:18
  „Született Makón 3 gyermekünk! Általános iskolába itt jártak, középiskolába pedig Szegeden! Egyik sem jön "haza" !!! Mi értelme volt a küszködésünknek? A gyerekeket is meg kell érteni! Mindegyik egyetemet végzett! Talán nem kellett volna? Akkor mit csináljanak az itt született gyerekek? Hol talál munkahelyet matemetikus kutató, közgazdász és villamosmérnök? Ha valakinek ötlete van nagyon nagy örömmel fogadom!!!!!”
 • 25. asdiob 2010. április 15. 14:09
  „Kedves mekgajver!

  Mivel a magyar parlamentbe képviselő 3 módon juthat be (egyénileg, területi és országos lista) ezért az, hogy politikai pártok közötti választás az országgyűlési választás, enyhén szolva is butaság. Akkor lenne igazad, ha csak pártlistára tudnál szavazni. De ezzel ellentétben egyéni jelöltekre is és listára is külön-külön szavazol. Extrém esetben listán szavazol a Fideszre, egyéniben meg az MSZP-s jelöltre.

  Érted már?

  Sajnos a fenti példa elég hétköznapi. Mármint olyan értelemben, hogy rengeteg ilyen szelvény került szerintem a hétvégén az urnába. Ha nem így lett volna, akkor a FIDESZ minden körzetben nyert volna az első fordulóban és sehol sem kellene másodikat tartani.”
 • 24. emcsivirág 2010. április 15. 08:44
  „Remélem búzás urat eltakaritják a sleppjével egyutt teljesen lezüllesztette a várost!!!!!Nemlehet munkát találni elkell menni vidékre dolgozni hogy létezni tudjon az ember. Ez a szomorú.”
 • 23. IttazIDŐ 2010. április 15. 00:55
  „Talán munkahelyről kellet volna gondoskodnia polgármester úrnak Mikor erről kérdezték, azt nyilatkozta, az nem az önkormányzat dolga. A helyi mezőgazdasági vállalkozóknak nem tudott segíteni valami életszerű fejlesztéssel, pedig ebből a tevékenységből él több 100 család, egyedül Németh Sándor úrat segítette”
 • 22. mekgajver 2010. április 14. 22:16
  „Anno, remélem nem most jössz rá, de azért szólok: Országgyűlési választások= politikai pártok közötti választás.

  Engedd meg, hogy ebben az esetben "ne lássunk ki a politikából"

  Április 25: Újra FIDESZ!”
 • 21. ANNO 2010. április 14. 21:25
  „Nem a buszpályaudvarral van a baj az is kell,mert ramaty!
  Az a baj,hogy nem láttok ki a politikábol.
  Még valami apróság a vitázóknak! Külföldön mielött jelölteti valaki magát helyben, letesz valamit az asztalra. Kérdezem a Fidesz gurukat és az Mszp-s kampányolókat, a Makói jelöltek milyen közéleti munkát végeztek ezidáig?
  Mennyi futballabdát, mennyi gyerekjátékot, mennyi társadalmi munkát, ne adj isten mennyi pénzt ajánlottak fel magasztos dolgokra a városnak(polgárainak) vagyonukból, mert ne legyen kétség van mindakettő ásznak(Mágori-Búzás). A kampányra mindkettőnek volt 5-10 millája erre. Lehet védeni őket, de alkalmasnak találni?”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új lakásotthonra várnak Makón

Makó - Makón eddig két lakásotthont alakítottak ki az állami gondoskodásban élő fiataloknak, de… Tovább olvasom